Arkadaslar kimse beni yanlis anlamasin ama Standard-Elabore benim lügatimda ayni anlama geliyor. Elabore edilmis makine sadece optik modifiyeden gecmis mekanizmalardir.
Top grade denen kategoriyi ise sadece pazarlama stratejisi olarak görüyorum. Madem TOP neden Chronometre degil

Cünkü sertifika icin ekstra para vermeleri gerekiyor ve mekanizmanin teste basarisiz olup geri gelme sansi var ve bu maliyetleri arttiriyor.
Hatirlarsaniz Panerai yerin dibine sokulmustu. Yok millete Brooklyn Bridge satmaya calisiyor v.s. seklinde. Kusura bakmayin ama Brooklyn Bridge icin agzi sulanan müsteri kitlesine bende satarim. Sonucta talep var kardesim

Örnek vermek gerekirse benim Pam005; isterse icerisinde cöp olsun böcekler dolassin. Kapi gibi COSC sertifikasi var mi? Belli kriterlerde calistigini ispatlamis mi? Benim icin olay bitmistir. Ister TOP olsun ister Erkek
Sonuc: Teknik anlamda Standart = Elabore < Top Grade (yukarida belirttigim gibi pek bir manasi oldugunu düsünmüyorum. Ne kadar hassaslastirildigi tespit edilmemis sertifikaya dökülmemis bir mekanizmaya kimin ihtiyaci ola ki?) < Chronometre
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...