TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot Tradition Hakkında Yorum ve Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tissot Tradition Hakkında Yorum ve Öneri

Mesaj mkemalak » 06 May 2013, 10:42

Merhabalar,

Uzun zamandır bir swiss made saat istiyorum ve kendime 1.000 liraya kadar bir bütçe ayırdım ve Tissot un Tradition modellerinden T.063.637.36.037.00 modeli hoşuma gitti. Modelin fotosunu yükleyemedim fakat linki
http://www.tissot.ch/?collections/products/1142/n/TISSOT_TRADITION/T063.617.16.037.00
Tevfik Aydında saatin fiyatı 650 tl civarında ama ben daha uyguna bulabileceğimi düşünüyorum.

Bu saat hakkında yorumlarınızı yada bu fiyat aralığında saat önerilerinizi rica edeceğim.

Şimdiden Çok Teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
mkemalak

Re: Tissot Tradition Hakkında Yorum ve Öneri

Mesaj Tolgi06 » 06 May 2013, 10:58

Eğer quartz olsun istiyorsanız bu saat sizi yarı yolda bırakmaz.Otomatik bir saat almak isterseniz de Tissot güzel bir başlangıç olur,özellikle Le Locle ve Visodate tercihlerinize de uygun görünüyor hem de bütçe dahilinde. Ayrıca belirttiğiniz bütçe ile Mido,Steinhart ve bütçe artırılırsa Frederique Constant ya da Maurice Lacroix da alınabilir.Forumun 2.el bölümüne bazen klasik Oris modelleri de geliyor,takip etmekte fayda var.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj mkemalak » 06 May 2013, 17:17

Sayın Tolgi06;

Aslında ben de otomatik olmayan tradition'la ; Le Locle arasında kararsız kalmıştım... Fakat Le Locle'nin çok sade olmasından dolayı ibreyi Tradition'a çevirdim. Yanlış yolda mıyım acaba bilemedim...
Kullanıcı avatarı
mkemalak

Mesaj Eterna » 10 May 2013, 10:18

Saat hastalığı 20 - 25 seneyi devirince artık bazı şeylere çok takılıyor insan. Daha doğrusu kendim için böyle oluyor.

Mesela alınacak saat pilli ise arka kapak benim için önemli oluyor. Pilli demek 1,5 - 2 senede bir arka kapağı açılacak demek. Eğer kaliteli bir saat ise, kullanacak kişi tek saat takıyorsa ve uzun yıllar kullanacaksa arka kapağın vidalı olmasına çok dikkat ediyorum. Şu tak çıkar kapakları oldum olası sevemedim. Kenarına çakıyı sokup kanırtarak açmak, kapatırken üzerine bastırmak falan garip geliyor.

Hem çizilme olasılığı daha çok, hem contanın zarar göreceği düşüncesi beni rahatsız ediyor hem de vidalı kapaklardaki su geçirmezlik özelliğinin daha sağlam olduğunu düşünüyorum.

O yüzden de saat alacağım zaman vidalı kapak tercih ediyorum :)
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj altanos » 10 May 2013, 10:36

mkemalak yazdı:Sayın Tolgi06;

Aslında ben de otomatik olmayan tradition'la ; Le Locle arasında kararsız kalmıgiştım... Fakat Le Locle'nin çok sade olmasından dolayı ibreyi Tradition'a çevirdim. Yanlış yolda mıyım acaba bilemedim...

Tolgi'ye sormuşsunuz ama bana le locle ile bahsi geçen tradition gibi iki seçenek sunsalar düşünmeden le locle alırdım..

iki chronograf düğmesi ve dümdüz ve kötü yerleşimli alt kadranlar tradition'a derinlik katmamış, le locle'daki dokulu kadran çok daha dolu bir his veriyor bence..
"A theory is something nobody believes, except the person who made it. An experiment is something everybody believes, except the person who made it."
Kullanıcı avatarı
altanos

Mesaj basto » 10 May 2013, 13:09

mkemalak yazdı:Sayın Tolgi06;

Aslında ben de otomatik olmayan tradition'la ; Le Locle arasında kararsız kalmıştım... Fakat Le Locle'nin çok sade olmasından dolayı ibreyi Tradition'a çevirdim. Yanlış yolda mıyım acaba bilemedim...

Ben ikisini de kullandım.

Le Locle alın bence. Pek düşünmenize gerek yok. Ben de zamanında foruma güvenmiştim. Şimdi size de bize güvenin. ;)
Murat
Kullanıcı avatarı
basto

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 129 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners