TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Spring Torque Nedir?

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Spring Torque Nedir?

Mesaj Frax » 03 Haz 2010, 11:16

Alan abi bu ayrıntılı bilgiler için çok teşekkür ediyorum herkes adına :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Modern60 » 03 Haz 2010, 11:25

Bir kronograf mekanizmasını da saat mekanizmasından tamamen ayrı bir zemberek ile sürebilrsiniz. Bu tasarımı ilk(benim 2001 de verdiğim çizimlerden)Eterna Porcshe Design için Christophe Clare'e yaptırdı. İlk çift zemberekli saat kronograf mekanizması Ultimate(aynen verdiğim isimle kopyaladılar)Kronograf la yapılmış oldu. Bu saatte kronograf 10 saat sayaçlı ve sayaçlar ibreli değil pencerelidir.Yani şimdi JLC un yaptığı Kronograf gibi. Duometre ve gyrotourbillon da da çift zemberek vardır. Gyro da süre uzatmak ve kronometre dengesi sağlamak için, dou da ise, kronogrfa ve saat mekanizmalarını ayrı yarı besleme k ve kromometre sağlamak için iki zemberek vardır. Görüldüğü gibi, her sistem sonuçta özgür bile olsa bir tarafta diğeriyle beraber çalışmakta yani bağlanmaktadır. clk verdiğin modelleri bildiğim halde bir hata yapmayayım diye hemen bilgi tazeleyip cevap yazdım.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 03 Haz 2010, 11:27

Ben teşekkür ederim frax1.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Clk » 03 Haz 2010, 14:26

modern60 yazdı:Bir kronograf mekanizmasını da saat mekanizmasından tamamen ayrı bir zemberek ile sürebilrsiniz. Bu tasarımı ilk(benim 2001 de verdiğim çizimlerden)Eterna Porcshe Design için Christophe Clare'e yaptırdı. İlk çift zemberekli saat kronograf mekanizması Ultimate(aynen verdiğim isimle kopyaladılar)Kronograf la yapılmış oldu. Bu saatte kronograf 10 saat sayaçlı ve sayaçlar ibreli değil pencerelidir.Yani şimdi JLC un yaptığı Kronograf gibi. Duometre ve gyrotourbillon da da çift zemberek vardır. Gyro da süre uzatmak ve kronometre dengesi sağlamak için, dou da ise, kronogrfa ve saat mekanizmalarını ayrı yarı besleme k ve kromometre sağlamak için iki zemberek vardır. Görüldüğü gibi, her sistem sonuçta özgür bile olsa bir tarafta diğeriyle beraber çalışmakta yani bağlanmaktadır. clk verdiğin modelleri bildiğim halde bir hata yapmayayım diye hemen bilgi tazeleyip cevap yazdım.

Modern60, benim teknik anlamda tek anladigim mekanizmalar Rolex mekanizmalari. Nedenide senelerdir takip etmekten ezberlemis olmak. Yoksa teknik bilgi olarak benim icin sifirin biraz üzerinde diyebilirsin :) Bilgine, emegine saygim olmasa, yazdiklarina deger vermesem hic sorarmiyim. Hem de tekrar gözden gecirerek soruya verdigin degeri göstermen ise benim icin ayri bir incelik. Tesekkürler, iyiki varsin :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Modern60 » 04 Haz 2010, 01:37

Benim için zevk sevgili clk. Kusura bakmayın biraz geç oldu cevap vermem. Bildiğim konularda katılırım. Bazı konuları da bildiğim halde katılmıyorum zaten cevaplamış oluyorsunuz. Bir bilgiyi emin olmak için tekrar gözden geçirmem hem bilime hem de sorana karşı saygım ve ödevimdir. Daha nice konulara...
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Can25 » 02 Ağu 2010, 18:30

Merhabalar, yukarıda 'spring torque' ile ilgili açıklamalarınızı okudum ve gerek bu konu gerek diğer konularla ilgili son derece önemli bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim. Benim spring torque ile ilgili bir sorum olucak bazı yeni saatlerdede olmakla beraber örnek calibre verecek olursam: RLX Cal.3135 FPCal.1185 JLC CAL.899 Bu calibrelerde yüksek torkdan dolayı amplitude 340-350 den sonra anormal ileri gitme sorunu yaşıyor bu sorunu zembereği değiştirmek dışında başka bir yöntem ile çözmek mümkünmü? Paylaşımlarınız için tekrar teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Can25

Mesaj Modern60 » 06 Ağu 2010, 23:59

Merhaba can25. Bu söylediğin durum,yüksek torktan değildir çünkü 4.5-6 max arası mmN gibi bir kuvvet bütün saatlerde stnadarttır. Zaten 340-350 çok yüksek bir amplitude değeri ki bu söylediğin her üç makinenin max torktaki amplitudeleri 310 derece kadar olmalıdır. Ama google da bu üç makinenin teknik özelliklerini arayarak bulabilirsin.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Can25 » 09 Ağu 2010, 11:02

sayın moder60, yukarıda belirtiğim durumun yüksek torktan olmadığını vurguluyorsunuz tabiki amplitude değerlerini etkileyen bir çok etken vardır fakat sonuçta itme kuvvetini oluşturan zemberek olduğuna göre burada anormal amplitude değerlerinin zemberek ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Evet 340-350 amplitude değerlerinin normal olmadığını biliyorum zaten devamında sorun çıkardığını belirtmiştim benim burda öğrenmek istediğim yüksek amplitude'yi olması gereken değerlere nasıl düşürebiliriz?
Kullanıcı avatarı
Can25

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 53 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners