1. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Claro 888 Mekanizması Hakkında Bilgi Talebi

MesajGönderilme zamanı: 12 Oca 2011, 05:38
kyha
merhaba üstatlar, bu mekanizmanın ismini swiss military saatlere bakınırken gördüm, ufak bir google araması, ayar için duran saniye(hacking) ve elle kurma özelliği eklenmiş isviçreli bir miyota klonu olduğunu iddia eden bir iki kaynağa rastlamama sebep oldu, eta klonu diyende var bazısı ise çin malı olduğunu söylüyor, hani swiss military markası nal kadar swiss made yazıp çinli mekanizma koyar mı saatin içine? nedir ne değildir? sizlerin her hangi bilgisi var mı bu mekanizma hakkında, merak ettim gerçekten.

bir iki linkte koyayım.

http://amateureconblog.blogspot.com/2009/02/is-claro-888-eta-2824-clone.html

http://xtrememeantime.forumotion.com/t3465-claro-888-and-miyota-8215

http://www.tractionink.com/watch_wiki/index.php?title=Claro-Semag

Re: Claro 888 mekanizması hakkında bilgi talebi.

MesajGönderilme zamanı: 12 Oca 2011, 10:06
Clk
http://www.ocean7watchco.com/webfiles/CL-888.pdf Mekanizma ile ilgili tüm teknik bilgi ve cizimlere bu linkten ulasabilirsiniz.

Mekanizmaya ait fotograf asagida

Resim

Miyota klonu ve fiyat olarak emsali olan ETA mekanizmalardan %50 daha ucuz. Swiss Made olayina gelince bir cok marka cinden getirdigi mekanizmalara Isvicre'de bazi parcalar ekleyerek yada yari monte gelmis parcalari isvicrede monte ederek üzerine swiss made yaziyor.

Zodiac'tan Swiss Military'e bir cok isvicreli üretici bu makineyi kullanmakta. Deger olarak 3 asagi 5 yukari ETA orijinal degerlerine sahip. Kalitesi ile ilgili birsey söyleyemeyecegim.

Not: Zeno ve Steinhart'ta (tek model) bu makineyi saatlerine monte etti zamaninda ama mekanizmanin bu markalarda ki hikayesi cok uzun sürmedi.

Re: Claro 888 Mekanizması Hakkında Bilgi Talebi

MesajGönderilme zamanı: 12 Oca 2011, 13:57
Bond
Khya zaten verdiğin linklerde sorunun kısmen cevabı mevcut :) Clk'ya katılıyorum daha öncede CL888 üzerine biraz konuşulup bilgi verilmişti, merak eden üyeler aramaya "CL888" yazarak diğer konularada ulaşabilir. Jacques Lemans birçok modelinde bulunuyor bu mekanizma. Verimlilik ve performans değerleri konusunda bilgim yok ama resmi olarak montajlamada yüzde 50 parça barajını aştığı için Swiss Made kabul ediliyor bildiğim kadarı ile. Konu için teşekkürler, ilgilenen ve merak eden üyeler vardı. Faydalı olacaktır. :thumbup:

Re: Claro 888 Mekanizması Hakkında Bilgi Talebi

MesajGönderilme zamanı: 12 Oca 2011, 17:12
bengisaat
Eskilerden Citizen 8200 makinanın ufak değişiklikler yapılmış miyota tabanlı modeli.
Benim dedem citizen 8200 idi diye bağırıyor.

Atası kadar verimli ve pek uzun ömürlü bir makina değil.

Re: Claro 888 Mekanizması Hakkında Bilgi Talebi

MesajGönderilme zamanı: 12 Oca 2011, 20:53
kyha
Çok teşekkürler hepinize bilgiler için. benimde aklıma takılmıştı hani fiyat olarak çelmişti aklımı ama o zaman bir eta ya da unitas mekanizmalı bir saat için para biriktirmek daha mantıklı o zaman ya da japonun kendisini almak klonu yerine.:)

Re: Claro 888 mekanizması hakkında bilgi talebi.

MesajGönderilme zamanı: 31 Oca 2011, 12:52
winterdrops
Swiss Made olayina gelince bir cok marka cinden getirdigi mekanizmalara Isvicre'de bazi parcalar ekleyerek yada yari monte gelmis parcalari isvicrede monte ederek üzerine swiss made yaziyor.

Ama bu sahtekarlık değilmi? Tüm firmaları zan altında bırakmadan söyliyeyim hani Avrupada işçilik maliyetleri çok yüksek diye verilen emeği fiyatı ile oranlıyorduk. Böyle yapılıyorsa fahiş kar marjları çıkıyor ortaya.

Re: Claro 888 Mekanizması Hakkında Bilgi Talebi

MesajGönderilme zamanı: 31 Oca 2011, 21:22
Modern60
Swiss Made yazabilmek için ya sahtekar olmalısın ya da gerçekten İsviçre de en azından montajını yapman lazım. Bazı parçaları değiştirmek değil ama İsviçrenin standartlarını karşılayan parçaları da çinde imal ettirip isviçre sınırları içerisinde otomasyon ya da manuel olarak toplatabilirisin. Bu ETA dan Ronda ya hepsinin yaptırdığı bir iş. Citizen e gelince, hem Miyota olarak hem de Citizen olarak İsviçre de imalat bantları var. Bu Seiko için de geçerli. Seiko nun da isviçre de hem makine hem de saat imalat atölyeleri var. Ayrıca çin den bazı ciddi imalatçılar Selita mesela İsviçre de montaj yapmaktalar. Kısacası standartların gerektirdiği gibi imalat olunca Seiko Citizen Omega fark etmez. Swiss Made yazabilirler.Bütün markaların makine içeriklerinin büyük kısmı çinde üretilmektedir.

Re: Claro 888 Mekanizması Hakkında Bilgi Talebi

MesajGönderilme zamanı: 31 Oca 2011, 21:34
sedir
modern60 yazdı:...Bütün markaların makine içeriklerinin büyük kısmı çinde üretilmektedir.


Çin ismi mutlaka kötü ürün anlamına gelmemeli ve gelmiyor da. Ancak binlerce dolarlık bir mini makine ve Made in China insanın duymak, kullanmak, görmek istemediği bir durum. En azından benim için. Mesela Tissot'un PRC serisi fiyat performans açısından bana çok uygun gelse de ismindeki PRC nedeniyle hoşlanmıyorum :D Elimde değil :(