Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.
seiko türkiye bu otomatiklerden habersiz sanırım ben hiçbir saatçide ne 5 serisi nede başka otomatikler gördüm vitrinlerinde,daha fazla kar bırakan pilli modeller ve birazda kineticler mevcut
Sorun talep olmamasında. Bir çok insan saatin mekanizmasına değil modeline ve görünüşüne göre seçim yapıyor.
Otomatik Seiko Diver aldığım bir arkadaşım, gece saat takmadığı ve farklı saatler kullandığı için sık sık duran saati ayarlamaktan şikayet edip duruyor.
Dolayısı ile bu iş gerçek saat sever olmakla alakalı. Bu nedenle daha uygun fiyatlı ve kar bırakan modeller öne çıkartılıyor.
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Yabancı bir forumda 4r36 'nın sapma miktarinin 7s26 dan daha az oldugunu yazmislardi. Yani yukarida yazilan degerler birbirinin tersi. Hatta yazan arkadas link te atmisti ama hatirlayamadim simdi.
7S26-36 Serisinin sapma oranı Seiko'nun kalite kontrol mekanizmasını sorgulatacak kadar kötüdür. 4r36 yeni nesil makina olması, yukarıda sayılan bir çok artılarıyla birlikte sapmasının da düşük olmasıyla bilinir.