Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.
İyi Forumlar Dileriz
TSF
victarion » 02 Eyl 2024, 13:37
selamlar sevgiler
öncelikle şunu belirtmeliyim ki mekanik saatlerin kıymetini bilen ve halihazırda kullanan biri olarak bu foruma aykırı bir soru sorma kaygısı güderek yazıyorum. şimdiden bağışlayınız.
saatlere merakım erken yaşlarda başladı. bu sebeple 18 li yaşlarımda saat konusunda çok derinleşmemiş bilgi birikimimle ilk saatlerim quartz imitasyon saatler idi.
yakın bir zamanda o saatlerin içindeki mekanizmayı merak ettiğimden içlerini açtığımda iki saatimin mekanizmaları miyota 2315 ve 2115 olduğunu gördüm.
bu mekanizmalar, yeni bir kasaya konulabilir mi? konulursa kaliteli bilezik ve kasa nereden bulabilirim? saatçiler bu konuda yardımcı olurlar mı?
sevgiler
-

victarion
-
depechemode » 03 Eyl 2024, 15:58
Bu tip kasalar aliexpress den alınır ancak gümrük sınırına takılırmı fiyatına göre bir araştır. Saatçilerde bozulmuş mekanizmaların kasasını satabilirler.
-

depechemode
-
azizkaya » 03 Eyl 2024, 20:23
Eskiden gittigidiyor’da lot halinde kasa satılıyordu. Ben de benzer bir sebeple almıştım ancak sonuç istediğim gibi olmayınca birilerine vermiştim. Belki sahibinden’de benzer şekilde lot halinde kasa ilanı bulunabilir?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alınca ya da satınca pişman olmadığım bir saat olmadı.
-

azizkaya
-
Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 49 misafir