TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko 5 Sport Saat Aldım Fakat Üretim Tarihi 2010 Gösteriyor

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko 5 Sport Saat Aldım Fakat Üretim Tarihi 2010 Gösteriyor

Mesaj alayinagider » 28 Haz 2013, 13:59

Adanada iyi bilindik bir yerden seiko 5 sports saat aldım forumda gezerken saatin üstünde yazan 050816 sayısından 2010 un mayıs ayında üretildiğini anladım şimdi benim gidip 2010 model saati bana sattınız bunu değiştirin demem doğru olur mu?
Kullanıcı avatarı
alayinagider

Re: Seiko 5 Sport Saat Aldım Fakat Üretim Tarihi 2010 Göster

Mesaj SeRxx » 28 Haz 2013, 14:22

Adana'da iyi bilindik yerde 7-8 yıllık Seiko Kinetic görmüşlüğüm var. Tabi sıkıntı yapılacak bir durum degil ve bence değiştirmeye gerek yok, rahat rahat kullanın :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj alayinagider » 28 Haz 2013, 14:32

Yani 3 yıllık olması sorun olmaz diyorsunuz ne bilim bana bir garip geldi
Kullanıcı avatarı
alayinagider

Mesaj SeRxx » 28 Haz 2013, 15:40

Yani bu olağan bir durum, ben bir sorun olacağını düşünmüyorum :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Triton » 25 Eyl 2013, 19:57

Aslında saatçilik de kolay iş değil. Özellikle mekanik saatler için. Elinizde bir stok varsa ne yapacaksınız?

Bu soru hep aklıma gelmişti. Cevabını bulmak ticari olarak zor. Firmalarında bu konuda bir politikası olmalı.

Quartz lar da da aynı sorun var. Birinde mekanizma çalışmadan bekliyor, diğerinde ise pil devrede çalışıyor.

Hangi şartlarda depolanmış ve bekletilmiş, zararı var mı?

Ucuz saatlerde göz ardı edilebilir. Ancak pahalı markalarda indirim talep edilmesinin daha doğru olduğunu düşünürüm.
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Eterna » 26 Eyl 2013, 08:32

Kinetik saatler bu çok sıkıntılı bir süreçtir. Senelerce vitrinde veya çekmecede bekleyen kapasitör boşalır ve sallamak/güç tablasına koymak bir işe yaramaz. Bu durumla karşılaşan arkadaşlarım oldu ve Aydın saate götürüp ücretsiz kapasitör değişiminden yararlandılar.

Sonuçta alındığı tarih belli idi...

Normal quartz saatlerde ise alındıktan bir iki hafta sonra pili biten olabiliyor aynı sebepten. Gerçi çoğu mağaza bu durumda ücretsiz pil değiştiriyor.

Otomatik saatlerde ise sanırım problem en az düzeyde oluyor. Veya olmuyor... Yani üstadların dediği içindeki yağın kuruması vs. bir durum oluyor mu bilmiyorum? Onun dışında alın kolunuza takın çalışsın :)
Kullanıcı avatarı
Eterna

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 113 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners