TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Mekanik Saat Nasıl Çalışır - Detaylı Anlatım ve Video

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Mekanik Saat Nasıl Çalışır - Detaylı Anlatım ve Video

Mesaj herofb » 07 Eyl 2012, 09:25

asymptote iyice kendini mekanizma olayına verdin ve ben bunu uzaktan çok kıskanıyorum ama öncesinde çok takdir ediyorum sanırım ülkemiz uzun vadede bir otorite kazanacak :champ:
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Emre » 07 Eyl 2012, 09:49

herojd11 yazdı:asymptote iyice kendini mekanizma olayına verdin ve ben bunu uzaktan çok kıskanıyorum ama öncesinde çok takdir ediyorum sanırım ülkemiz uzun vadede bir otorite kazanacak :champ:

Şu anda yeterli görmüyorsun yani? :)
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj herofb » 07 Eyl 2012, 10:10

Emre çok fenasın :thumbup:

benim için yeterli ama konuyu İsviçreli bilimadamlarına sormak lazım :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj asymptote » 07 Eyl 2012, 10:27

Herojd :D Video linkini verdiğim sayfada birtakım analiz ve simülasyon yazılımlarının isimleri var:
Pro Mechanica, Silux, Ansys, TellWatch, Matlab. Linkteki video da bunlardan biriyle hazırlanmıştır muhtemelen, yani gerçeğe çok yakın bir simülasyon, flash animasyonu değil :)

Bunlardan Ansys ve Matlab bizim pek yabancı olmadığımız yazılımlar ancak Silux ve TellWatch nedir, ne iş yapar insan merak ediyor doğrusu :) Daha önce forumda bir üyeyle tartışmıştık, Ansys' in yapamadığı işi hangi yazılım yapar diye. Bu yazılımlar belki de Silux ve TellWatch' tır who knows? İndirip kursak mı PC ye? :D

Şaka bir yana nasıl bilimin ancak magazin kısmını takip edebiliyorsak bu işin de böyle.. Alanım mekanik yada makine teorisi olsaydı bir doktora çalışması düşünebilirdim bu alanla ilgili, yada isviçreye gidip bir post doc yapılabilirdim. İşte o zaman bir otorite olamasam da belki ülke adına ve horoloji adına faideli bir iş yapmış olurdum.. ;) :geek:

İyisi mi biz kutu açılışlarına geri dönelim.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj bulenty » 07 Eyl 2012, 21:07

asymptote yazdı:Herojd :D Video linkini verdiğim sayfada birtakım analiz ve simülasyon yazılımlarının isimleri var:
Pro Mechanica, Silux, Ansys, TellWatch, Matlab. Linkteki video da bunlardan biriyle hazırlanmıştır muhtemelen, yani gerçeğe çok yakın bir simülasyon, flash animasyonu değil :)

Bunlardan Ansys ve Matlab bizim pek yabancı olmadığımız yazılımlar ancak Silux ve TellWatch nedir, ne iş yapar insan merak ediyor doğrusu :) Daha önce forumda bir üyeyle tartışmıştık, Ansys' in yapamadığı işi hangi yazılım yapar diye. Bu yazılımlar belki de Silux ve TellWatch' tır who knows? İndirip kursak mı PC ye? :D

Şaka bir yana nasıl bilimin ancak magazin kısmını takip edebiliyorsak bu işin de böyle.. Alanım mekanik yada makine teorisi olsaydı bir doktora çalışması düşünebilirdim bu alanla ilgili, yada isviçreye gidip bir post doc yapılabilirdim. İşte o zaman bir otorite olamasam da belki ülke adına ve horoloji adına faideli bir iş yapmış olurdum.. ;) :geek:

İyisi mi biz kutu açılışlarına geri dönelim.. :thumbup:

Takibim altındasın,neredeyse bütün postlarını okuyorum ve bir şeyler öğreniyorum,en azından araştırmama zemin hazırlıyorsun.Bu konularda bence forumun en faydalı adamlarından birisin,bir de kolunda saat,güzel kıyafetlerle bir kaç poz fotoğrafını,forumumuz magazinine verdinmi,iş tamamdır. ;)
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj asymptote » 08 Eyl 2012, 09:01

Ben de sizin postlarınızı ilgiyle takip ediyorum Bülent abi, somut şeyler yapıyorsunuz, çok da güzel oluyor.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj heyula » 18 Eyl 2012, 02:44

insanda hayranlık uyandıran bi tasarım.mekanik gerçekten büyüleyici
Kullanıcı avatarı
heyula

Mesaj kafkas0371 » 18 Eyl 2012, 20:20

bu forumu yeni tanıdım ne de güzel yapmışım harika şeyler var burda :thumbup:
Kullanıcı avatarı
kafkas0371

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 44 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners