TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatçi Doktor Modern Bir Atölye ve High End Saat Tamiri

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saatçi Doktor Modern Bir Atölye ve High End Saat Tamiri

Mesaj afl » 06 May 2015, 20:50

Ankara'da önemli bir saat atölyesi var. www.saatcidoktor.com u ziyaret ederek ayrıntılı bilgi alabilirsiniz ama ben size bir giriş bilgisi vermek istiyorum.

Dr. Mehmet Ataman aslen bir kulak burun boğaz uzmanı, akademik kariyerinden sonra şimdi hekimliğe kendi muayenehanesinde devam ediyor. Aynı zamanda işletme üzerine yurtiçi ve yurtdışında ikinci bir kariyer yapmış ve şu anda hekimliğe ilaveten Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme bölümünde de öğretim üyesi olarak “Managerial Judgement & Decision Making” ve “Negotiation” adlı dersleri vermektedir.

Gelelim bu özel insanın horoloji ile alakasına... Yukarıda verdiğim sitesinden de okuyacağınız gibi, saatlere olan merakı onu üçüncü bir dal olan horolojiye itiyor ve almış olduğu bilimsel eğitimin doğal sonucu olarak bu konuya da son derece amatör bir merak ama bilimsel ve profesyönel bir yaklaşımla başlıyor. İsviçre ve Amerika'da okullar eğitimler sertifikalar vs yanısıra, eski ve emekli olan ustalardan hem bilgi hem alet hem teçhizat topluyor. Tabi modern cihazlar da satın alarak bugünkü atölyeyi kuruyor.

Saat tamiri ve mekanizmalar konusunda eminim ilginç bulacak arkadaşlar çıkar. Sanırım özellikle Asymptote'un ilgisini çekecektir diye düşünüyorum.

Gizli kalmış bir hazine diye düşündüm.
Kullanıcı avatarı
afl

Re: Saatçi doktor, modern bir atölye ve high end saat tamiri

Mesaj Architecte » 06 May 2015, 21:55

Bilgilendirme için teşekkürler sayın afi :thumbup: . Benim de ilgimi çekti. Lakin acaba sadece saat tamir atölyesi midir değil midir merak ettim doğrusu. Bu arada cerrahinin horoloji ile direkt ilişkisinin olduğunun farkına varmıştım bir süre önce. İki meslek de hassasiyet istiyor. Ama benim görüşüme göre horoloji biraz daha hassasiyet isteyen bir meslek dalıdır. İki mesleğin buluşması gibi olmuş.
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Re: Saatçi doktor, modern bir atölye ve high end saat tamiri

Mesaj sedir » 06 May 2015, 23:14

Architecte yazdı:... İki meslek de hassasiyet istiyor. Ama benim görüşüme göre horoloji biraz daha hassasiyet isteyen bir meslek dalıdır...

Yanlış tahmin Architecte!

Dr. Mehmet Ataman Kulak Burun Boğaz uzmanı olduğu için onun dalından örnek vermek iyi olur. Otoskleroz için yapılan üzengi kemiği protez ameliyatı videosuna bakınız lütfen. Ameliyat dış kulak yolundan yani kulak deliğinden girilip kulak zarı kaldırılarak yapılıyor. Mikroskop altındaki ameliyatta, kesilip protez uygulanan kemik ve aletlerin büyüklüğünü anlamak için stapes kemiğinin ölçülerini vereyim: Boyu 2,6-3,4 mm, ağırlığı 2-4,3 mg. Ameliyatın son kısmında ince uçlu bir tüple sıkılan (göz merhemlerinde kullanılan tüplere benzer) ilacın ortamda ne kadar büyük bir merhem yığını oluşturduğu da bir fikir verebilir.

Şu da video.

Videoyu düzgün yerleştiremedim ama link doğru kontrol ettim.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Re: Saatçi Doktor Modern Bir Atölye ve High End Saat Tamiri

Mesaj Architecte » 07 May 2015, 09:45

İnsan bilmediği konularda konuşmamalı' deyiminin acı sonuçlarını yaşıyorum şu an. :D Değiştiriyorum o zaman. Cerrahi uzmanlığı, horoloji uzmanlığından daha çok hassasiyet isteyen bir meslek dalıdır :thumbup: Demek ki watchmaker cerrahın eline su dökemezmiş. :shock:
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj kilimanjaro » 07 May 2015, 10:38

Bond a duyurulur ... TSF olarak bu beyin atölyesini ziyaret edebiliriz. :thumbup:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj hakan1970 » 07 May 2015, 10:40

İyi fikir
Her insan huzur verir...Kimileri gelince , kimileri gidince.
Kullanıcı avatarı
hakan1970

Mesaj Tolgi06 » 07 May 2015, 10:47

kilimanjaro yazdı:Bond a duyurulur ... TSF olarak bu beyin atölyesini ziyaret edebiliriz. [emoji106]

Cok mantikli bir fikir bence de. Hem forumda high end saatlerin tamir edilebilecegi yer sıkıntisi vardi, boylece bu ihtitac da giderilmis olur.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj hakan1970 » 07 May 2015, 20:16

Benim de boğazım ağrıyor , gitmişken onu da gösteririm[emoji1]
Her insan huzur verir...Kimileri gelince , kimileri gidince.
Kullanıcı avatarı
hakan1970

Sonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 53 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners