TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

2500 TL'ye Kadar Otomatik Çelik Bilezikli Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 2500 TL'ye Kadar Otomatik Çelik Bilezikli Saat Tavsiyesi

Mesaj Mehmet45 » 02 Ara 2012, 18:01

Steinhart diver diyorum. Hem tüm şartlarınıza uyuyor hemde fiyat olarak diğer markaların çok altında. Kafanızda cebinizde kesinlikle rahat edicektir. :thumbup:

Şahsi fikrim tag, longines, tissot gibi markalarla bütçenizi sarsmayın. İlerde çok istersenizde alıcaksanız omega , rolex bakarsınız. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Mehmet45

Mesaj SeRxx » 02 Ara 2012, 18:12

Metİn yazdı:@Serxx, acaba tissot a nazaran yaklaşık 2 katı pahalı ama görece daha kaliteli olduğunu düşündüğüm(marka algısından kaynaklı tamamen bu fikrim) longines veya tag ın modellerini mi tercih etmeliyim?

Longines/Tag Heuer ile Tissot arasındaki kalite farkı marka algısından kaynaklanmıyor. Longines/Tag Heuer'de kullanılan mekanizmalar Top Grade yani Tissot'da kullanılan mekanizmalardan bir gömlek daha üst. Ayrıca bu iki marka Tissot'a göre daha prestijli olup gerek kullanılan malzeme olsun gerekse kalite denetimi olsun daha iyi seviyelerde. Her 3 saat fabrikasından aynı modelden 1000 adet saat çıktığını düşünelim Tissot'nun hata sayısı daha yüksektir. Özet olarak gerçekten daha kaliteli bir saat almış oluyorsunuz :thumbup:

Metİn yazdı:sayın @SeRxx;
burada bahsettiğiniz ETA7750 ile Valjoux 7750(ETA2824 saat mekanizması konusunda bahsi geçen) farklı makinalar mı?eğer öyle ise farkları nelerdir?

ETA 7750 ile Valjoux 7750 aynı mekanizmalardır; Aslıdan ETA/Voljoux 7750 olarak geçmektedir. :thumbup:

Size tavsiyem burayı okumaya başlayın, birçok temel bilgiyi çok rahatlıkla kavrayacaksınız, anlamadığınız noktaları ise o başlıkta altında sorup daha net cevaplar alabilirsiniz :arrow: TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj fbolukbas » 02 Ara 2012, 22:41

Metİn yazdı:ne kadar takılsanız,taşlasanız beni yeridir.sonunu ben iyi biliyorum bu işin.2 yere varacak bu iş;
1."ALLAH'ım sana geliyorum" deyip ikinci el bir araba parası vereceğim bir saate, memurus tahterevanlagiderus halime bakmadan veya,
2.budan aylar sonra, hayattan zevk almaz halde ve hala kolunda bir saati olmadan ortada(forumda) dımdızlak gezinip duracağım.

Aslında benzer kararsızlıkları çoğumuz yaşıyoruzdur, hiç de taşlanacak bir durum yok :) bu forum bunun için var.
Başlangıç için 12bin tl lik bir saat seçerseniz ve genel bütçe durumunuz bir sonraki saati de benzer ya da daha yüksek fiyatlara almaya imkan vermeyecekse ki yazdıklarınızdan bunu anlıyorum, o zaman hata yaparsınız bence. Bir süre sonra tekrar saat almayacak isteyeceksiniz. O zaman çıkmaza gireceksiniz. Bunun yerine daha düşük bütçeli saatlerden başlayıp daha sonra saat zevkiniz geliştikçe farklı modelleri de alma şansınız olur.Ayrıca bu zevkinizi elinizdeki parayı tüketmeden uzun zamana yayarsınız.
Üstelik gerektiğinde bu aldığınız saatleri satıp, diğer saatlere bütçe yaratabilirsiniz.
Longines hydroconquest güzel bir seçim.Longines Marka / fiyat / kalite olarak da bence iyi bir seçim. Tag da öyle.
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj Metin06 » 02 Ara 2012, 22:49

sayın @SeRxx;
saat mekanizmaları ve teknik bilgiler bölümünü zaten dünden beri başladım okumaya ve ilk olarak mekanizma çeşitlerinden başladım.fakat bana başlangıç olarak fazla teknik gibi geldi ve anlatılanları tam kavrayamadın. lakin konudan şu sonucu çıkarttım; piyasada kendini ispatlamış mekanizmaları tümü ETA marka veya bir nevi çeşitli versiyonları. bu sonuçtan hareketle ikinci okunması gereken konunun, ETA 2824 kodlu saat mekanizmasının işlendiği konu olduğunu düşünerek okumaya başladım. o kadar doyurucu, anlaşılır ve paylaşımda bulunanlar konusuna o kadar hakimdi ki, bir çırpıda okudum konuyu. hala bazı anlayamadığım noktalar, kafama takılan kısımlar var ama yeterli tetkiki bölüm içinde yapmadan hemen soru sormak istemedim. çünkü ne kadar çok ve iyi ön bilgiye sahip olursam, o kadar iyi amaca yönelik sorular sorarım diye düşündüm.
"İNSANIN KEDERİ,HIRSLARI KADARDIR"
Kullanıcı avatarı
Metin06

Mesaj Metin06 » 02 Ara 2012, 23:05

fbolukbas yazdı:
Metİn yazdı:ne kadar takılsanız,taşlasanız beni yeridir.sonunu ben iyi biliyorum bu işin.2 yere varacak bu iş;
1."ALLAH'ım sana geliyorum" deyip ikinci el bir araba parası vereceğim bir saate, memurus tahterevanlagiderus halime bakmadan veya,
2.budan aylar sonra, hayattan zevk almaz halde ve hala kolunda bir saati olmadan ortada(forumda) dımdızlak gezinip duracağım.

Aslında benzer kararsızlıkları çoğumuz yaşıyoruzdur, hiç de taşlanacak bir durum yok :) bu forum bunun için var.
Başlangıç için 12bin tl lik bir saat seçerseniz ve genel bütçe durumunuz bir sonraki saati de benzer ya da daha yüksek fiyatlara almaya imkan vermeyecekse ki yazdıklarınızdan bunu anlıyorum, o zaman hata yaparsınız bence. Bir süre sonra tekrar saat almayacak isteyeceksiniz. O zaman çıkmaza gireceksiniz. Bunun yerine daha düşük bütçeli saatlerden başlayıp daha sonra saat zevkiniz geliştikçe farklı modelleri de alma şansınız olur.Ayrıca bu zevkinizi elinizdeki parayı tüketmeden uzun zamana yayarsınız.
Üstelik gerektiğinde bu aldığınız saatleri satıp, diğer saatlere bütçe yaratabilirsiniz.
Longines hydroconquest güzel bir seçim.Longines Marka / fiyat / kalite olarak da bence iyi bir seçim. Tag da öyle.

fikirlerinizi benim için paylaştığınızdan dolayı teşekkür ederim.ayrıca size katılıyorum bir bakıma.şimdilik şöyle bir yol haritası izlemeyi düşünüyorum,bilmem siz ne dersiniz?
öncelikle forumda saat mekanizmaları hakkında detaylı bir bilgi sahibi olmayı,sonrasında ise sizinde örneklediğiniz markalarında dahil olduğu ve orta segment diye tabir edilebilecek ETA nın Top Grade mekanizmalarını kullanan modellerinden biri ile başlamayı düşünüyorum.fakat bu süreç sanki zaman alacak-zahmetli bir iş olacak gibi görünüyor gözüme.ama çok zevk alacağımada inanıyorum bu öğrenme safhasından.tabi bu sırada yavaş yavaş kafamda da önce markalar,sonrasında da modeller belirlenmeye başlar ve sizinde işaret ettiğiniz üzere sırasıyla,hanıma fazla çaktırmadan, belli periyotlarla kendi limitlerimin tavanına ulaşmayı düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
Metin06

Mesaj fbolukbas » 03 Ara 2012, 00:21

Walla forumu okudukca, araştırdıkca, farklı alternatifleri gördükçe zevkleriniz sürekli değisecek. Daha önce hoşlanmadığınız bir saatin sonra ne kadar beğendiğinizi farkedeceksiniz, ya da tersi. Karşınıza çıkan bir saatin aslında hedefinizdeki saatten çok daha güzel ve mantıklı olduğunu düşüneceksiniz. Zamanla değişen (belkide gelişen) bir merak. Bir saate sahip olmak kadar, sahip olana kadar araştırma inceleme sorgulama olayı da ayrı bir keyif. Zorlu süreç olsa da keyfini çıkarın. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj Metin06 » 03 Ara 2012, 20:43

teşekkür ederim @fbolukbas, katılıyorum sizlere.
Kullanıcı avatarı
Metin06

Mesaj womery » 16 May 2013, 01:00

Mekanik saat ustası Oris'i bu bütçeyle tek geçerim. Pilli saat üretimi bile mevcut olmayan sadece kendisini mekanik saatlere adamış bir marka olarak bütçeyi sarsmayan ve en uygun yedek parça fiyatlarına sahip olan bu markadan çok memnun kalacaksınız. Size tek tavsiyem Oris'i bileğinize bi takın ve farkını hissedin.
Vulcain... The Watch for Presidents !
Kullanıcı avatarı
womery

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 67 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners