36 saat kurulmamış bir saati ayar test cihazına taktığımda ise 15 saniye kadar geri kalma gösteriyor.(Ortalama değerler)
Ancak zembereğin ömrünün uzun olması için her gün 10-20 saniye geri kalması gibi bir durum yaşamak veya 30 yıl gidecek bir zembereğin 25 yıl sonra değiştirilmesi arasında seçim yapmak gerekiyorsa bende saatin ayarının en hassas ayarda kalacağı her gün kurulmasından yanayım.
Ancak çok önemli bir noktayı atlamamamız gerekiyor üstadım:
Bu tip saatlerin kullanıcıları saatiyle ilgilenmekten keyif alacaklarından haftada bir gün kişisel bakım gibi saatin yüzeysel bakımının yapılması, ayarını resetleme, kordonunu silme, tozunu alma gibi işlerle ilgilenerek saatten alınan keyifin devamını sağlayacaklardır.(Bu keyif alma konusunda saatseverlerin bana hak vereceğinden eminim

Saatin zembereğin güç rezervi azaldıkça geri kalma eğilimine girdiğinin zaten bilindiğini düşünerek her gün kurma işleminin zembereğin ömründe çok şey değiştirmeyeceğini belirttim.
Üst yazımda Bütün bunları düşünerek zembereğin ömrü ile saatin hassasiyeti arasındaki seçimi kişinin tercihine bıraktığımı vurgulamaya çalıştım üstadım, dolayısı ile sizinle bu konuda hemfikiriz.