TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Lady Datejust Seçim Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Rolex Lady Datejust Seçim Önerisi

Mesaj tarkani » 01 Oca 2014, 22:51

Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle herkese sağlıklı, mutlu, ve bol kazançlı bir yıl diliyorum.

Aramızda kadın üyeler varsa bu başlığa ilgi göstermekten çekinmesinler lütfen.

Eşime bir süredir saat bakıyorduk. Bir modelde de karar kıldık gibi. 179173 jubilee bilezik ve gümüş kadranlı modelini eşim çok beğendi.
Resim

Sizden aşağıdaki konularda yorumlarınızı alabilir miyim?
1- Bu model 26mm çap ile klasik, uzun süre kullanılacak bir kadın saati. Ancak şu sıralar daha büyük kasalar moda. Sizce hangisi daha iyi seçim: 26mm vs 31mm?
2- Şimdi aldığım fiyat ile, kur farkını eklesem dahi, 4 ay kadar önce aldığım fiyat arasında bayağı fark var. Üstelik etiket fiyatının bir miktar düştüğünü de gördüm. Satıcı, fiyatların düştüğünü ancak aynı zamanda eski fiyat esnekliklerini kaybettiklerini söylüyor. Siz böyle birşey duydunuz mu?

Son olarak bildiğiniz güvenilir grey market satıcı varsa ÖM'den gönderebilirse çok memnun olurum.

Sevgiler, İlker
Kullanıcı avatarı
tarkani

Re: Rolex Lady Datejust Seçim Önerisi

Mesaj ernest0 » 02 Oca 2014, 11:02

tarkani yazdı:Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle herkese sağlıklı, mutlu, ve bol kazançlı bir yıl diliyorum.

Aramızda kadın üyeler varsa bu başlığa ilgi göstermekten çekinmesinler lütfen.

Eşime bir süredir saat bakıyorduk. Bir modelde de karar kıldık gibi. 179173 jubilee bilezik ve gümüş kadranlı modelini eşim çok beğendi.
Resim

Sizden aşağıdaki konularda yorumlarınızı alabilir miyim?
1- Bu model 26mm çap ile klasik, uzun süre kullanılacak bir kadın saati. Ancak şu sıralar daha büyük kasalar moda. Sizce hangisi daha iyi seçim: 26mm vs 31mm?
2- Şimdi aldığım fiyat ile, kur farkını eklesem dahi, 4 ay kadar önce aldığım fiyat arasında bayağı fark var. Üstelik etiket fiyatının bir miktar düştüğünü de gördüm. Satıcı, fiyatların düştüğünü ancak aynı zamanda eski fiyat esnekliklerini kaybettiklerini söylüyor. Siz böyle birşey duydunuz mu?

Son olarak bildiğiniz güvenilir grey market satıcı varsa ÖM'den gönderebilirse çok memnun olurum.

Sevgiler, İlker

merhaba,

bence 36 mm'lik 116233 ü de düşünebilirsiniz;

Resim
İmzanız

Bu oluşturduğunuz mesajlara eklenebilecek bir yazı bloğudur. 200 karakterlik limiti vardır.
Kullanıcı avatarı
ernest0

Mesaj herofb » 02 Oca 2014, 11:40

benim eşim 26 mm'lik kullanıyor tabi hafta sonları 44 mm'lik Oris Diver'a geçince göze ufak geliyor ama tam bir klasik, bence bizim yorumlarımızdan daha çok eşinizin kendini hangisiyle daha mutlu hissedeceği ve kullanım amacı daha önemli , maalesef fiyatlar hakkında yorum yapamıyorum
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Eskimemur » 02 Oca 2014, 12:45

Bence bayan için en ideal boy 31mm olanı.. Ben eşime şampanya kadranlısını aldım, saati daha çok altın gibi gösteriyor... ikinci elde 3000 -3500 dolar seviyelerine çelik altın temiz olanlarını bulabilirsiniz. Full altın olanları ikinci elde 8000 dolar civarı..
Kullanıcı avatarı
Eskimemur

Mesaj tarkani » 02 Oca 2014, 14:50

Tüm yorumlara teşekkürler.

ernesto: Öneri için teşekkürler. Bu resimde çok güzel duruyor ancak sarı renkten pek emin olamadık. Yine de eşime tekrar göstereceğim.

HeroFB yazdı:benim eşim 26 mm'lik kullanıyor tabi hafta sonları 44 mm'lik Oris Diver'a geçince göze ufak geliyor ama tam bir klasik, bence bizim yorumlarımızdan daha çok eşinizin kendini hangisiyle daha mutlu hissedeceği ve kullanım amacı daha önemli , maalesef fiyatlar hakkında yorum yapamıyorum

Çok doğru bir tavsiye. Ben 31mm olsun diye ısrarcıyım ama normalde modayı çok yakından takip eden eşim, bu saati klasik almak istiyor. Onun istediği gibi 26mm olması en doğrusu olacak.

Eskimemur: İkinci el düşünmüyoruz. Bence bir mahsuru yok ama psikolojik olarak hem kendim hem de eşim kabullenemedik.

Bu arada Eylülde %10'luk bir indirim olduğunu başka mağazadan teyid ettirdik. Ama fiyatlarda yine bir artış var. Bu kurlarla Rolex'e yetişmesi zor, benden daha hızlı koşuyor. :) Bu sebeple artık gray market'lara da bakıyoruz.

Bir de yurt dışı seyahatlerim var, o kulvarda da koşmaya başladım. :) Hayırlısı olsun diyelim.

Bir resim de wrist-shot bölümüne ekliyorum.
Kullanıcı avatarı
tarkani

Mesaj herofb » 02 Oca 2014, 16:22

bence eşinizin kolunda gayet güzel durmuş :champ:

ama sizin de ikna olduğunuz üzere eşiniz kararı versin yoksa bayanların en güzel hediyeyi bile sonradan beğenmeme huyu vardır :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj ackrite » 19 Oca 2014, 14:13

HeroFB yazdı:bence eşinizin kolunda gayet güzel durmuş :champ:

ama sizin de ikna olduğunuz üzere eşiniz kararı versin yoksa bayanların en güzel hediyeyi bile sonradan beğenmeme huyu vardır :)

Cevap buydu :)
Kullanıcı avatarı
ackrite

Mesaj tarkani » 21 Oca 2014, 01:10

Yorumlar için teşekkür ederim. Yakında bir başlık açacağım.
Kullanıcı avatarı
tarkani

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 124 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners