Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.
Gürültü seviyesi nedir tahtaisler? Günümüzde mekanik duvar saatlerinin tercih edilmeme nedeni büyük oranda gürültülü çalışmaları bana göre. Yoksa herkes o güzelim makineleri salonunun bir köşesinde görmek ister..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Sevgili aysmptote, Kullanılan mekanizmaya göre değişiyor aslında, oldukça sessiz bir "grasshopper" tipi escapement ile bunun sorun olmadığını görüyorum, instagram kullanıyorsanız "tahtadan işler" hesabımda birkaç örnek görebilirsiniz...
Grasshopper eşapmanlı saatin videosuna gürültülü bir fon müziği eklemişsiniz, saatin doğal çalışma sesini duymak mümkün değil.. Bu arada gözlük çerçeveleri çok hoş..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Merhaba öncelikle iyi forumlar.forumda yeniyim bir sorum olacaktı ben mekanizmasına kadar kendi saatimi yapmak istiyorum adamlar yıllar önce imkansızlıklar içinde yapmış ben şimdi bu teknolojide denemek istiyorum başlamak bitirmenin yarısıdır diye düşünüyorum ama nasıl başlıyacağımı neler temin etmem gerektiğini sizlere sormak istedim sizin bilgileriniz benim için çok önemli
Eşapman çarkı (dolayısıyla saniye kolu) kesiksiz ve tek yönde hareket etmiyor beyler. Kim bilir, belki zaman da öyledir?.. Şaka bir yana mekanik saatlerdeki en önemli organ olan regülasyon organının nasıl çalıştığını anlamamıza hizmet edeceğini düşündüğüm için aşağıdaki videoyu paylaşıyorum. Geri tepme olayına çok takılmamak lazım, ileri derece horoloji konuları bunlar..