Ziyaliv yazdı:- Ve dip not çoğu saat firmasının sahibi ve işletmecileri satış temsilcileri bu forumu okuyorlar fakat yazmıyorlar. Neden diye bir düşünün derim?
Foruma kısa süre önce üye oldum. Bu 10. mesajım olacak. Genelde okuyarak ve eski konuları inceleyerek zaman geçiriyorum.
Bazı cevaplar buldum gibi, eminim aşağıdakilerden birkaç tanesi sebep olabilir;
- Mekanik saat nedir ? quartz nedir ? ... nedir ? gibi bir çok sorunun cevabını burada bulduğum için,
- Mekanik saatlere ilgi duyan sadece saatsever kişilerle ortak payda da buluşabildiğim için,
- Replika saat ile gerçek saat arasındaki farkları bir nebze olsun ayırt edebildiğim için, (Evde ki Breitling Navitimer'ı en kısa sürede imha ettim. VC almaktan da vazgeçtim

- Artık arkadaşlarıma saat önerebildiğim ve fikirlerime değer verdikleri için,
- Bütün özel mesajlarımla sorduğum sorulara gayet samimi bir şekilde yazdığım kişiler bıkmadan cevap verdikleri için,
- Bu forum sayesinde aldığım "Seiko5 ve türevi" saatimi içtenlikle tebrik ettikleri için,
- Birçok üst düzey saatleri olduğu halde, hala Seiko5 e mekanik-kinetik .. olarak bakabildikleri için, (seiko5 otomatik saat kulanmak değildir demedikleri için),
- Üslup, espri anlayışı ve stil olarak diğerlerinden farklı oldukları için,
- En azından bir saatçiye gittiğimde (uzun süredir yapanlar dahil) en az onun kadar genel bilgiye sahip olduğum için, daha fazlası da var,
- 1500-2000 tl lik bir saat almaya gittiğimde kaça alabileceğimi bildiğim için,
- Olaylara ticari olarak bakılmadığı için,
- vsvsvs....
-
-
eminim herkes yukarıya ilave edecek çok şey bulabilir.
Şimdiye kadar yardım eden ve paylaşımda bulunan herkese tekrardan teşekkür ediyorum.