TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SNAD99P Quartz Mekanizma Yorum

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko SNAD99P Quartz Mekanizma Yorum

Mesaj istanbul » 08 Şub 2012, 21:09

Merhabalar geçen gün ilk saatimi aldım seiko siz değerli üstadlara bir sorum olacak saatle ilgili saatte 7T62-OKGO yazıyor bunun ssatin mekanizması olduğunu biliyorum ancak özellikleri tam bilmiyorum?? 2. Olarak quartz pilli bir saat bunun kötü yanları var mıdır?? bu saati eminönünden aldım 600 tlye acaba muadili neler olabilir saatin ne albilirdim bunları merak ediyorum ve takvim düzgün bir şekilde nasıl ayarlayabilirim ?? :D

Resim
Kullanıcı avatarı
istanbul

Re: Seiko SNAD99P

Mesaj drk » 08 Şub 2012, 21:19

7T62, seikonun alarmlı ve kronograflı pilli bir mekanizması. Pil ile çalışmasının hiçbir kötü yanı yok. Bence bu fiyata alınabilecek en mantıklı seçenkerden biri seikonun kronograflı modelleri.

Takvim ayarı için kurma kolunu ilk pozisyona kadar çektikten sonra istediğiniz tarihe gelene kadar çevirin. Kullanım kılavuzunda detaylı açıklamalar yer almakta :thumbup:

İyi günlerde kullanın :champ:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj istanbul » 08 Şub 2012, 21:24

Aldığım saatçi pili 4 - 5 sene gider dedi bana pek inandırıcı gelmedi :D bu saate muadil olarak ne alınabilirdi...aslında ben Casio EF-550D1A almak için yola çıktım ama bu saati görünce :D
Kullanıcı avatarı
istanbul

Mesaj drk » 08 Şub 2012, 21:27

Aynı mekanizmalı seiko sportura saatim şu an 6 yaşında, aldığımdan beri pilini değiştirmedim ;)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj istanbul » 08 Şub 2012, 21:43

Alarmını ayarlıyorum ama sabah kalktığımda hiçbir ses. Yok ilk aldığımda kesin bu saat çakma demiştim sonradan bir saatçiye götürdüma gösterdim sahte olabilirmi diye adam baktı saate %100 orjinal dedi sadece biraz karmaşık bu tür saatlere ayarlamsını yapamamışsındır dedi alarmıın çalması için kurduktan sonra 1.konuma getirmemi söyledi yaptım ama genede işe yarmadı seiko görsel sitesinde yaptım bişeyler bakalım olacak mı :D saat şuan kolumda alarmı ilerlemiyor saatle birlikte çalıcak heralde ve sizce Casio Edifice serisinde EF550D bu saate rakip olabilirmi yada o seriden başka bir saat???
Kullanıcı avatarı
istanbul

Mesaj drk » 08 Şub 2012, 21:50

Bence seiko daha iyidir ama ne desem boş, en iyisi sizin gidip casioyu da inceleyip karşılaştırarak kararı vermeniz. Kalite hissedilir birşey sonuçta :thumbup:

Linke tıklayarak kullanma kılavuzuna erişebilirsin, aslında çok kolay ayar yapmak, biraz çalışmak gerek :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj istanbul » 09 Şub 2012, 20:55

Safir kristal cam ın normal camdan veya mineral camdan farkı nedir?
Kullanıcı avatarı
istanbul

Mesaj drk » 09 Şub 2012, 21:18

Çizilmelere karşı daha dayanıklıdır ama bir darbe karşısında kırılma ihtimali daha fazladır.
Kullanıcı avatarı
drk

Sonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 52 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners