Certina ya da Steinhart derim. Longines güzel seçenek... Ancak daha pahalı diye biliyorum... Ucuz modellerde Orient Mako lar bence süper fiyat performans oranına sahip. Tek sorun çizilmeye çok yatkın bir materyale sahipler. Dikkatsiz kullananların kolunda kolaylıkla eski bir görünüme kavuşabilirler. Kolunuzda şıngırdamasına aldırmıyorsanız güzel de zaman tutuyor.
Pahalı diver ı olan herkese günlük kullanım için bir Mako tavsiye ederim. Fiyatına kıyasla çok başarılı bir saat.
Seiko aynı klasmanda ama nispeten pahalı ve metal kalitesi bence daha iyi.
Böyle bir saat alıp, geri kalan bütçeyi daha iyi bir saat için destek yapmak mümkün olabilir....
Örneğin benim böyle bir bütçem olsa tercihimi, en uygun fiyatlı Orient Mako için kullanır, geri kalan rakamı da örneğin bir Tissot Le Locle ya da Visodate gibi otomatik saat için kullanırım...
Eli yüzü düzgün ve farklı karakterde iki saatim olur....
Altını özellikle çiziyorum, Orient Mako ları kesinlikle yabana atmayın. Fiyatına kıyasla başarılı saatler.....
Aşağıdaki modeli almamak için direniyorum ama favorim bu oldu...
http://aslansaat.com.tr/U702,41,fem7500 ... orient.htm
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein