OnatOzer yazdı:Tabi kaç yılda geleceğini kestiremeyiz, benim dediğim fiyat ile şimdi arasında bile 11 sene geçmiş
Cct yazdı:Tgm yazdı:Bu noktada Calibre 1887'lere yorumunuz ne olur beyler?
Seiko 6S37'nin tasarımı baz alınarak hazırlanmış bir mekanizma. İlk çıktığında haliyle bu durum çok tartışılmıştı. Teknik detaylarına çok hakim olmadığımdan tek diyeceğim kullanımının çok rafine hissettirdiği. Inhouse kronograf mekanizmalara has kibar başlatmaya ve tertemiz sıfırlamaya sahip.
Seiko 6S37'de Seiko'nun üst düzey kronograflarında kullanılan bir mekanizmadır ama nihayetinde bu mekanizma esas alındığından 1887'nin ne kadar inhouse olduğu tartışmaya açık
Tgm yazdı:
Cal 8500 ile aynı in-house mekanizma etiketine sahip desek doğru olur mu? Yani 8500 Omega için ne kadar in-hosue ise Calibre 1887 de Tag için o kadar..
Hem de 80 saat güç rezervi var, yani AP'den daha iyi 
Tgm yazdı:Cct yazdı:Tgm yazdı:Bu noktada Calibre 1887'lere yorumunuz ne olur beyler?
Seiko 6S37'nin tasarımı baz alınarak hazırlanmış bir mekanizma. İlk çıktığında haliyle bu durum çok tartışılmıştı. Teknik detaylarına çok hakim olmadığımdan tek diyeceğim kullanımının çok rafine hissettirdiği. Inhouse kronograf mekanizmalara has kibar başlatmaya ve tertemiz sıfırlamaya sahip.
Seiko 6S37'de Seiko'nun üst düzey kronograflarında kullanılan bir mekanizmadır ama nihayetinde bu mekanizma esas alındığından 1887'nin ne kadar inhouse olduğu tartışmaya açık
Cal 8500 ile aynı in-house mekanizma etiketine sahip desek doğru olur mu? Yani 8500 Omega için ne kadar in-hosue ise Calibre 1887 de Tag için o kadar..
SeRxx yazdı:Cal. 1887 'lerin etiket fiyatı 4000 lira daha fazla(16,900TL vs 12,900TL)İşte bu yüzden de Omega o fiyatları hak etmiyor
![]()
TAG Heuer'ın Ceo'su kendi ağzıyla 6S37'den esinlendiklerini söyledi ki bence çok doğru bir mekanizmadan esinlenmişlerBir dönem almayı ciddi ciddi düşünüyordum. Hele ki bir dönem kullanmış olduğum Carrera Calibre 16'dan sonra, bana her yönüyle muhteşem gelmişti.
Şu an favori Carrera'larım bunlarHem de 80 saat güç rezervi var, yani AP'den daha iyi
![]()
![]()
Carrera CH80(Calibre 1969)

Can bana da haber ver , beraber birer tane çakalım
Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 44 misafir
|
||||||||||||||