TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

400 TL Bütçeli Quartz Momentus Timex Fossil Orient Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 400 TL Bütçeli Quartz Momentus Timex Fossil Orient Öneri

Mesaj raven » 27 Şub 2014, 01:52

seiko ve orient varken momentusu kimse önermez. fakat momentus ve timex arasında momentus tercih ederim :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj Slayer39 » 27 Şub 2014, 11:38

raven yazdı:seiko ve orient varken momentusu kimse önermez. fakat momentus ve timex arasında momentus tercih ederim :thumbup:

Katılıyorum ve ilaveten diyorum ki Timex'i kesinlikle tercihleriniz arasından çıkarın.
Kullanıcı avatarı
Slayer39

Mesaj aentorries » 27 Şub 2014, 12:00

Slayer39 yazdı:
raven yazdı:seiko ve orient varken momentusu kimse önermez. fakat momentus ve timex arasında momentus tercih ederim :thumbup:

Katılıyorum ve ilaveten diyorum ki Timex'i kesinlikle tercihleriniz arasından çıkarın.

Nedenini de eklerseniz çok sevinirim :thumbup: , Timexin bazı saatlerinde takılma olduğunu sezdim hatta bariz belli oluyordu ama expedion sersinde buna rastlamadım, kullananlardan da iyi yorumlar aldım saatin dizaynı çok hoşuma gitti indiglo ışık özelliğinide unutmamak gerek ..
Şâne ger kâkülünün bir teline verirse zarar / Çûb-i şimşâd biten yerleri sûzan ederim
Kullanıcı avatarı
aentorries

Mesaj Slayer39 » 27 Şub 2014, 15:13

aentorries yazdı:
Slayer39 yazdı:

Nedenini de eklerseniz çok sevinirim :thumbup: , Timexin bazı saatlerinde takılma olduğunu sezdim hatta bariz belli oluyordu ama expedion sersinde buna rastlamadım, kullananlardan da iyi yorumlar aldım saatin dizaynı çok hoşuma gitti indiglo ışık özelliğinide unutmamak gerek ..

Timex'lerin etiket rakamlarını hak etmediğini düşünüyorum, fotoğraflarda güzel durmalarına karşın elinize aldığınızda kalite hissi vermiyor. Geçenlerde forma bir vesileyle daha ifade etmiştim, geçtiğimiz yıllarda Enişteme 100m WR olan bir modelini almıştım, saatin tepesi elinde kaldı, bırakın denizde yüzmeyi, elini yıkayamıyor çıkartmadan. Geçenlerde ona Orient Mako XL aldım, ikisini yan yana koyunca kalite farkı bariz ortaya çıkıyor. Orient Mako XL gerek çelik kalitesiyle, gerek kullandığı harlex kristal cam ile ve gerek güçlü lümesiyle Timex'in yanında acayip duruyor. Bir de Timex'de mekanizması falan belli deği, muhtemelen Çin malı mekanizmalar kullanılıyor, oysa Seiko-Orient markaları kendi mekanizmalarını kullanıyor, bu konuda da çok iyi oldukları formda sıklıkla ifade ediliyor. Evet İndiglo güzel bir özellik, ancak güçlü bir lüme de işi görüyor, Orient'lerin Mako ve Ray modelleri çok güçlü lüme sağlıyor, indiglo'ya falan ihtiyacınız olmuyor. Bunlardan dolayı ben bir daha Timex tercih etmem. Ona vereceğim 350-400 TL'yi biraz daha arttırır, sıfır bir Orient Mako alır yada formda şu anda satışta olan ve sıklıkla da temiz ikinci ellerini gördüğümüz safir kristal camlı Orient'lere bakarım.
Bunlar benim şahsi fikrim, tabiki nihai kararı siz vereceksiniz. Şimdiden hayırlı olsun.
Kullanıcı avatarı
Slayer39

Mesaj kızılbulut » 28 Şub 2014, 17:08

Slayer39'un her kelimesine sonuna kadar katılıyorum.Orient ya da seiko tercih edilir.Saat işi ciddi bir iştir.Yılların markaları Orient ve seiko, Yapar satar ve mallarının kalitesinin arkasında dururlar.İşletme biliminde Japon ekolünün özel bir yeri vardır.İşletme bilimine 2.Dünya savaşından sonra kalite ve sağlamlık kavramını yerleştiren Anlayıştır Japon ekolü.
Kullanıcı avatarı
kızılbulut

Mesaj aentorries » 28 Şub 2014, 21:14

kızılbulut yazdı:Slayer39'un her kelimesine sonuna kadar katılıyorum.Orient ya da seiko tercih edilir.Saat işi ciddi bir iştir.Yılların markaları Orient ve seiko, Yapar satar ve mallarının kalitesinin arkasında dururlar.İşletme biliminde Japon ekolünün özel bir yeri vardır.İşletme bilimine 2.Dünya savaşından sonra kalite ve sağlamlık kavramını yerleştiren Anlayıştır Japon ekolü.

Bahsettiğiniz gibi Japon Saatlerinin rolü yadsınamaz . Fakat saate sadece iç mekanizma olarak bakmamak gerek. Zevkinize göre aksesuar alımı yapmanız kişiliğinizi yansıtır . Tasarım ve işlevlik bir araya gelmeli. Orient - Seiko Saate adını veren markalardır Ancak çoğu kişide benzer saatin olması benim için değerini indiriyor . Timex'e gelirsek 1854 yılında kurulmuş amerikan firması olarak , tasarımların bana hitap etmesi nedeniyle tercih edebilirim ..
Şâne ger kâkülünün bir teline verirse zarar / Çûb-i şimşâd biten yerleri sûzan ederim
Kullanıcı avatarı
aentorries

Mesaj Slayer39 » 28 Şub 2014, 22:51

Anlaşılan o ki siz kararınızı vermişsiniz, alınca bir kutu açılışı yapın da formda bir Timex incelemesi olsun :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Slayer39

Önceki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 141 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners