TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris BC4 Saatin Arıza Problemi

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Oris BC4 Saatin Arıza Problemi

Mesaj buTa » 03 Kas 2011, 12:43

Teşekkür ederim asymptote, bu tarih ayarı bilgisi tecrübe oldu. Umarım pahalı bır tecrübe olmaz.
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj murattergi » 12 Kas 2011, 00:31

Kısa zaman sonra bir bc4 alma ihtimali yuüksek biri için kötü bir izlenim oldu . Geçmiş olsun evidence:( Ben bugün servise tel açıp 7750-53 arasındaki farkı sordum. Bana 1-2 saat içersinde döneceklerini söhylediler. Bir yetkili 2 saat sonra arayıp bilgi verdi. Yakut taş sayısı dışında herhangi bir çalışma mekanizması farklılığı olmadıgını söyledi.
Kullanıcı avatarı
murattergi

Mesaj drk » 12 Kas 2011, 00:36

7750de kronografın saat göstergesi saat 6 yönünde, dakika göstergesi saat 12 yönünde, saatin saniyesi ise saat 9 yönündedir. 7753te kronografın saat göstergesi saat 6 yönünde, dakika göstergesi saat 3 yönünde, saatin saniyesi ise yine saat 9 yönündedir. 7753'te tarih ayarı tepeden değil, kasadaki ayar düğmesinden yapılır. Taş sayıları farklıdır.

Bahsedilen sorun bc4e özgü değildir, birçok tarihli mekanik saatte görülebilir.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Bond » 12 Kas 2011, 00:42

murattergi yazdı:Kısa zaman sonra bir bc4 alma ihtimali yuüksek biri için kötü bir izlenim oldu . Geçmiş olsun evidence:( Ben bugün servise tel açıp 7750-53 arasındaki farkı sordum. Bana 1-2 saat içersinde döneceklerini söhylediler. Bir yetkili 2 saat sonra arayıp bilgi verdi. Yakut taş sayısı dışında herhangi bir çalışma mekanizması farklılığı olmadıgını söyledi.

Bu kadar basit bir soru için 2 saat sonra bilgi veriliyor gerçekten ilginç, demek ki cidden bilgi gerektiren bir konu sorulsa 2 güne yada 2 haftaya geri dönülecek. Bir firmada saat satışından yada teknik servisten sorumlu bir kişinin tereddüt dahi etmeden anında cevap verebilmesi gereklidir böyle bir soruya. Tüketiciye mi üzülelim, distribütöre mi bilemiyorum. Daha çok yol katedilmesi lazım. :(
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj murattergi » 12 Kas 2011, 01:06

Direkt servisi aramama rağmen 2 saat sonra arayıp bilgi verdiler. :roll:
Kullanıcı avatarı
murattergi

Mesaj buTa » 12 Kas 2011, 01:32

Saat teknik servisten dün çıkmış ,kargo ile mağazaya oradan da bana gönderilecek, saat elime henüz ulaşmış olmasada herhangi ciddi bir probleminin olmadığını,sorunun giderildiğini ve ücret ödemeyeceğimi öğrenmiş bulunmaktayım. Yine de saat elime geçince herşey netleşecek. İlgileriniz için teşekkür ederim. Bu durum bir ders oldu, yııllarca pilli mekanizma kullanmış birisi, direkt otomatiğe bağlarsa böyle olur. :? Maalesef saati aldıktan sonra farkettim ki bu forumda mekanik-otomatik saatlerin tarih ayarı ve daha bir çok konuda bilgi paylaşımı mevcut, bütün bu konular dikkatle takip edilirse saatlerdeki teknik sorunlar sanırım minimuma inecektir, emeği geçenlere teşekkürlerimle..
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj buTa » 16 Kas 2011, 01:48

Saat elime ulaştı ve herhangi bir sorun olmadığını gözlerimle de görmüş oldum...Saatte 12 saat boyunca herhangi bir sapma da olmadığını söyleyebilirim. :D
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj xbagcix » 25 Ara 2011, 00:39

Geçmiş olsun, ben de BC3 sahibiyim. Kullanma klavuzunda tarihin o saatler arasında kurulmaması gerektiği, çünkü mekanizmanın tarih değişimine hazırlandığı için zarar görebileceği belirtilmiş. Gözden kaçmış sanırım. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
xbagcix

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners