TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient Sporty Automatic EV0R001B / FM00001B Seçim

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Orient Sporty Automatic EV0R001B / FM00001B Seçim

Mesaj kızılbulut » 06 Tem 2012, 10:17

volkan bey ben daha 1 hafta önce EV0R001B modelinin siyah kadran renklisini aldım.Saat çok güzel 44 mm çapı var yani oldukça göseterişli ve iri.Yalnız bana göre kordon biraz zayıf kalmış gibi.İnce ve gösterişli olan kasayı tam kavramamış.İki gündür sapmayı hesaplamaya çalışıyorum bugün itibarıyla herhangi bir sapma yok.Gece sadece akrep ,yelkovan ve saniye sayarın üzerindeki fosfor çok güzel parlıyor.Rakamlarda fosfor yok.Çok sessiz çalışıyor.Kulağınızı iyice dayayıp sessiz bir ortamda dinlerseniz o muhteşem otomatik sesini dinleyebilirsiniz.Tabi bu zevki ancak otomatik tutkunları anlayabilir.3,5 yaşında oğlum var saati kulağına götürüp dakikalarca dinliyor ve içinde ne var merak ediyor.Saniye sayarın akışı muhteşem.Ben 280 TL ye aldım.İthalatçısı Aslansaat değil aldığımın,Karpa oda yasal olarak ithal ediyor ve 2 yıl garantisiyle geldi.Zaten Aslan saatin sitesine girdiğinizde üstü kapalı olarak karpa ya dokunduruyor.Yasal olarak birşey yapamadığını ama saatlerinin kendisinden alınmasını öneriyor.Ayrıca forumda araştırırsanız Aslan saate mail atanlara verilen cevaptada rakip firmaya karalama yok tek disbirübitörün kendisi olduğu iddiası var.İki farklı ithalatçısı olduğundan kodlarıda değişiyor.Birkaç sitede uygun fiyatlı istersen araştır.Şiddetle tavsiye ederim.Parasının çok çok üzerinde bir verim ve kalitede...
En son kızılbulut tarafından 06 Tem 2012, 10:55 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
kızılbulut

Mesaj kızılbulut » 06 Tem 2012, 10:29

Saatin rakam kısmı gece saat 23:00 da başlıyor değişmeye ve tam 00:00 da bir sonraki gün oluyor.Üstteki gün ismi ise saat 00:00 da başlıyor sabah saat 03:00 da bir sonraki gün ismi geliyor.Saati bir gün boyunca koluma takmadım ve ertesi gün çalışıyordu.Yani sitesinde söylediği 40 saat sabit dursada çalışır özelliği doğrudur.Sayın DRK bahsettiğiniz site ve birkaç site orienti karpa adlı ithalatçıdan aldığı için ucuz.Zaten garanti 2 yıl.Orient gibi bir markada 2 yılda arıza yapmaz.İsterseniz internette araştırın seikodan daha çok şikayet var arıza konusunda.Yalnız kargodan teslim alırken mutlaka kutuyu elemanın önünde açıp ürünün sağlam gelip gelmediğine bakın.Sitede sahtecilik yok arkadaşlar.İsterseniz Karpa nın sitesine girip inceleme yapabilirsiniz.İki ayrı ithalatçının aynı ürünü nasıl bu kadar fiyat farkıyla sattığınıda sitemizde az çok ticaretten ve saat satış sektöründen anlayan arkadaşlar açıklar galiba... :D
En son kızılbulut tarafından 06 Tem 2012, 10:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
kızılbulut

Mesaj kızılbulut » 06 Tem 2012, 10:43

Cumapazarlama adlı siteden deri kordonlu saatim olmadığı için bir saat daha alacağım.Ama SDB08001W0 ile Orient SETAC008W0 arasında kararsız kaldım.İskelet kadran saatlere bayılıyorum.Ama dörtköşe saatte pek fena durmuyor.Yardımcı olursanız sevinirim.Daha öncede Orient SEV0R001BH ile mako(Orient SEM65008B8) arasında karararsız kalmıştım.Uzun araştırmalar sonucunda çapı daha geniş olan Orient SEV0R001BH almaya karar verdim ve yaklaşık bir hafta önce aldım.Çok memnun kaldığım için daha önce yapmadığım birşey yapıp aynı markadan ikinci ürünümü almak istiyorum.Önerilerinizi bekliyorum.Bu arada saatcell de karpadan satış yaptığı için uygun fiyatlı...Japon saat hayranlarına duyrulur.
Kullanıcı avatarı
kızılbulut

Mesaj SherlockHolmes » 07 Tem 2012, 01:16

@kızılbulut ;

Detaylı açıklamalarınız ve incelemeniz için teşekkürler. :thumbup:

44 mm olması biraz düşündürüyor. Daha küçük modelleri incelemeye başlıyorum.
Kullanıcı avatarı
SherlockHolmes

Mesaj Rhodora » 07 Tem 2012, 18:55

SherlockHolmes yazdı:@kızılbulut ;

Detaylı açıklamalarınız ve incelemeniz için teşekkürler. :thumbup:

44 mm olması biraz düşündürüyor. Daha küçük modelleri incelemeye başlıyorum.

Cidden 44 mm bana da çok; daha küçüğünü bulunca bana da haber ver SherlockHolmes, beraber alalım ;)
Kullanıcı avatarı
Rhodora

Mesaj SherlockHolmes » 11 Tem 2012, 20:43

Benzeri var aslında

Resim

Ama stokta yok maalesef.

Başka bir model ise

Resim

Başka sitelerdeki fiyatlar da pek makul gelmedi.
Kullanıcı avatarı
SherlockHolmes

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 129 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners