Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.
bulenty yazdı:Saat 19.09 ve 19.10 da Rolex ve IWC yi ayarladım,ikisinede aynı muameleyi yapacam,kolumda ise biri sağda biri solda olacak,sabit duruyorlarsa ikiside aynı pozisyonda ve sürede duracak,windera koyduğum zaman ikisini aynı anda koyacam,sonucu paylaşırım.
Yaptığım işlemi başarılı olarak kabul ediyorum.İlk denemede,2 kez oynamakla başarmak ise büyük ölçüde şans,bununla övünecek değilim,ammavelakin bu yolla 3-4 kez de deneyerek başarılı olunabileceğini kendime kanıtlamış oldum.Bu da açıkcası bana haz verdi.
22 saat izlem sonucu,eşit şartlarda; Rolex : (+)4 sn IWC : (-5) sn
Her iki saatte tam kullanım şartlarında değil,Rolex henüz bir kez dışarı çıkarken takıldı,diğer zamanlarını saat saklama kutumda ,evde zaman zaman bileğimde ve winderda geçirdi;IWC tam dress olarak kabul ettiğim için Adana sıcaklarına rastladı ve ev hariç dışarıda kullanılmadı.Kısaca ikiside uzun süre salınım görmedi.
Umarım aşağıdaki videoda yardımcı olur.
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
hocam ben vostokları ayarlarken bile elim titriyor ve hiçbir zaman 2. denemede ayar tutturamadım elbette mekanizmaların kalite farkının da etkisi büyüktür tebrik ederim