TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İngiltere Savunma Bakanlığı İçin İstisna Seiko'lar

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: İngiltere Savunma Bakanlığı İçin İstisna Seiko'lar

Mesaj mucadeleci » 19 Kas 2012, 17:15

*Broadarrow :thumbup:
Vay arkadaş "kanibalizasyon" dedi adam :D Bu kelimeden sonrasını yarım akılla okudum :lol:
Yazdıklarınız mantıklı fakat, Grand Seiko nun 1960'lı yıllardan beri üretildiğini unutmamak lazım. Bu durum göz önüne alındığında VW Phaeton örneği biraz havada kalıyor.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj Broadarrow » 19 Kas 2012, 17:36

Mucadeleci, kendime hakim olamadım, coştum bir an yazmanın şehvetiyle. :lol:

Hatta supply demand curve'ü de çizecektim de resmi nasıl upload ederim emin olamayınca durdum. ;)

Grand Seiko'nun 50 yıldır varolduğunu biliyorum ama son yıllarda Japonya dışında da ufaktan satılmaya başlanmasıyla birlikte Rolex mukayesesi bir anlam kazandı. Daha önce o mukayese Japonlar dışında pek kimse için birşey ifade etmiyordu. Yeni ürün launch'u gibi düşünmem ondan.
Kullanıcı avatarı
Broadarrow

Mesaj onuratamer » 19 Kas 2012, 17:38

Broadarrow, cok guzel yazmissin, case study gibi oldu valla. Fikirlerine katiliyorum, GS pekala mevcut diger Seiko'larin kaldiraci niyetine one surulmus bir marka olabilir. Hatta kesin oyledir.

Asymptote, Japon abiler caliskanlar zaten, peynir ekmek gibi ar-ge yapiyorlardir simdi gizli laboratuvarlarinda :) Saka bir yana elbette ar-ge ozellikle Japon kulturunde surekli olmak zorunda, bunun icin de bir yigin masraf yapiyorlar. Ama diger yandan ar-ge bir urunun yasam cizgisinde en cabuk basabas noktasina gelen masraf. Yani Seiko bir kinetic teknolojisi icin bir yigin masraf yapiyor, ama sonra piyasaya malini suruyor bir sure reklam destegi de alip yuksek satis hacimi ile parayi goturuyor. Basabas noktasini gectikten sonra artik ayni urun icin ilave bir ar-ge gideri olmuyor. Uzmani degilim ama Seiko gercekten GS'den bir ciro beklese, ve Ananta'nin bir ustu segmentte dedigim fiyatlarla satsa zarar etmesine imkan yok.

Diger yandan ayni seyi Rolex icin soylemek mumkun degil. Adamlar bu noktaya gelebilmek icin on yillardir parayi reklama yatirmis, bu noktadan sonra fiyatini asagiya dusurmek marka icin intihar olur. Ustelik ar-ge'den farkli olarak reklam gideri icin bir basabas noktasindan bahsetmek mumkun degil.

Tabi ki bunlar hep kendi aramizdaki hos sohbetler, temenniler, ama Shinji Hattori amca beni duyuyorsan bak musterin hazir diyorum, yap bir kiyak bize :)
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Mesaj drk » 19 Kas 2012, 18:18

Broadarrow, harika bir yazı olmuş :champ:

Yalnız şu noktayı da pas geçmemek gerekiyor. Bence GS markası normal Seiko'nun prestijini artırmada pek başarılı değil. Her şeyden önce seikoyu bilen ve alan kişilerin %95'ten fazlasının GS den haberi dahi yok. İkinci olarak 100-200 dolarlık bir saatin karşılığında ancak o kadar veya bu piyasa koşullarında biraz daha fazlsının karşılığını kalite olarak alabiliyoruz yani pratikte seikonun GS gibi kaliteli bir saat üretebilmesinin bana hiçbir faydası olmuyor. GS almak istemeyen yada onu bilmeyen biri için seiko her zamanki yerinde duruyor. Fiyatına göre oldukça kaliteli, uzun ömürlü ve sağlam saatler.

GS'nin rakipleri arasında ticari açıdan yeteri kadar başarılı olamadığı aşikar. Evet, güzel işler ortaya çıkarıyor ama piyasa saati kesinlikle değil. Aslında GSye gelene kadar daha ne örnekler var. Mesela hiçte azımsanmayacak rakamlarda alışverişlerin yapıldığı en üst segmentten saat alacak birinin önüne çıkan ilk markalardan biri Patek. Yüzbinlerce lira ödenerek bir saat alınacak, kişinin önünde o kadar seçenek var ki ve hepsi de birbirinden özel. Eğer kısıtlı imkanlarla bu iş yapılmıyorsa(o kadar para verip kısıtlı imkandan bahsetmek komik oldu tabi, demek istediğim sınırsız para yoksa) risk almak istemeyen tüketicinin gidebileceği marka sayısı çok çok az. Tutup, ne güzelmiş haydi şu voutilainen'i alalım demiyorlar/diyemiyorlar. Ama iş hayal kurmaya varırsa adı sanı duyulmamış, kalitenin dibine vurmuş saatler de var. Alırsınız kimse bilmez, satmaya kalkarsanız kimse almaz belki de alamaz vs..

Benim düşüncem GS bir başarı hikayesidir, meraklısı için güzel bir sohbet konusudur, iş ciddiye binip almaya geldiğinde ise adamı birkaç kere düşündürür, sonunda da vitrinde kalmaya devam eder. En azından şimdilik böyle :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 19 Kas 2012, 18:30

onuratamer adamlar belli parçaların üretiminde MEMS teknolojisi kullanıyorlar, hadi pazarlamaya para gitmiyor, ar-gede de başa baş noktasını geçtiler diyelim, üretim maliyeti ne düzeydedir acaba bu saatlerin? Söylediğin fiyatlarda satış yaparlarsa kurtarır mı? :D Geçenlerde Grand Seiko üretim tesisleri paylaşılmıştı bir konuda, sanırım Bond paylaşmıştı. Adamlar teleskop merceği üretir gibi temiz ve steril bir ortamda çalışıyorlar, böyle bir ortamda kalife elemanların istihdamı da ek bir maliyettir. Adamlar dünyanın en hassas kol saatini boşuna üretmiyorlar (Greubel Forsel tourbillon vs exotic saatler hariç, seri üretim olarak diyorum). Shinji Hattori'nin torunu da olsan sana o fiyattan vermez bence GS yi. O fiyat ütopik çünkü.. Keşke o fiyattan bulsak da alabilsek ama nerdee.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Broadarrow » 19 Kas 2012, 20:41

Drk, Grand Seiko'nun bilinirliği Japonya dışında yeni yeni satılmaya başlandığından düşük bence, ama Japonya içinde markanın prestijini yükseltme vazifesini başarıyla yapıyor uzun zamandır zaten. Ticari başarı konusunda da daha önce dediğim gibi Seiko, Grand Seiko'dan parasal anlamda pek bir getiri beklemiyordur diye düşünüyorum. Teknik marifetini sergileyebileceği bir showcase, Rolex'in dengiyim diyebileceği bir prestij enstrümanı olması yetiyor olabilir. Yapılan teknolojik yatırımın da diğer ucuz modellere faydasını hemen beklemek mantıklı olmaz bence ama her teknolojide olduğu gibi teknolojinin faydası kanıtlanıp üretim maliyeti düştükçe burada da Grand Seiko'daki ilerlemeler yayılır zamanla ortalama modellere de diye düşünüyorum.

Asymptote, bence Seiko istese onuratamer'in istediği gibi Grand Seiko'yu rahatlıkla yarı fiyatına satar. Hatta Grand Seiko'nun özelinde daha bile karlı bir iş olabilir o fiyattan satması. Hacimler artınca yeni teknolojilerde üretim maliyetleri oturmuş teknolojilere göre çok daha fazla düşürülebilir, 4 bin dolardan 10 ünite satacağı malı 2 bin dolardan 50 ünite satabilirse yapılan arge yatırımının amortismanı da çok daha kolay çıkar. Ama bu arada Grand Seiko'dan para kazanayım derken ben Rolex'in dengiyim deme imkanını kaybeder. Böylece Grand Seiko'nun Seiko markasının genel prestijine katkısı azalır. O anlamda Grand Seiko için karlı bir iş gibi görünse de Seiko'nun genelinde zararlı olabilir. Bence indirim yapmıyorsa bundan yapmıyordur öncelikle.
Kullanıcı avatarı
Broadarrow

Mesaj drk » 19 Kas 2012, 20:44

Zamanla göreceğiz GS'nin durumunu, bakalım hak ettiği yerlere gelebilecek mi? ;)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Drago » 19 Kas 2012, 20:50

asymptote yazdı:
onuratamer yazdı:fiyatlarini USD 1.000-1500 seviyesine indirsin (maliyet unsuru cok da sorun olmayacaktir, cok fazla reklam giderleri de yok) hic dusunmeden senede 2 modelini alirim.

Hocam ne yaptın sen. Reklam giderleri yok ama adamlar dünyanın ar-ge yatırımını yaptılar o mekanizmalar için, biraz ekmek yemek hakları değil mi? 4000 falan desen anlarım da bir Seiko Premier fiyatına, bir Tissot fiyatına Grand Seiko olmaz, olabilemez.. :)

Drago ben de 3 bine Milgauss ya da Explorer modelini alırım :) ;) Bulursan haber et :D

Tamam merak etme :lol:
Kullanıcı avatarı
Drago

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 58 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners