eurosport yazdı:basto yazdı:mucadeleci doğru söylüyor. İstanbul'daysanız Sirkecide 600 TL'ye alabilirisiniz bu modeli.
Haftaya büyük ihtimal İstanbul'da olacağım ve SNAE87P modelini almayı düşünüyorum. İstanbulu fazla bilmiyorum. Sirkecide hangi saatçide bulabiliriz, önereceğiniz güvenilir bir satış mağazası var mı?
Teşekkürler.
ayrıntı yazmadığımdan saati almadığım anlaşıldı sanırım; ancak söylemeyi unuttuğum nokta aslında benim bu saati dün almış olduğum (yalnız bu saati geri verme/değiştirme ihtimalim olduğundan saati almış gibi hissetmedim; dün sadece arkadaşla bakıştık; ve ancak bugün burada yazılanlardan sonra saat hakkında emin oldum; yoksa "saati hiç kullanmadan geri verip otomatik bir model mi almalıyım" sorusu kafamdaydı; ve saati satın almamış/sadece elimde saatin fiyatı kadar miktar kadar hediye çekim varmış; ya bu tutarda ya da üzerine bir miktar koyup daha yüksek tutarda bir saat alabilirmiş gibi araştırıyordum; tabi ayrıntıya girmeden öncelikli olarak bu modele (ve dolayısıyla pilli-otomatik hakkındaki şüpheme) yönelik sorunca sanki henüz bir ödeme yapmamış izlenimi verdim sanırım...)
bunu yazmamın nedeni fiyat hakkında size fikir vermek; bu saat heryerde max. 1352 TL; internette görsem pek ilgimi çekmeyebilirdi, ancak gerçek hayatta kolda emin olun çok şık duruyor; ve benim ilk gördüğüm saatçide de normalde 1352 TL iken, bir şekilde en son 850 TL'na inecek şekilde pazarlık yaptık (olay çok uzun, anlatmıyorum); ancak saati bir şekilde almadan mağazadan ayrıldım; sonra da geri dönemedim (bahsettiğim saatçi bulunduğum ilde değil); saati internette arattırdığımda da "aydın saat garantili" en ucuz 825; en pahalı yine liste fiyatı olan 1352 TL'na buldum; ancak satıcı arkadaş geçekten çok ilgili olduğu için ilk defa kendi mağazasında görüp deneyerek hoşuma giden saati başka yerden değil yine aynı saaçiden almak istediğim için sipariş vermedim; ama aynı şehirde de olmadığımız için saati almayı da erteledim. Ancak dün bulunduğum şehirde hiç hesapta yokken bir saatçinin (üstelik eskiden tartışma yaşadığımız bir mağaza) vitrininde görüp dayanamayıp fiyat sordum; ve orda da 1150 TL'na inebileceklerini söylemeleri üzerine saati çıkarıp tam çıkarken başka yerde 850 TL'na bulduğumu, o yüzden fiyatı pahalı bulduğumu söyledim; oradaki sorumlu arkadaşlardan biri beni (ve tartışmamızı) hatırlayarak "tamam, olsun, bu da tekrar barışmamıza vesile olsun" diyerek gerçekten çok sevimli bir jest yaptı; ve saati 850 TL'na aldım
daha önce pek çok ucuza seiko saat baktım ("kaçak" deniyor güya ama bildiğiniz replika; özellikle bir üst mesajdaki arkadaşın bahsettiği siyah-deri kayışlı-barcelona logolu aynı serinin bir önceki versiyonu olan saatin replikası bol bulunuyor; ve ürünü satabildikleri kişiye satabilecekleri kadar yüksek fiyatlarla satmaya çalışıyorlar; yalnız ürünün aslını görünce replikalarla arasında bariz bir kalite hissi farkı olduğunu farkediyorsunuz; bir de satıcılar hakkında genelde pek olumlu şeyler söylenmiyor); replika olmayan-orijinal ürünler ise tüm dünyada görebildiğim kadarıyla en ucuz 400 küsür dolarlar civarında satılıyor (ki kargo ücretlerini ve gümrükten geçme sürecini yazmıyorum); arkadaşın gönderdiği linkteki fiyat yurtdışı site fiyatı; Türkiye'ye geldiğinde bu saatin fiyatı yukarıdaki fiyatlara zaten yaklaşır; eğer Türkiye'de de bu saat bu fiyatlara "kaçak" denilerek satılıyorsa bir problem vardır; ya çok ucuza bizim bilmediğimiz bir yerlerden alabilmiş olmaları lazım; ya da yine replikayı kaçak diye "yutturmaya" çalışıyor olmaları lazım; yok daha düşük fiyata satılıyorsa o saatin "orijial ama kaçak" olduğunu düşünecek kadar saf olduğumuzu düşünüyor olmaları lazım... (bu arada özellikle kaçak çay-sigara-saat-telefon satan arkadaşlar hakkında çok şey anlatılabilir; burada şimdilik yazmıyorum; başka bir tartışmanın konusu)
kısaca bu saati internette 825 TL'na bulmak mümkün; hatta biraz sıkı pazarlıkla (ya da satıcıyı canından bezdirerek

) 850 TL'na (ve belki daha da ucuza) alabilmek mümkün; bu fiyatlara garantili ürün almanın doğubank esnafına para kazandırmaktan daha mantıklı olduğunu düşünüyorum... şahsi fikrim...