TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Otomatik/Kinetic Moonphase Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Otomatik/Kinetic Moonphase Saat Önerisi

Mesaj mrbars » 17 Nis 2013, 23:16

erciyes hocam selamlar.
verdiğiniz seiko, longines, maurice lacroix ve FC arasında seçim yapmak zor.
maurice'in altın bezel etkisiyle fiyatı yüksek, ancak kolda longines ile birlikte en "zengin" duran saat olabilir gibime geliyor.
seiko kinetic'ler fiyatlarına nispeten çok iyi saatler. ancak elinizde quartz bir moonphase var.
FC'nin de marka gücü her gün biraz daha yukarı gidiyor.
dediğim gibi; zor seçim :D
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj cance » 18 Nis 2013, 07:09

Ben de longines L2.673.4.78.3 ile seiko moonphase srx004 arasinda kalmistim. Gelecekte Rolex almayi dusundugum icin butcemi longines alarak baltalamak istemiyordum ama ayni zamanda seiko premier serisinden baska bir saatim oldugu icinde, seiko'nun ayni serisinden bir tane daha almak istemiyorum hemde longines 40mm olusu beni kendine cekiyordu acikcasi. Daha sonra Longines almaya gidip Seiko Srx008 aldim. Yeni cikan serinin eski premier serisinden ufak olusu ve roze gold kaplamasi fiyatini da goz onune alinca beni cezbetti ve Seiko'yu aldim.
Kullanıcı avatarı
cance

Mesaj erciyes » 18 Nis 2013, 11:06

mrbars yazdı:erciyes hocam selamlar.
verdiğiniz seiko, longines, maurice lacroix ve FC arasında seçim yapmak zor.
maurice'in altın bezel etkisiyle fiyatı yüksek, ancak kolda longines ile birlikte en "zengin" duran saat olabilir gibime geliyor.
seiko kinetic'ler fiyatlarına nispeten çok iyi saatler. ancak elinizde quartz bir moonphase var.
FC'nin de marka gücü her gün biraz daha yukarı gidiyor.
dediğim gibi; zor seçim :D

Sevgili mrbars hocam,
Cehalet zor şey...Ben kinetic'i quarzt olarak değerlendirmemiştim.Şimdi dersimi ettim ezber :lol: ve listeden çıkardım.Zaten şu an kolumdaki estetik olarak daha da güzel.
Bu arada altın fiyatlarının tam istediğim gibi gittiğini ve sizin gözden çıkaracağınız bir rolex'in benim için pişmekte olduğunu da unutmayın. :twisted: 8-)
FC' nin yönünü de not ettim, teşekkürler.
"Gülünü bunca önemli kılan uğrunda harcadığın zamandır."
Kullanıcı avatarı
erciyes

Mesaj erciyes » 18 Nis 2013, 11:17

cance yazdı:Ben de longines L2.673.4.78.3 ile seiko moonphase srx004 arasinda kalmistim. Gelecekte Rolex almayi dusundugum icin butcemi longines alarak baltalamak istemiyordum ama ayni zamanda seiko premier serisinden baska bir saatim oldugu icinde, seiko'nun ayni serisinden bir tane daha almak istemiyorum hemde longines 40mm olusu beni kendine cekiyordu acikcasi. Daha sonra Longines almaya gidip Seiko Srx008 aldim. Yeni cikan serinin eski premier serisinden ufak olusu ve roze gold kaplamasi fiyatini da goz onune alinca beni cezbetti ve Seiko'yu aldim.

Durumumuz neredeyse aynen örtüşüyor.Aynı ikilemi ben de yaşadım.Ama hepsinin üzerini çizdim.Eğer 1-2 ay içinde daha üst segmentten ve listemde yer alan bir saat bulamazsam ara gazı vermek ve vedalaşmak için son kez olmak üzere srx ya da piyangodan ufak bir takviye çıkarsa :roll: genel tavsiye uyarınca longines alabilirim. :thumbup:
"Gülünü bunca önemli kılan uğrunda harcadığın zamandır."
Kullanıcı avatarı
erciyes

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners