TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SNP036P1

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko SNP036P1

Mesaj ahtoksoz » 06 Nis 2013, 15:10

Arkadaşlar merhaba, foruma yeni üye oldum. Ben Swatch AG 2005 kullanıyorudum, bir hafta önce Seiko SNP036P1 aldım, saatin saniye kolu indeksi tam tutmuyor, bazı yerlerde iki indeksin arasını gösteriyor, forumu incelediğim kadarıyla bu seikonun benzer serilerinde sıkça rastlanan bir durummuş, öte yandan dün dikkatimi çeken bir şey oldu, saatin tarih göstergesi tam 00.00'da değil de, 23.57 gibi değişti, bu durum da saniye kolu gibi fabrikasyon bir hata mı yoksa sadece benim kolumdaki saate özgü bir hata mı, ne yapmam gerekir.

İkinci sorum da şu, saati alıp koluma 2 gün taktıktan sonra çıkardım çekmeceye koydum, 24 saat sonra elime aldığımda saat durmuştu, bu kadar kısa zamanda kapasitörün boşalmış olması olağan bir durum mudur, saatin yeni olması ile ilgili olabilir mi? Teşekkürler :)
Kullanıcı avatarı
ahtoksoz

Re: Seiko SNP036P1

Mesaj SeRxx » 06 Nis 2013, 16:21

Merhabalar,

Saniye kolunun indeksi tutmaması olağan bir durum, birçok markada olabiliyor işçilikten kaynaklanıyor, sıkıntı çıkarmaz yani. Tarih değiştirme ise mekanizmadan kaynaklanıyor, farklı marka/modeller farklı zamanlarda tarih değiştirebiliyor. 24 saat sonra durması Auto Relay özelliğinden kaynaklanıyor olabilir, saati hareket ettirince dogru zamanı bulması lazım.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj tachyon » 06 Nis 2013, 17:14

Bu saniyenin index'i tutmaması sorunu gerçekten, özellikle benim gibi detaycı insanlar da sıkıntı yaratıyor. :( Bir çok insanın ise farketmediği ama aslında ciddi bir finishing sorunu. Genelde Japon quartz'larda gördüğüm bir hata. Swisslerde şimdiye kadar hiç görmedim. Ben pilli bir saate o kadar para saysam gider iade ederim. Bu demek değiliki siz de gidin iade edin. Belki iade etseniz satıcı bundan dolayı size gülecek. :lol:
Kullanıcı avatarı
tachyon

Mesaj batamer » 08 Nis 2013, 16:45

Saniyenin index'i tam tutmaması durumu iyi bir saatçi tarafından giderilebilir bir sorun mudur acaba ???
Kullanıcı avatarı
batamer

Mesaj tachyon » 09 Nis 2013, 10:13

batamer yazdı:Saniyenin index'i tam tutmaması durumu iyi bir saatçi tarafından giderilebilir bir sorun mudur acaba ???

Bence sorunun iki sebebi olabilir. Teknik bilgisi olanlar daha fazla bilgi verecektir. Eğer sorun mekanizmada ise giderilebilir gibi görünüyor. Kadranda ise ne yazık ki yapacak bir şey yok.
Kullanıcı avatarı
tachyon

Mesaj onuratamer » 09 Nis 2013, 14:12

Saniye kolunun indexi tutmama sorunu bircok quartz (Isvicre - Japon fark etmeksizin) saatte mevcut. Quartz Omega Seamaster saatimde bile tam denk gelmiyor, ilk baslarda ben de dert etmistim ama sonra ayni saati baska arkadasimda gordum, onda da ayni durum soz konusu idi. Asiri bir kayma yoksa (iki indexin arasinda gelmiyorsa) cok dert etmeyin derim.
Kullanıcı avatarı
onuratamer

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners