TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris BC4 Saatin Arıza Problemi

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Oris BC4 Saatin Arıza Problemi

Mesaj buTa » 03 Kas 2011, 00:03

Merhabalar, bu kez yeni aldığım saatin tepe kurma problemi ile karşınızdayım. Saatimi tepe ile kurarken zorlanma ve kilitlenme sorunları ile karşılaştım ve bir kaç gün sonra bir Pırlant mağazasına-dün- götürdüm. Saatte çark sıkışması olabileceğini söyledi burdaki arkadaşlar ve saati ilk aldığımda nasıl ayar yaptığımı sordular, sorunun sebebi olarakta ilk defa tarih ayarı yapılırken saat 9 ila 3 aralığında kurulduğunda ( eta 7750 ) çarkların sıkışabileceğini söylediler ve henüz 10-15 günlük saatim pırlantın teknik servisine gönderildi. Ben bu durumda ne yapmalıyım? Bu arıza durumunda benden ücret talep ederler mi? Çark kırılmış mıdır ? saatin gelecekteki performansı nasıl etkilenir ? gibi aklımda çoğu saçma sorular yer almakta. Değerli bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum...
Kullanıcı avatarı
buTa

Re: Oris BC4 saatin arıza problemi

Mesaj Thevenin » 03 Kas 2011, 00:13

evidence gecmis olsun. Sorun teshis edildigi gibi ise, tamirden sonra bir verimsizlik olacagini sanmiyorum.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Re: Oris BC4 Saatin Arıza Problemi

Mesaj buTa » 03 Kas 2011, 00:17

Teşekkürler Thevenin , sadece bu durumdan şüpheleniliyor , teşhis ve tedavi için teknik servise gitti saat bakalım ne diyecekler. Bu arada konuyu yanlış yerde açmışım, saat sorunları ile ilgili başka alan olduğunu yeni farkettim :oops:
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj SeRxx » 03 Kas 2011, 00:17

Öncelikle geçmiş olsun evidence kısa süre aldığınız bu saatte böyle bir problemle karşılaşmak biraz talihsizlik olmuş. Umarım en kısa zamanda bu sorununuz lehinize sonuçlanır..Servisten gelecek cevabı beklemelisiniz.. Bence ücret talep etmeyecekler... Çarkın kırılıp kırılmaması kesin olarak ancak serviste belli olur diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj buTa » 03 Kas 2011, 00:31

Teşekkürler serxx, 10-15 gün içinde belli olur sanırım, peki saat 9 ila 3 aralığında tarih ayarı yapmamak gerektiği konusu doğrumudur ?
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj SeRxx » 03 Kas 2011, 00:37

Bu linkte de Eta 7750'nin sorunundan bahsedilmiş belki size yardımcı olur..
http://forums.watchuseek.com/f2/eta-7750-problem-chrono-experts-needed-89674.html
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj buTa » 03 Kas 2011, 00:40

Saol serxx, bundan kaynaklanıyor olabilir...
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj asymptote » 03 Kas 2011, 00:57

evidence kurma tepesinin sıkışması ve kilitlenmesi sorununu kronograf olmasa da düz mekanizmalı bir saatte daha önce ben de yaşamış ve saati servise göndermiştim. Bendeki sorun kurma kolundaki yağın kalınlaşması ve bu şekilde görevini yerine getirmemesi idi. Kurma tepesini açık unutursanız ve saat bir süre böyle kalırsa bu sorun ortaya çıkabiliyor. Bengisaat ustamın tavsiyesini dinleyip kurma tepesini çekerek bir saatçide yağlamasını isteseydim hiç servise göndermem dahi gerekmeyecekti :) Umarım sizdeki de böyle basit bir sorundur. Çarklarla ilgili sorun olsa dahi serviste gerekli parça değişimini garanti kapsamında yapacaklarını düşünüyorum. Bu arada kronograf, düz yada komplikasyonlu fark etmez bildiğim kadarıyla hiç bir saate 22:00-02:00 arasında tarih ayarı yapmamalıyız..
Saatinize bir an önce kavuşmanız dileğiyle.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Sonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners