TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

ETA 2824 Mekanizma Bilgi ve Grade Opsiyonları

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: ETA 2824 Mekanizma Bilgi ve Grade Opsiyonları

Mesaj vmetin » 21 May 2013, 13:38

scarbo yazdı:Arkadaşlar bende Maurice Lacroix phase de lune modeli var içine baktım Eta amblemi var artı 2824-2 yazısını gördüm ama ml 37 calibre olarak geçiyor ve el ile dekore edilmiş diyor . Şimdi sorularıma geçeyim
- 2824-2 nasıl ayın durumlarını gösterebiliyor ben daha önce ayın fazılarını gösteren 2824-2 ye rastlamadım bu firmanın kendi dekore veya eklemesimi ?
- bu 2824-2 top grade mi ? günlük çalışması -3 veya +4 ü kesinlikle geçmiyor çok defa test ettim anca koldan çıkarıcam, 1 gün hiç takmıcam, ertesi gün baktığımda saniyeleri karşılaştırdığımda 8 saniyelik fark olmuş oluyor ama hergün takarsam dediğim gibi 4ü geçmiyoruz. fotolarıda paylaşim belki gözünüze birşey batar mekanizmadan ve 5 konumda ayarlanmış yazıyor arkasında , şimdiden teşekkürler sağolun.ResimResim

Maşallah yavru Patek :D :champ:
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj scarbo » 18 Tem 2013, 11:27

vmetin yazdı:
scarbo yazdı:Arkadaşlar bende Maurice Lacroix phase de lune modeli var içine baktım Eta amblemi var artı 2824-2 yazısını gördüm ama ml 37 calibre olarak geçiyor ve el ile dekore edilmiş diyor . Şimdi sorularıma geçeyim
- 2824-2 nasıl ayın durumlarını gösterebiliyor ben daha önce ayın fazılarını gösteren 2824-2 ye rastlamadım bu firmanın kendi dekore veya eklemesimi ?
- bu 2824-2 top grade mi ? günlük çalışması -3 veya +4 ü kesinlikle geçmiyor çok defa test ettim anca koldan çıkarıcam, 1 gün hiç takmıcam, ertesi gün baktığımda saniyeleri karşılaştırdığımda 8 saniyelik fark olmuş oluyor ama hergün takarsam dediğim gibi 4ü geçmiyoruz. fotolarıda paylaşim belki gözünüze birşey batar mekanizmadan ve 5 konumda ayarlanmış yazıyor arkasında , şimdiden teşekkürler sağolun.ResimResim

Maşallah yavru Patek :D :champ:

hahaha daha yeni gördüm yorumu aynen :D
Kullanıcı avatarı
scarbo

Mesaj asymptote » 18 Tem 2013, 13:53

Saatiniz çok güzel.. :champ: Sanırım bulenty'de de vardı benzerinden..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj scarbo » 18 Tem 2013, 17:18

Sağolun ilk aldığımda bana bu modeli çok beğendini söylemişti demekki gidip aldı :)))
Kullanıcı avatarı
scarbo

Mesaj onuroz » 14 Ara 2013, 18:02

Herkese Merhabalar,
Öncelikle belirtmek isterim ki , foruma yeni üye olan birisi olarak sizler tarafından yazılanları okumak saate dair yeni bilgiler öğrenmek çok keyif verici. Bu foruma ilk mesajım olduğu için bir takım kafa karışıklıklarımı mazur görün lütfen.
1. Tissot için hep standart grade mekanizma kullanır denmiş ancak tissotun resmi sitesinde "luxury automatic" serisinin bazı modellerinde "chronometer" ibaresi yer almakta. burdan da bu saatin cosc dan sertifikalı olduğu ve sertifikasız olanlarınında en azında top grade olduğunu söyleyemez miyiz? eğer bu model top grade kullanıyorsa, başka modellerinde elabore de kullanıyor olamaz mı? geriye kalan modellerin hepsi mi standart grade? bunu anlamanın bir yolu yokmu? çünkü sizin yüklediğiniz 2824 mekanizma sıralama listesinde prs516 ortala , le locle serisi en altta.
2. elabore için kimisi işleme mekanizma demiş, kimisi bi teknisyen toplar demiş. standartta 2yönde düzgün , elabore 3 yönde düzgün çalışır denmiş. bu ayar bir teknisyenin el ayarlamasıyla yapılıyosa, standart grade mekanizmalı bir saati alıp, saat ustasında elabore hale getiremez miyiz ?
3.saate ayar yaptırarak günlük sapma miktarını azaltmak mümkünmüdür? ayarı yapan usta bunu nasıl yapar ?
4.mekanik saate bakım yaptırmak veya yaptırmamak neyi değiştirir? quartz saatler neden ayar bakım istemez ?
Kullanıcı avatarı
onuroz

Mesaj onuroz » 18 Ara 2013, 23:06

bu bendeki de şans, ilk mesajda cevapsız kaldık...
Kullanıcı avatarı
onuroz

Mesaj SeRxx » 19 Ara 2013, 01:41

Merhaba,

1- Tissot, o mesajlardan sonra Chronometer Grade mekanizma kullanmaya başladı :thumbup: Geri kalan modellerin Standart/Elabore Grade olduğunu düşünüyorum, belki altın modellerde Top Grade kullanılmıştır. Yine de emin olmak için düşündüğünüz model için Tissot'a mail gönderip net cevap alabilirsiniz. ;)

2- Getiremeyiz.

3- Mekanizmanın değerleri doğrultusunda azaltmak mümkündür. Aşağıdaki resimde gördüğümüz endeks aracılığıyla +/- yönünde hassasiyet ayarlanabiliyor.
Resim

4- Saate mekanik bakım yaptırmak mekanizmanın ömrünü uzattığı gibi; sapma, kurulum, çalışma vs. gibi durumlarda sıkıntı yaşamamamızı sağlar.
Quartz hakkında detaylı bilgi için :arrow: viewtopic.php?f=49&t=10170#axzz2nrwi24xe
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj onuroz » 24 Ara 2013, 17:56

oncelikle SeRxx e verdigi cevaptan dolayi cok tesekkur ederim. tissotun prs516 sini almak istedigim icin bunlari sormustum cogu sorumda da yeterince aydinlandim. quartz hakkindaki bilgileri de okudum. bizde dededen kalma movado var pilli, belki 40yillik ama halen tikir tikir calisiyor ama anladigim kadariyla otomatik aldigimizda 3-5yilda bir ayar bakim gerektiriyor. 2 numarali soruma getiremeyiz demissiniz, peki bu mekanizmalar top grade hale elde ayarlanarak getirilmiyor mu ?
Kullanıcı avatarı
onuroz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners