XCopter yazdı:Öncelikle merhaba, ben bu konu hakkında oldukça araştırma yaptım ama bir sonuca ulaşamadım.Bu balans salınım hızı neye göre nasıl belirlenir?Yani nasıl 18000,21600,28000 ve 36000 oluyor? Benim bu konu hakkında ufak bir tahminim var, sanırım balans shock ünitesinin üzerinde olan regülatörle yapılıyor. (Oradaki regülatör yayı gerip daha mı gevşek bırakıyor acaba)
XCopter yazdı:Birşey daha ekliyeyim mesela saat 20 saniye ileri gidiyor saatçiye götürüyoruz.(Daha hiç böyle bir konuda götürmedim sadece tahminimi yazıyorum.)Saatçi ayar makinesine saati koyup elde edilen verileri görüyor.Peki saatin hassasiyet ayarıda balansın üzerindeki regülatör sayesinde mi yapılıyor?Bir yerde okumuştum saatin hassasiyet ayarı elle usta tarafından yapılır diye.Halbuki ben bu ayarın çok ama çok hassas olduğunu bunun elle insan tarafından yapılamayacağını bunun bilgisayar yardımıyla yapıldığını zannediyorum.
asymptote yazdı:Tesadüfe bak, sorduğun sorulara aynı sıra ile cevap verilmiş daha önce:![]()
![]()
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=49&t=3038&p=85299&hilit=sal%C4%B1n%C4%B1m+frekans%C4%B1n%C4%B1#p85299
mucadeleci yazdı:eskiden bunun yerine mekanik cihazlar kullanılırmış, sismoğraf gibi.
Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 36 misafir
|