TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

PRX Plastik Parça Meselesi

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Mesaj Srpr » 23 Mar 2025, 11:35

Herkese merhaba.
PRX 35 mm beyaz kadran satın almayı planlıyordum ancak araştırmalarımda powermatic 80'in PRX versiyonunda 2 adet plastik parça olduğunu öğrendim ve açıkçası biraz soğudum. Bu parçalar uzun vadede sorun yaratır mı, neden böyle bir tercih yapılmış, tamir ve bakım gerekirse sorun çıkarır mı vb. konularda kafam karıştı.
Özellikle mekanizmalar konusunda tecrübeli forum üyelerinin fikirlerini merak ediyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Srpr

Mesaj esahinkul » 23 Mar 2025, 17:07

merhabalar, swatch group’un içindeki diğer markaların mekanizmalarında örneğin hamilton h-10 gibi mekanizmalarda bu plastik parça kullanılmıyorken tissot powermatic 80 de kullanılıyor tamamen teknik servisi pazarlama stratejisi olarak düşünüyorum al değiştir tak olarak fakat benimde buna nazaran merak ettiğim neden bu mekanizma üzerinde plastik parça var neden grupun içindeki diğer markaların mekanizmalarında bu parça yok bende yaklaşık 5 aydır PRX sahibiyim uzun süreli kullanımlarda bir sıkıntıyla karşılaşan yada servise giden forumumuzda üyelerimiz var mı bende merak ediyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
esahinkul

Re: PRX Plastik Parça Meselesi

Mesaj Srpr » 23 Mar 2025, 17:20

Açıkçası araştırdım bir süre daha ve içimi rahatlatacak cevaplar bulamadım. Hamilton Khaki Field Expedition 37mm siparişi verdim. Beyaz kadran ve çelik bilezikli. Bahsettiğiniz gibi h10 mekanizmaya sahip. Erk Koçak Rado Captain Cook'taki ile aynı mekanizma olduğunu belirtmiş. Beyaz kadran küçük çaplı saat arıyordum. PRX'ten hem mekanizma dolayısıyla hem de artık otomatik saat seven herkesin kolunda olduğu için (yanlış anlaşılmasın aşırı popülerlik beni itiyor) vazgeçtim. Umarım Khaki'den memnun kalırım.
Kullanıcı avatarı
Srpr

Mesaj onno92 » 23 Mar 2025, 19:25

Plastik parça omega seamasterlarda da var. Burda rahatsız edici olan escapement sisteminin plastik parçalar içermesi. Bir kalıp çıkarıp yan sanayi üretilmesi zor mudur bu parçaların?
Kullanıcı avatarı
onno92

Mesaj mturann » 23 Mar 2025, 20:51

10 yıldan bu yana powermatic 80 mekanizmalı bir saat kullanıyorum sorun yaşamadım
Normal sorunsuz çalışıyor
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj tt59 » 23 Mar 2025, 21:00

Öncelikle yeni saatiniz hayırlı olsun, şöyle bir videoya denk geldim Prx ve Powermatic 80 mekanizmayı tartışıyorlar, saat ustası da var aralarında, plastik parçaların metal parçalar ile değiştirilebileceğinden bahsediyorlar

https://youtu.be/TuBQgMQYTv8?si=iK2Oh_QYTC2Q0zeH
Kullanıcı avatarı
tt59

Mesaj onno92 » 23 Mar 2025, 22:13

Valla o videodaki bilgi seviyesi çok yalapşap geldi bana, o yüzden pek itimat edemedim oraya. Polimerler ile ilgili bilgi birikimimiz baya arttı, ben çok büyük bi sorun olacağını düşünmüyorum ama zaman gösterecek tabii.

mturann yazdı:10 yıldan bu yana powermatic 80 mekanizmalı bir saat kullanıyorum sorun yaşamadım
Normal sorunsuz çalışıyor

Siz hangi saati kullaniyordunuz?
Kullanıcı avatarı
onno92

Mesaj scarbo » 23 Mar 2025, 22:48

7 senedir kullandığım powermatic 80 mekanizmali (23 taşlı olan cinsinden) referans; T0994073603700 saatim hiç bir problem çıkarmadı, +2 ile çalışıyor, bakım görmedi, hiç bir olumsuzlukla da karşılaşmadım.

25010PN30G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
scarbo

Sonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 51 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners