TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Mıknatıs Sorunu / Demanyetizasyon

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Mıknatıs Sorunu / Demanyetizasyon

Mesaj krstarica » 09 Ara 2012, 20:36

Küçük kuzenim, saatleri mıknatısla durdurduğunu söylüyordu bana, ben de bunun gereksiz bir şey olduğunu saatlere zarar verdiğinden bahsettim, ancak ben mutfağa gittiğim de benim Orient Semi Skeloton saatimi almış, bu DART atılan duvardaki mıknatıslı dartlarla bildiğiniz döndüğümde oynarken buldum. Saati kaptım elinden ama günlük -7 saniye yapan saat şu an ölçümüme göre +6-7 saniye ileri gitmiş, bugün baktım 1 saniye geri kalmış kısacası saatin dengesi kaydı. Günlük 1 saniye sapmış 6-7 saniye ileri saptığı günden sonra ama bir sorun var zannedersem. Demanyetizasyon vb. nasıl bir işlem uygulanmalı teşekkürler.

Yoksa ayar mı yapılacak?

Teşekkürler.
Ne žalim što su drugi pokrali moje ideje, ali žalim što nemaju svoje.(Başkalarının benim fikirlerimi çalmasından ötürü üzülmüyorum, acıyorum çünkü kendi fikirleri yok.)-Nikola Tesla
Beograd-Serbia
Kullanıcı avatarı
krstarica

Re: Mıknatıs sorunu

Mesaj vmetin » 09 Ara 2012, 20:40

Demanyetizasyon yapan cihazlar oluyor bazı saatçilerde. Çok kolay bir işlem, hemen halloluyor. Canınızı sıkmayın. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
vmetin

Re: Mıknatıs sorunu

Mesaj asymptote » 09 Ara 2012, 21:16

Çok benzer bir sorunu daha önce başka bir üyemiz yaşamıştı:
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=76&t=776&p=10529&hilit=end%C3%BCstri+meslek#p9601
Sizin saatiniz çok fazla etkilenmemişe benziyor, eğer sapma miktarı artar ise demanyetizasyon işlemi yaptırırsınız..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Re: Mıknatıs Sorunu - Demanyetizasyon

Mesaj krstarica » 09 Ara 2012, 21:33

Teşekkürler, 2-3 gün daha gözlemleyeyim, duruma göre saatçiye götürürüm artık. Saat'i bulduğumda bildiğiniz durmuştu, mıknatısı yapıştırıp durdurmuş :evil: Yapacak bir şey yok, umarım sorun düzelir ya da çabucak düzeltilir.
Ne žalim što su drugi pokrali moje ideje, ali žalim što nemaju svoje.(Başkalarının benim fikirlerimi çalmasından ötürü üzülmüyorum, acıyorum çünkü kendi fikirleri yok.)-Nikola Tesla
Beograd-Serbia
Kullanıcı avatarı
krstarica

Mesaj asymptote » 09 Ara 2012, 21:34

Ah şu kuzenler.. :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Re: Mıknatıs Sorunu / Demanyetizasyon

Mesaj krstarica » 10 Ara 2012, 17:57

Valla, saat depresyonda şu an, belli ki şimdi de 13 saniye ileri gitmiş. En iyi ben bir saatçiye götüreyim. Yardım eden herkese teşekkürler. Sonuç çıktığı takdirde tekrardan yazarım.
Beograd-Serbia
Kullanıcı avatarı
krstarica

Mesaj krstarica » 10 Ara 2012, 18:33

asymptote yazdı:Ah şu kuzenler.. :D

Bilsem anlıyacak bi' güzel okşarım onu, ama işte napalım olmuş bir kere okşasakta, öpsek de çözüm olmaz :lol:
Beograd-Serbia
Kullanıcı avatarı
krstarica

Re: Mıknatıs Sorunu / Demanyetizasyon

Mesaj asymptote » 10 Ara 2012, 18:49

Okşamak ne kelime? :? Saatler kurban olsun küçüklere..
Kullanıcı avatarı
asymptote

Sonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 57 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners