TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient Tarih Erken Dönüşü Bilgi ve Yorum

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Orient Tarih Erken Dönüşü Bilgi ve Yorum

Mesaj yakob » 10 Ara 2013, 18:09

CEV0J003B model orient kullanıyorum.

Resim

vidalı kurma kolu var,

tarihi ayarlarken kurma kolunu yanlışlıkla bir tur ters yöne çevirdim ve içinde bir şey tık dedi.

daha önce saati ayarlarken tarih tam 23.55 gibi dönmeye başlayıp 00.05 gibi dönüşü tamamlıyordu

Fakat

şimdi tarih 23.30 gibi dönmeye başlıyor ve 23.45 de tamamen dönmüş oluyor yani gece 12 olmadan tarih değişiyor.

bunu düzeltmenin bir yolu yok mu acaba ?

bundan sonra hep 23.30 da tarih mi atacak.

tarihi hiç oynamayıp akrep ve yelkovanı çevirerek bir kaç gün ilerlettim ama sonuç değişmedi, 23.30 da dönmeye başlıyor ve 23.45 de tam dönüşü yapıyor, gün göstergesinde bir sorun yok ama tarihde sorun var.

Ne yapmalıyım, kendim çözemez miyim ?

Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
yakob

Re: Orient tarih erken dönüyor, usta arkadaşlar bakabilir mi

Mesaj KKarakuş » 10 Ara 2013, 18:58

Merhaba ,

Paylaşmış olduğunuz sorun gibi görünen şey aslında sorun değil her saati normal tarih ilerleme şeklidir. Her saat belli bir süre içinde takvim(gün-tarih) değişimi yapar.Bu çoğu saatte misalen 22:45-23:00 gibi başlayıp 03:00 civarlarında da tam olarak gün ve tarih diski değişimini sağlar.

Olayın kısacası, saati ilerlettiğinizde saatin çalışmasında ve takvim değişimi normal seyrinde ilerliyorsa bir sıkıntı yok demektir.
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Re: Orient tarih erken dönüyor, usta arkadaşlar bakabilir mi

Mesaj yakob » 10 Ara 2013, 20:14

KKarakuş yazdı:Merhaba ,

Paylaşmış olduğunuz sorun gibi görünen şey aslında sorun değil her saati normal tarih ilerleme şeklidir. Her saat belli bir süre içinde takvim(gün-tarih) değişimi yapar.Bu çoğu saatte misalen 22:45-23:00 gibi başlayıp 03:00 civarlarında da tam olarak gün ve tarih diski değişimini sağlar.

Olayın kısacası, saati ilerlettiğinizde saatin çalışmasında ve takvim değişimi normal seyrinde ilerliyorsa bir sıkıntı yok demektir.

Cevabınız için teşekkür ederim fakat şöyle bir durum var
kolu yanlışlıkla bir tur geriye çevirmeden önce tarih gece 23.55 gibi çok hafif oynuyor ve 00.05 de tık sesiyle atıyordu şimdi ise 23.30 da ilerliyor ve 23.45 de tık sesi ile atıyor yani ben o kolu çevirmeden öncede 23.45 de atıyor olsaydı tamam derdim.
Acaba bunu düzeltmenin bir yolu yok mu?
Kullanıcı avatarı
yakob

Re: Orient Tarih Erken Dönüşü Bilgi ve Yorum

Mesaj cortebertt » 19 Oca 2014, 14:04

Bahsettiginiz sorun akrep yelkovan cıkarilip kurma kolundan saati 24 saat ilerletip tarih degistiginde akrep ve yelkovani tam 12 uzerinde olacaka sekilde yeniden takmaniz seklinde duzelecekitr
Kullanıcı avatarı
cortebertt

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 24 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners