TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Transistör ve Quartz Tahrikli / Denge Çarklı Mekanizmalar

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Transistör ve Quartz Tahrikli / Denge Çarklı Mekanizmalar

Mesaj winterdrops » 27 Oca 2011, 17:31

Merhaba Arkadaşlar,

Gezdiğim forumların birinde bu konu ile karşılaştım. Resimlerde transistörlü ve quartz elektronik saatlerin denge çarklarının olması beni meraka itti. İnternetten araştırdım fakat sağlıklı bir bilgiye ulaşamadım. Bu konuya bir açıklık getirecek ve doyurucu bilgi verecek arkadaşlara acil ihtiyacımız var :D

transistörlü anahtarlamalı
Resim

quartz tahrikli
Resim
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Re: Transistör ve quartz tahrikli, ve denge çarklı mekanizmalar?

Mesaj Thevenin » 27 Oca 2011, 17:53

Hem mekanik hem elektronik osilatoru var ise iki ayri zaman tutmasi var demektir ve mekanik kollar belirli araliklarla elektronige gore kalibre ediliyor ve mekanik saat isleyisine devam ediyor olabilir.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj winterdrops » 27 Oca 2011, 18:02

Denge çarkının olması mekanik olarak sürülmesi manasına gelmiyor sanırsam. Eğer mekanik olarak sürülüyorsa bu mekanizma Seiko Spring drive'in pillisi gibi birşey oluyo demektir!!!

Tam bilmemekle beraber araştırmalarıma göre denge çarkı sadece saniye koluna sürekli hareket görüntüsü vermek için olabilir. Ama dediğim gibi tam bilmiyorum ve bilen arkadaşlar cevaplar diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj safir » 27 Oca 2011, 18:58

üstteki citizeni eski modellerine bakarken görmüştüm,saat mekanik ancak zemberekli sistemlerin power reservinin düşüklüğü ve bu yüzden sürekli kurulması gerektiğinden , normalde zembereğin verdiği hareket gücü pilli motor tarafından üretiliyor geri kalan işleyiş tamamen mekanik,bunun faydası: saatin kurulmaya ihtiyacı kalmıyor,

alttaki nivadayı fazla karışık bulduğum ve önceden görmediğim için birşey diyemem ama bununda hareketini pilli motordan alan mekanik olduğunu sanıyorum
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj sedir » 27 Oca 2011, 19:50

winterdrops yazdı: ... bu mekanizma Seiko Spring drive'in pillisi gibi birşey oluyo demektir!!!...

Seiko Spring drive'lar zaten pilli değil mi?
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Re: Transistör ve Quartz Tahrikli / Denge Çarklı Mekanizmala

Mesaj Thevenin » 27 Oca 2011, 20:32

Degil hocam, rotor hem salinimi hem frenleme yapan "spring drive" regulatorunu besliyor.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Re: Transistör ve Quartz Tahrikli / Denge Çarklı Mekanizmalar?

Mesaj winterdrops » 27 Oca 2011, 20:51

Hayır değil, theveninin dediği gibi rotor var, spring drive da mekanik saatlerde olan herşey var ilaveten elektronik bir devre frenleme yapıyor.
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj winterdrops » 28 Oca 2011, 18:13

safir yazdı:üstteki citizeni eski modellerine bakarken görmüştüm,saat mekanik ancak zemberekli sistemlerin power reservinin düşüklüğü ve bu yüzden sürekli kurulması gerektiğinden , normalde zembereğin verdiği hareket gücü pilli motor tarafından üretiliyor geri kalan işleyiş tamamen mekanik,bunun faydası: saatin kurulmaya ihtiyacı kalmıyor,

alttaki nivadayı fazla karışık bulduğum ve önceden görmediğim için birşey diyemem ama bununda hareketini pilli motordan alan mekanik olduğunu sanıyorum

Safir hocam anlamadığım birşey var yalnız burda. Madem zembereğin ürettiği enerjiyi pil sağlıyorsa resimdeki zemberek neden var, onu anlamadım inanın. :(
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 37 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners