mertk yazdı:Bende yabancı biyerde okudum, Patek Nau., VC Overseas ve Ap royal oak daki kalibreyi firmalar birlikte tasarlayarak, JLC'ye ürettirmişler.
Bg17 bu arada Patek'de tamamen JLC'ye mi ürettiriyor mekanizmalarını, herhalde böyle anladığım.
Patek i farkli degerlendirmek lazim, her seyini kendisi tasarlayip yapabilecek kapasiteye sahip, kolay kral olunmuyor. Bazi makenizmalari gecmiste jlc ye tasarlattigi bilinen birsey, fakat gunumuzde aciklanmis boyle bir bilgi yok.
Zaten benim anlatmaya calistigim da bu, arnold and aon, breguet, jaeger gibi teknik olarak ustun markalarin kime ne tasarlayip, urettigi bilinmiyor, ticari sir. Hem de baya iyi korunuyor.
Bilinen kismi, Vacheron ile Jaeger arasinda gecmisten gelen cok uzun sureli isbirligi oldugu, ve VC nin dagitim agini ve markasini, jlc nin de teknik bilgisininkoydugu yonunde. Bu isbirligini sanirim hal devam ediyor.
Baska bilinen, 2121 in jlc tarafindan tasarlandigi, ve ap, pp ve vc tarafindan istendigi ve kullanildigi. Jlc nin bu makenizmayi kullanmasi yasak.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...