Ankara'da önemli bir saat atölyesi var. www.saatcidoktor.com u ziyaret ederek ayrıntılı bilgi alabilirsiniz ama ben size bir giriş bilgisi vermek istiyorum.
Dr. Mehmet Ataman aslen bir kulak burun boğaz uzmanı, akademik kariyerinden sonra şimdi hekimliğe kendi muayenehanesinde devam ediyor. Aynı zamanda işletme üzerine yurtiçi ve yurtdışında ikinci bir kariyer yapmış ve şu anda hekimliğe ilaveten Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme bölümünde de öğretim üyesi olarak “Managerial Judgement & Decision Making” ve “Negotiation” adlı dersleri vermektedir.
Gelelim bu özel insanın horoloji ile alakasına... Yukarıda verdiğim sitesinden de okuyacağınız gibi, saatlere olan merakı onu üçüncü bir dal olan horolojiye itiyor ve almış olduğu bilimsel eğitimin doğal sonucu olarak bu konuya da son derece amatör bir merak ama bilimsel ve profesyönel bir yaklaşımla başlıyor. İsviçre ve Amerika'da okullar eğitimler sertifikalar vs yanısıra, eski ve emekli olan ustalardan hem bilgi hem alet hem teçhizat topluyor. Tabi modern cihazlar da satın alarak bugünkü atölyeyi kuruyor.
Saat tamiri ve mekanizmalar konusunda eminim ilginç bulacak arkadaşlar çıkar. Sanırım özellikle Asymptote'un ilgisini çekecektir diye düşünüyorum.
Gizli kalmış bir hazine diye düşündüm.