TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Quartz Saatlerde Akan Saniye Kolu Bilgi

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Quartz Saatlerde Akan Saniye Kolu Bilgi

Mesaj winterdrops » 22 Eyl 2010, 14:03

Merhaba arkadaşlar,

Geçen bir yere ziyaretim sırasında sıradan bir duvar saati ile karşılaştım. İlk önce devamlı akan (aynı spring drive teknolojisi gibi) saniye kolunu görünce şaşırdım. Sonra merak ettim duvardan aldım ve inceleyince, saatin klasik quartz bir saat olduğunu gördüm. Forumdan takip ettiğim kadarıyla quartz saatler sadece saniyede bir hareket ederek çalışıyorlar. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bizi aydınlatırsa sevinirim.

Teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Re: Quartz saatlerde devamlı kayan saniye kolu

Mesaj herofb » 22 Eyl 2010, 14:30

Benimde bir saatin otomatik mi yoksa quartz mı olduğu konusunda tek yorum yapabildiğim akan saniye konusudur hatta akma hissinin yoğunluğundan neredeyse hassasiyetini bile çıkarırım ama bu konuyu bende hiç bir zaman anlamadım ve merak ediyorum,sorduğun iyi olmuş gerçekten
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj razz » 22 Eyl 2010, 14:31

Gördüğünüz saat basit, pilli bir mekanizmaya sahiptir.. Ancak saniye özelliği sweep diye tabir edilen akar saniyedir.. Kol saatlerinde benzer uygulamalar olmakla birlikte genelde akan saniye özelliği kronograf saniye kolu için tercih edilir.Kronograf olmayıp yine de saniye kolu akarak giden saatlere ise verilebilecek en güzel örnek Bulova'nın Accutron özellikli saatlerinde bulunan kalibre tipidir.. Bu kalibre çatalı andıran ana parçası itibarıyla Fork Tuning adıyla saat terminolojisine yerleşmiş olmakla birlikte günümüzde halen üretimde olan muadili benim bildiğim kadarıyla yoktur.
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Bond » 22 Eyl 2010, 14:46

Saniye kolunun arkasında duran ve step motora benzeyen mekaniğin çıkardığı uğultu nedeniyle bu kalibreye hummer denilir. Genel manada dayanıksız bir kalibredir fork, shock resistance konusunda da zayıftır, işçiliği zor, servisi uğraştırıcıdır. Birde pili çok çabuk biter ve kolay bulunmaz. Bulova Accutrona patentli ürünü farklı marklara değişik isimlerle dönem dönem piyasaya sürdüler Omega Speedsonic gibi örnek.

Duvar ve masa saatlerinde ise kullanılan bunun daha basitleştirilmiş bir versiyonu silent sweep seconds olarak geçer, bir dönem 70-80 lerde Seiko ve Citizen masa ve duvar saatlerinde kullanılmıştı. Şimdi çin üretimi bir çok benzer ürün var bildiğim kadari ile.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: Quartz Saatlerde Akan Saniye Kolu Bilgi

Mesaj herofb » 22 Eyl 2010, 15:09

Bir gün umarım bilmediğiniz bir soru bulabiliriz :)

gerçi az çok araştırarak onu da bulursunuz ama neyse :) razz , bond süpersiniz teşekkürler

google vs. TSF (bunu mu demek istemiştiniz süper forum :) )
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Redliner » 22 Eyl 2010, 15:13

Var ne demek hemde sebil gibi var :lol: Geçen bizim çalışanlarımızdan biri kendi köylerinin derneği için yaptırdı 25 tane hatta 1 tanesini bana hediye etti. Sanki duvara asılmış zenith gibi duruyor uzaktan :lol: 35 TL ye mi ne yaptırdı sanırsam...
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj Bond » 22 Eyl 2010, 16:16

Razz biliyor :thumbup: Ben öğrenmeye çalışıyorum sonra hepimiz öğreniyoruz ;) Modern60 buralarda olsa idi çok daha detaylı bilgide alırdık. Herojd bu arada Google bizi çok seviyor aramızda kalsın :D
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj herofb » 22 Eyl 2010, 16:41

:) doğrudur çok sevdiği belli saatin s'sini yazınca maaşallah bizim forum çıkıyor :)

bu arada evet kusura bakmasınlar modern60,bizantolog,colortime gibi ustaları unutmuşum (içimden bir ses hala birilerini unuttuğumu söylüyor)
Kullanıcı avatarı
herofb

Sonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners