TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Eta 2836-1 Hakkında Yardım

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Eta 2836-1 Hakkında Yardım

Mesaj tanermetin » 17 Ağu 2011, 10:58

Merhabalar değerli dostlar, geçen açık arttırma ile ilk vintage saatimi almış bulunuyorum (Rado Diastar)saat geldi, çalışmasında dış kondüsyonunda hiç bir sorun yok. ancak etalarda bildiğim kadarıyla hacking olması, yani tepenin çekilmesiyle saniyenin de durması durumu olması gerekiyor ancak bu mekanizmada bu özellik yok tepe çekilince saniye akmaya devam ediyor. Acaba ilk 2836 larda bu özellik yokmuydu? Satıcının koyduğu mekanizma fotosunu da ekliyorum. Siz üstadlarımın yorumlarını bekliyorum, sevgi ve saygılarımlaResim
Kullanıcı avatarı
tanermetin

Re: Eta 2836-1 Hakkında Yardım

Mesaj drk » 17 Ağu 2011, 11:05

Güle güle kullanın yeni saatinizi :champ: Linkteki bilgiye göre bu özelliğin olması gerekiyor :?
:arrow: http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&0&2uswk&ETA_2836_1
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj razz » 17 Ağu 2011, 11:10

Yeni Rado'nuz hayırlı olsun.. Eski ( üretimi durmuş ) ETA kalibrelerde hacking özelliği olmayan versiyonlar da çıkabiliyor diye biliyorum.

Bu arada hacking özelliği olmasa bile saniyenin durmasını sağlayan kolun monte edilebilmesi için gerekli ön hazırlık olmalıdır diye düşünüyorum çünkü plate dediğimiz kısım kesilirken bu özellik hesaba katılıyor..

Forum üyelerimizden bengisaat size bu konuda daha net bilgi verebilir diye düşünüyorum.
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj tanermetin » 17 Ağu 2011, 14:27

Teşekkürler sn Razz ve Drk, internette araştırırken, watchuseek'te de aynı konunun tartışıldığını gördüm. Sn.Razz bahsettiğiniz gibi mekanizmaya bu kolun ilavesiyle hacking (saniye durdurma denilebilir herhalde) özelliği elde edilmiş.

http://forums.watchuseek.com/f6/did-ear ... 83177.html

saygılarımla
Kullanıcı avatarı
tanermetin

Mesaj razz » 17 Ağu 2011, 15:34

Rica ederim.. Sizin saatinizdeki kalibrenin model No.sundaki son rakam dışında linkteki kalibre ile aynı duruyor.. En doğru cevabı yine bir saatçiden almanız muhtemel.
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Modern60 » 14 Kas 2011, 02:26

2836-1 yani ilk 25 taşlı otomatik kalibre hali. Bu makinelerde saniye durmaz. 2836-2 versiyonlarında durmaya başlar. Bu Rado yaklaşık 35 yaşlarında. Ama gerçekten en iyi versiyonlarından biri. Hiç bir değişiklik yapmadan kuıllanmanızı tavsiyeederim.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj tanermetin » 14 Kas 2011, 17:22

Modern60 teşekkürler, yakın zamanda forum üyelerimizden Cengiz Bey (bengisaat) tarafından bakımı yapıldı. Biraz ileri gitme durumu vardı şu an mükemmmel bir ayar tutmuş durumda. Ben de beğenerek takıyorum bu saati, gerçekten özel bir saat.
Kullanıcı avatarı
tanermetin

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 46 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners