merhaba hlmlns.... Seiko markasi ile söylediklerinin sadece Türkiye pazari ile ilgili dogrulugunu belirtmeliyim. Seiko 1970'lerde ki quarz krizi ile dünyaya acilan ve marka taninirligini 10 sene icerisinde dünya capinda saglayan bir firma. Urettikleri saat ile ilgili tek bir negatif cümle yazmak mümkün degil. Teknolojileri hemen hemen her asamada dünya saat üreticilerinin ötesinde ancak mrhero'nun bahsetmis oldugu o romatizm yok mu... Iste bu yüzden Seiko benim icin her zaman ikinci planda kaliyor. Dizayn olarak cogu zaman soguk ve karakter yoksunu, kadranlari özellikle komplike saatlerde cok karisik, saatlerin hicbirtanesinde optik anlamda kalite hissi yok. Oysa ki teknoloji ve makine olarak Japon kalitesi tartisilmayacak düzeyde. Ananta'yi ele alalim. Bir saat sever olarak ananta tarzinda bir saate sahip olmak icin ölürüm ama dizayni beni saate bakmaktan bile sogutuyor. Belki bir gün diyorum....
Sordugun soruya dönersek, bende Nicky gibi sana Premier serisini tavsiye ederim. Sonucta model tamamen zevk meselesi. Diger markalara göz atacagini söylemissin kararin ne olursa olsun bu markalardan herhangi birtanesi ile yanlis yapmassin.