TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Kalınlık Rehberi

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saat Kalınlık Rehberi

Mesaj eyimen » 07 Mar 2017, 10:03

Bildiğiniz üzere saatlerin kasa çapları resmi sitelerinde özellikler arasında net bir şekilde belirtiliyor. Ancak kasa kalınlığı bilgilerini üreticilerin kendi sitelerinde çok ender olarak görebiliyoruz. Sebebi tartışılır tabi ki ama bence bu bilginin kesinlikle müşteriye sunulması gerekir. Çünkü çap kadar, kalınlık da saatin koldaki görüntüsünü ve kullanımını etkileyen öncelikli faktörlerden biri. Örneğin gömlek giydiğinizde -tabi giydiğiniz gömleğe göre değişir- saatin çapının ve kalınlığının belirli değerler altında olması gerekiyor. Ben genelde slim model gömlekler kullanıyorum, manşetler de aynı ölçüde daralıyor. 41mm çapın üstündeki saatler ne kadar ince olsa da manşetin altına girmekte zorlanıyor. 41 ve altında ise kalınlık ön plana çıkıyor, 13-14mm üstü kalınlıklar yine kullanımı zorlaştırıyor.
Maalesef her saati deneme şansını bulamıyoruz veya denerken üzerimizde istediğimiz kıyafetler olmayabiliyor. İşte bu yüzden bu tarz gerçek ölçümlere dayanan bir başlık açmayı düşündüm. Açılışı da elimde bulunan saatlerin kalınlıklarını ölçerek yapıyorum :champ:
Kullanıcı avatarı
eyimen

Re: Saat Kalınlık Rehberi

Mesaj eyimen » 07 Mar 2017, 10:03

Omega Speedmaster Moonwatch Professional 311.30.42.30.01.005
Çap: 42 mm
Kalınlık: 14,4 mm
Mekanizma: Lemania 1861
Moonwatch bir mekanik kronograf olarak makul ölçülere sahip. 14,4 mm'ye yakın bir kalınlık ölçtüm. Ama kozmetik olarak daha ince göründüğünü belirtmek lazım, çünkü cam hariç kalınlığı 12 mm. Yani kalınlığın 2,4 mm'si cama ait :lol:
Resim
Resim

Tag Heuer Carrera Calibre 1887 car2111.fc6266
Çap: 41 mm
Mekanizma: Calibre 1887
Kalınlık: 15,5 mm
Kasa yapısı sebebiyle olduğundan da kalın görünen saatin kalınlığı ölçümümde 15,5 mm çıktı. Pek ince sayılmaz :D
Resim
Resim

Hamilton Khaki Field Day Date H70695735
Çap: 42mm
Mekanizma: Powermatic 80
Kalınlık: 11 mm
Simsiyah olması sebebiyle oldukça ince görünen bir saat. 10 mm civarı hissettirmişti bana ama gerçekte 11 mm imiş :D
Resim
Resim

Skagen
Mekanizma: Quartz
Kalınlık: 7,7 mm
Listeye bir de, inceliğiyle tanınan -elimde de bulunduğundan- Skagen bir saat ekledim. Kasa yapısı sebebiyle daha da ince görünen saatin gerçekte ise kalınlığı yaklaşık 7,7 mm.
Resim
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj TSayiR » 07 Mar 2017, 10:12

Khaki field kolunuza cok yakismis. Hepsi guzel ama onu cok begendim. Black ayri bir guzelmiş. Gule gule kullanin.
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

Mesaj mturann » 07 Mar 2017, 15:55

TISSOT PRC 200 POWERMATIC 80
Model No: T055.430.11.047.00

Kalınlık 11.9 mm
Fakat saatin şeklinden dolayı biraz daha kalın gibi görünüyor.
Saat 200mt su geçirmezlik ve vidalı tepe ile hem Diver gibi düşünülmüş hem de Dress gibi tasarlanmış olduğundan herhalde çok estetik durmuyor. Bu da normal görünüşte biraz kalın gibi görünmesine sebep oluyor.

Resim
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj coolfire » 07 Mar 2017, 16:25

Benimde merak ettiğim bir konu. Internette en ince modeller bulunabiliyor ama hep ulaşılamaz durumda olan modeller (ortalama ekomomide bir saatsever için ). Bugün kolumda ise kendi otomatik saatlerim içerisinde en ince olanı var: SARY025, kalınlık 11.1 (webden alınma bilgi, kendim ölçmedim)

Resim

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
En son coolfire tarafından 07 Mar 2017, 16:30 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
coolfire

Mesaj coolfire » 07 Mar 2017, 16:28

Bunlarda bu konuda ki rekortmenler (güncel olmayabilir)

http://www.watchtime.com/blog/7-record- ... n-watches/
Kullanıcı avatarı
coolfire

Mesaj MertYe » 10 Mar 2017, 03:15

eyimen yazdı:Bildiğiniz üzere saatlerin kasa çapları resmi sitelerinde özellikler arasında net bir şekilde belirtiliyor. Ancak kasa kalınlığı bilgilerini üreticilerin kendi sitelerinde çok ender olarak görebiliyoruz. Sebebi tartışılır tabi ki ama bence bu bilginin kesinlikle müşteriye sunulması gerekir. Çünkü çap kadar, kalınlık da saatin koldaki görüntüsünü ve kullanımını etkileyen öncelikli faktörlerden biri. Örneğin gömlek giydiğinizde -tabi giydiğiniz gömleğe göre değişir- saatin çapının ve kalınlığının belirli değerler altında olması gerekiyor. Ben genelde slim model gömlekler kullanıyorum, manşetler de aynı ölçüde daralıyor. 41mm çapın üstündeki saatler ne kadar ince olsa da manşetin altına girmekte zorlanıyor. 41 ve altında ise kalınlık ön plana çıkıyor, 13-14mm üstü kalınlıklar yine kullanımı zorlaştırıyor.
Maalesef her saati deneme şansını bulamıyoruz veya denerken üzerimizde istediğimiz kıyafetler olmayabiliyor. İşte bu yüzden bu tarz gerçek ölçümlere dayanan bir başlık açmayı düşündüm. Açılışı da elimde bulunan saatlerin kalınlıklarını ölçerek yapıyorum :champ:

Bence faydalı bir başlık olmuş. Tabi yinede bi saati bilekte canlı incelemeden karar vermemekte fayda olduğunu düşünüyorum. Mesela yakın zamanda kutu açılışını yaptığım Blancpain FF in kalınlığı 15.5mm olarak geçiyor kendi resmi sitesinde. Bir aralar internette fotoğraflarını görüp inanılmaz beğendiğim Roger Dubuis Easy Diver ise kalınlık olarak 15mm olarak geçiyor. Açıkçası eğer Blancpain FF 15.5mm ise kalınlık olarak Roger Dubuis görünüş itibariyle 25mm gibi geliyor. Burda tasarımdaki faktörlerinde devreye girdiğine inanıyorum. Blancpain biraz daha yuvarlak hatlara sahipken Roger Dubuis dümdüz kasa gibi duruyor hatta bezel bile dümdüz bağlı gibi duruyor kasaya geçişleri tamamen düz. Kaldı ki çap olarakta sadece 1mm daha fazla çaptan dolayı böyle bir izlenim verdiğine de inanmıyorum.

Konuyu biraz toplamam gerekirse teknik verilere güvenerek saat alma girişiminde bulunmak çok doğru değil bence. Kesinlikle bunu konuyu baltalamak için söylemiyorum dediğim gibi internette bulunmayan bilgileri bulabilmek adına gerçekten faydalı bir başlık olmuş ama mümkün mertebe saatleri canlı incelemekte kesinlikle fayda görüyorum. Bana bunu öğrettiği içinde Roger Dubuis'e teşekkürü bir borç biliyorum :D

Bahsettiğim saatte tam olarak şuydu :

Resim
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj asymptote » 10 Mar 2017, 09:03

Güzel başlık.. :champ: Kalınlık eğer bir kriter olarak ele alınacaksa kasa ölçüleriyle birlikte camın bombeli olup olmaması da mutlaka göz önünde bulundurulmalı.. Örneğin Tissot Visodate 11.6 mm kalınlığa sahip ancak bombeli camıyla en az 14 mm gösteriyor..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Sonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners