TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

ETA 2824 Mekanizma Bilgi ve Grade Opsiyonları

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: ETA 2824 Mekanizma Bilgi ve Grade Opsiyonları

Mesaj Clk » 03 Ara 2011, 19:03

Arkadaslar kimse beni yanlis anlamasin ama Standard-Elabore benim lügatimda ayni anlama geliyor. Elabore edilmis makine sadece optik modifiyeden gecmis mekanizmalardir.

Top grade denen kategoriyi ise sadece pazarlama stratejisi olarak görüyorum. Madem TOP neden Chronometre degil ;) Cünkü sertifika icin ekstra para vermeleri gerekiyor ve mekanizmanin teste basarisiz olup geri gelme sansi var ve bu maliyetleri arttiriyor.

Hatirlarsaniz Panerai yerin dibine sokulmustu. Yok millete Brooklyn Bridge satmaya calisiyor v.s. seklinde. Kusura bakmayin ama Brooklyn Bridge icin agzi sulanan müsteri kitlesine bende satarim. Sonucta talep var kardesim :D Örnek vermek gerekirse benim Pam005; isterse icerisinde cöp olsun böcekler dolassin. Kapi gibi COSC sertifikasi var mi? Belli kriterlerde calistigini ispatlamis mi? Benim icin olay bitmistir. Ister TOP olsun ister Erkek :lol:

Sonuc: Teknik anlamda Standart = Elabore < Top Grade (yukarida belirttigim gibi pek bir manasi oldugunu düsünmüyorum. Ne kadar hassaslastirildigi tespit edilmemis sertifikaya dökülmemis bir mekanizmaya kimin ihtiyaci ola ki?) < Chronometre
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj numan1ol » 03 Ara 2011, 20:15

ne yapacağım şimdi almayayım mı, sertifikası olmayan mekanizma bi işe yaramaz mı ? :?: :roll: :( kafam karıstı bu sadece benim için görünüş kadar mekanızma da önemli benim ilk ototmatık saattim olacak bu bütceyle alacağım iyi bir mekanızma ve saat olarak gördüm longinesi kafam karıştı...
Kullanıcı avatarı
numan1ol

Mesaj Modern60 » 03 Ara 2011, 20:28

Standart makineler otomatik robotlar tarafından üretiliyorlar. Elaboré olanlar ise bir kontrol teknisyeni tarafından elden geçirldikten sonra toplanır. Top grade hem teknisyen tarafından kontrol edilir hem de mesleki eğitim görmüş ciddi elemanlar tarafından toplanır. Makineyi oluşturan parçalardan kronometreyi etkileyecek olan parçalar mesela balans asortmanı merkez çark ve akımdaki diğer çarklar en dayanıklılarla değiştirilirler, platinlerle baskılar en iyi şekilde rodyum(rodyaj) kaplanırlar ve 5 pozisyonda test edilerek dikkatlice ayarlanırlar. Tekrar bakılan noktalar arasında yağlama ve kullanılan yağlar da vardır. Hepsi bu. Clk nın da dediği gibi gerisi de markaların titizliğine kalır. Mesela Longines ler bir arkadaşımızın termination atölyesine gelirler. Paketlerde, kadranlar, kollar, makineler , saatkasaları ve diğer gerekli malzemeler vardır. Gelen makineler hep topgrade dirler elaboré değiller. Ayrıca Longines 5 pozisyon testlerini bir kere daha yapıp yollar. Ama toplayıcı atölye en sonunda makineleri tekrar ayarlarlar çünkü işlemler sırasında değerleri değişebilir.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 03 Ara 2011, 20:45

Bir makinenin sertifikasının olması ödenecek ek ücrete bağlıdır. Yoksa top grade ler zaten kronometrik ayarlanır. 15 gün boyunca test edilmezler ama her pozisyon bir günde ayarlanır. L sersi makineler topgrade tirler. Bu makalede her nasılsa elaboré geçmiş. Ayrıca sertifika bir yılda gelişecek ayar sapmalarını garanti edemez. Bunun daima dikkate alınması gerekir. Yoksa diplomalı saatim 3 dakika ileri yada geri diye sorgulamaya başlarsınız. Her sertifikalı makine mutlaka bir yılda sapma yapacaktır.Sapma yapmayan makinelere bakacaksanız en düşük ROLEX e bakmanız lazım. Üç yılda sapmalar yapmaya başlar. Ama balans asortmanları farklıdır. Patek Philippe AP VC IWC(sadece kendi makinelerinde ve valjpux 7750-7751 serilerinde). Kısacası uzun süre sadık çalışabilen saatler için ciddi paralar vermeniz gerekir.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 03 Ara 2011, 20:48

Ama bir yıl sonra oluşan farkı tekrar ayarlatıp düzelttirebilirsiniz. Sapma 3-5 ay sonra başlas maksimuma bile bir yıl beklemeden ayarlatmayın. Çünkü zemberek hala esnekliğine ulaşmamıştır.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj asymptote » 03 Ara 2011, 20:49

numan1ol yazdı:ne yapacağım şimdi almayayım mı, sertifikası olmayan mekanizma bi işe yaramaz mı ? :?: :roll: :( kafam karıstı bu sadece benim için görünüş kadar mekanızma da önemli benim ilk ototmatık saattim olacak bu bütceyle alacağım iyi bir mekanızma ve saat olarak gördüm longinesi kafam karıştı...

Sertifikası olmayan mekanizma bir işe yaramaz olur mu :) Longines 100 yıllık köklü bir geçmişi olan saat markasıdır ve çok kaliteli saatler üretir. İçiniz rahat olsun. ETA makineler çok sağlam ve kendini kanıtlamış makinelerdir, sizin alacağınız saatin makinesi standart grade olsa bile ömürlük bir makinedir endişe etmeyin. Elaborate sınıf makinelerden farkı işlenmemiş olmasıdır, top grade olanda ise önceki mesajlarda belirtildiği gibi bir iki malzeme farklılığı (balans ve zemberek yayları..) ve fabrika pozisyon ayar sayısında farklılık vardır. Malzeme farklılığına gelirsek, balans ve zemberek yayları zaten sorun olduğunda değişebilecek parçalar (zemberek yayı en çok sorun verendir ve genelde en çok o değişir), makinenin kaç pozisyona göre ayarlandığı hususu ise hassasiyeti etkiler fakat standart grade mekanizmalarda da bu hassasiyet gayet kabul edilebilir seviyelerdedir, endişeniz olmasın. Mekanizma farklılıklarını modern hocamız gayet ayrıntılı ve üst düzey anlatmış zaten, Clk nın yazdıkları da sizi standart makinelerden soğutmasın, ancak beklentiler çok çok yüksek olunca öne çıkan ve anlam kazanan farklılıklar bunlar, kendisi sıkı bir koleksiyoner olduğundan ve malum marka COSC sertifikası olmayan saat üretmediğinden bu sertifikasyonu haliyle öne çıkarmak istiyor :D Siz alacağınız ilk otomatik saat için güzel bir hedef belirlemişsiniz ve makine olarak da ETA dan iyisi yoktur, içiniz rahat olsun. Bütçenize göre daha farklı markalara göz gezdirebilirsiniz tabi.. Saati optik olarak beğendiyseniz Longines kesinlikle yanlış bir tercih olmaz. İlk otomatik önemlidir, ilk aşk gibidir :) şimdiden hayırlı olsun :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Clk » 03 Ara 2011, 21:03

Hay agzin ile bin yasa Asymptote :champ:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj numan1ol » 03 Ara 2011, 21:43

:thumbup: sağolun arkadaşlar modern60 bilgiler için teşekkürler bir an karasızlığa düşmüştüm tekrar teşekkürler hepinize.sizi ufak bi soru daha sorsam aklımda kalmasım :D 7750 mekanızma nasıl peki sap aralığı ıyıdır dıye tahmin ediyorum site de çok iyi izlenimler aldım.Tissot prs 516 automatic T044.614.26.051.00 de 7750 kullanılıyor fiyatda (konyalı saatde 2.940) uygun gibi longinesden önce bu tissot u düşünüyordum ne önerirsiniz bi de size sorayım arkadaşlar.
Kullanıcı avatarı
numan1ol

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 22 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners