TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Maurice Lacroix Pontos Choronograph ve Valjoux 7750 Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Maurice Lacroix Pontos Choronograph ve Valjoux 7750 Bilg

Mesaj mülkiyeli » 18 Nis 2013, 15:25

Serxx, longines master'a öneriniz üzerine internette baktım hem fiyatlar biraz daha yüksek hemde ML'ye göre daha sportif duruyor. ben biraz daha şık örneğin siyah yada beyaz mine üzerine metal akrep yelkovan tarzı düşünüyorum. Ama çok klasik olmaması için de choronograph yada benzer uygulamalar olmasının uygun olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla ML'den başka bu fiyata çok fazla seçenek yok gibi duruyor. Birde bu pontos choronograph'ın bazı modellerinde tarih kısmı saat 3 yerinde bazılarında saat 6 yerinde; sanıyorum mekanizma farkından kaynaklanıyor. Eğer mekanizma farkından kaynaklanıyor ise hangisini önerirsiniz? ayrıca bu saatlerdeki 7750 mekanizmasının grade/seviyesi nedir başlangıç mı yoksa modifiye edilmiş mi bunu ilişkin bir bilgi verirseniz sevinirim.
Kullanıcı avatarı
mülkiyeli

Mesaj mvurucu » 18 Nis 2013, 17:26

Ben bir ara baya niyetlenmiş hatta son nakit pazarlıklarımı yapıp saati yaklaşık 5.000 tl gibi bir fiyata alacaktım (kız arkadaşımın söz/nişan) hediyesi olarak düşünüyorduk :(:( ahh eski günler ahh
siyah pvd kaplama modelini beğeniyordum
gerçekten maurice lacroix kalite ve görünüm olarak üst düzeye göz kırpan güzel modelleri ve çizgileri olan bir marka bana göre...
beğendiğin pontos chronolarda tarih penceresinin farklı yerlerde olması sanırım modelin üretim yılı ile alakalı
eski seri pontoslarda tarih 3 yönündeyken benim beğendiğim siyah modelde dahil yeni serilerde 6 yönünde
hatta sanırım ml nin diğer chronolu modeli olan les classique chronograph ında da aynı makine vardı ki tarih saat 3 yönünde idi...

7750 de titreşim hissi çok hoş..
bence daha önce kullanmadıysan senin için eğlenceli ve ilgi çekii bir deneyim olacaktır.
ben ml yi kolumda denediğimde şaşırmış ve hoşlanmıştım
ama tag heuer aquaracer chronomu alıp düzenli kolumda kullandığımda gün boyu zıp zıp sanki koluna yoyo bağlı gibi geziyorsun
saat bileğinde kaydığında düzeltmek için salladığında saat resmen zıplıyor ve tepki veriyor:)
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj SeRxx » 18 Nis 2013, 18:35

Mülkiyeli,
Tarih penceresinin 3 veya 6 yönünde olması mekanizmaların farklı olduğunu göstermez.
Aşağıdaki resimde 7750'nin ön yüzünü göreceksiniz; tarih penceresinin, kadranın neresinde olacağı markaya kalmış bir şey :thumbup:

Resim

Day-date olan mekanizmalarda durum aynı değil, tarih penceresinin konumu kısıtlı :thumbup:
Resim
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj zaferka » 18 Nis 2013, 22:53

İçten sorulan sorulara, bütçe dahilinde en iyisini alabilmek adına duyulan şüphelere, hiç sıkılmadan aynı içtenlikle verilen cevapları okudukça iyi ki böyle bir forum var iyi ki varsınız saat tutkunu arkadaşlar demek geldi birden içimden ;)
Kullanıcı avatarı
zaferka

Mesaj mülkiyeli » 20 Nis 2013, 12:09

Serxx, dostum verdiğin değerli bilgiler için teşekkürler...serxx ve diğer arkadaşların yorumu 4000 tl bütçe kısıtı ile ml'nin alınabilecek en iyi saatlerden biri olduğu yolunda...2800 tl'ye yurt dışı fiyatı da mantıklı ama riski olduğu için vazgeçtim...dolayısıyla karar aşamasındayım ya ml pontos alacağım yada bi süre daha bekleyip tag heuer monaco steve mcquenn edition alacağım...sizleri yine bilgilendireceğim ve değerli yorumlarına ihtiyaç duyacağım; kendi deneyimlerimle de yeni arkadaşlara yardımcı olmaya çalışacağım...herkese yorumları için teşekkürler...
Son olarak zaferka dostum senin hem site hemde üyeler hakkında yaptığın yorum seninde içtenliğini ve iyi niyetini yansıtıyor...
Herkese keyifli forumlar dilerim...
Kullanıcı avatarı
mülkiyeli

Mesaj atoprak » 20 Nis 2013, 13:55

aslında takip ettiğiniz ML modeli benimde listemde.. Tag modelinede baktım lakin o ML nin yaklaşık fiyat olarak 2 katı kadar... ama çoook farklı bir saat o ayrı aslında Longiness modelleri dışında da bu segmentte ML seviyesinde fiyat performans ürünü yok gibi duruyor.

Arayışınızı takip etmeye çalışıcam.. yeni model alternatifleriniz olursa foruma yazmayı unutmayın :)
Kullanıcı avatarı
atoprak

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners