TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

ETA 2824 Mekanizma Bilgi ve Grade Opsiyonları

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: ETA 2824 Mekanizma Bilgi ve Grade Opsiyonları

Mesaj cenkog » 26 Oca 2014, 15:07

40 yıllık Movado'nun pilini nereden buluyorsunuz?
Kullanıcı avatarı
cenkog

Mesaj ozansefer » 02 Şub 2015, 01:51

Merhaba bende rodania themis saatimde eta 2824-2 mekanizma kullanıcısıyım. Başlangıç seviyesi olduğu için mekanizmam standarttır sanırım. Bu gün yorumları okuduktan sonra dakiklik konusunda bende bir test yapayım dedim. saat 14.22 de atomik saattle aynı zamana ayarladım saatimi. Merak ediyor insan 15.40 gibi baktığımda 7-8 sn ilerdeydi saatim çok şaşırdım :) kolumda her zamanki gibi kullanıyorum. Yalnız 3 senedir çok uzun süreler yani 4-5 ay kullanılmadığı oldu. Bozulduğundan şüphelenmeye başlamıştım ki biraz önce baktım tam dakikti ve 10 dakikada tekrar 1 sn öne geçti sanırım bilgisayar başındayken ki kolumun konumundan hızlanıyor. ama sonra yavaşlayıp zaman tutması bana çok enteresan geldi sebebi ne olabilir sizce?

not: bilgisayar başında 1 saatin ardından saatim yine 8 sn ye ilerde :D
Kullanıcı avatarı
ozansefer

Mesaj Orhanbalu » 02 Şub 2015, 07:14

@ozansefer

Kullandığınız bilgisayar laptop mu ?
balu
Kullanıcı avatarı
Orhanbalu

Mesaj ozansefer » 02 Şub 2015, 11:15

Evet laptop kullanıyorum Wireless ile internete bağlanıyorum. Şimdi saat normale döndü 3 sn ilerde. Ama bi ara fark 10 sn nin üzerine çıkmıştı. Benim anlamadığım madem hızlandı normale döndüğü dede farkı koruması gerekmez mi :-) enteresan bakalım uzun süre gözlemleyeceğim. :geek:
Kullanıcı avatarı
ozansefer

Mesaj Orhanbalu » 02 Şub 2015, 11:27

Tahmin edersem, birçok laptop un touch pad ( dokunmatik mouse ) sol ve sağ tarafında iyice dışarlarda hard diskten en uzak yerde üst ekran kısmını kapattığımızda sabit Kalsın diye mıknatıs kullanılır. En etkili şekilde MacBook larda görülür hatta bu mıknatısların gücü öyle iyidir ki, daha siz ekranı tam Aşağıya getirip kapatmak üzere iken kendiliğinden tak diye oturur. Zamanla da bu bölgelerde kırıklar bile oluşur. Bunu anlatmamın sebebi laptop taki kapak için kullanılan mıknatıslar. Saatler bileğimizde tam da o mıknatısın olduğu yerlerde gezinir. İşte olay bu sizin saatinizde mıknatıslanma ya maruz kalıyor. Saati bilgisayar kullanmadığınız bir gün kontrol edin. Tabi atomik saati kontrol için zaten laptopun tam üstündesiniz.
balu
Kullanıcı avatarı
Orhanbalu

Mesaj ozansefer » 02 Şub 2015, 14:22

Evet elim sık sık laptopun o bölümüne geliyor. Bilgisayar kullanmadan deneyeceğim ilk fırsatta. Yaklaşık 1 gün oldu ve manyetik alana rağmen +3 sn sapma var. Takıntı oluştu bende bir hafta farklı koşullarda gözlemleyeceğim. Buradan yazarım sonuçları.
Kullanıcı avatarı
ozansefer

Mesaj Modern60 » 03 Şub 2015, 15:12

ekabore, elde toplanmış makine
standart elde toplanmış kabaca ayarlanmış(pozisyon ve ısı izokronizmi dikkate alınmamış) ama dekorsuz makine
top grade hem elde toplanmış, hem 5 poizsyona ayarlanmış hem de dekorlanmış muvmnalara verilen kategorilerdir.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 03 Şub 2015, 15:15

standart makinelere hassas ayar yapılıp chronometer seviyesine getirebilirsiniz ama 20 gün uğraşmak gerekir..sonuçta dekorlanmamış bir chrometer olur...
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners