TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İngiltere Savunma Bakanlığı İçin İstisna Seiko'lar

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: İngiltere Savunma Bakanlığı İçin İstisna Seiko'lar

Mesaj asymptote » 17 Kas 2012, 20:13

Bu tamamen saatte markaya, prestije ne kadar önem verdiğiniz ile alakalı bir durum. Ben UHR marka saatimi Tissot'tan daha çok kullanıyorum. Birçok kimse haklı olarak Tissot'un marka imajından dolayı UHR'a karşı öncelenmesi gerektiğini düşünür, kaldı ki tasarımı da gayet başarılı ayrıca benim ilk otomatiğim, ama ben UHR'u daha sık kullanıyorum, belki de bilinen bir marka olmaması onu daha cazip kılıyorum benim gözümde, gün diski de Almanca zaten, düşünüyorum da bu saatten benim dışımda kullanan kaç kişi var? :D

Diğer taraftan elbette marka ismine ve prestijine önem veren arkadaşlar da var, bunda da aslında çok haklılar, tonla parayı bir saate boşuna vermiyorlar :)

Genel olarak marka fanatizminden uzak kalınması gerektiğini düşünüyorum, neden mi? O kadar güzel ve o kadar çeşitli saatler var ki.. Bu marka fanatizmi biraz gözlerimizi kör ediyor olabilir..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj vincefb » 17 Kas 2012, 20:19

Gerçekleri tüm çıplaklığıyla herkes görene kadar devam edicem :lol: :lol: Atsana linki bakalım başkan :D
Horologi otoritesi olduğum falan yok..eğer öyle bir tavır takındıysam kusuruma bakılmasın ;) hatta forumda ki herkes benden daha bilgili ;)
Benim umurumdaydı mücadeleci o beğenmiş bu beğenmiş :D Umurumda olsa LV'yi veye Gc'yi almazdım ;) mevzu bizim saatlere kattığımız değer onların bize değil... ki Hamd oldun Benim taktığım saatler ile ilgili hiç bir zaman etraf ne der diye bir takıntım olmadı...Etraf ne diyor diye sorarsan da? genel olarak da bir bakabilirmiyiz derler ;)
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj DenizKSK » 17 Kas 2012, 20:55

Ooo beyler.. çarşı az daha karışıyormuş. :D
Grand Seiko konusuna dönmüş burası, neyse ben müdahil olmadan 1-2 kelam edip çıkayım: "Grand Seiko'nun ve onun kıdemlisi Credor'un özelinde olmak üzere Seiko (Japon saat kültürü) ayrı bir yaşam biçimidir"
Omega, TAG, ML, Oris, VSA, Hamilton, Rolex vs.. alırsın, çok beğenirsin, severek ve güvenle kullanırsın. Sonra sıkılır satarsın. Ama Ananta, Grand Seiko yada Credor alırsın, Spring Drive'ın, o zerafetin ve jilet gibi mekaniğin (İsviçre'li saat üreticilerinin de üstünlüğünü kabul ettiği, forumda bununla ilgili bir yazı var ama ben bulamadım) tadını çıkarırsın. Tutkuyla bağlanırsın, saatle aranda bağ oluşur, ondan vazgeçemezsin.
:thumbup:

Bu arada konu güzel gidiyor. ;)
"A Samurai always wears two swords."
Kullanıcı avatarı
DenizKSK

Mesaj mucadeleci » 17 Kas 2012, 20:59

Bende diyorum *Deniz nerede :D
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj mrbars » 17 Kas 2012, 21:11

pahalı saatler sadece kişisel haz ve merak için alınmaz, tabiki dışarıya da show off olsun diye takılır; bunun aksini savunmamak gerekir.

saat için bütçe oluştuğunda ilk durak seiko/orient, bütçe arttıkça akabinde tissot, mido, oris, devamında tag, omega, rolex, panerai; onun da ötesinde ap, vc, patek; devamını ben bilemiyorum; bunların ötesindeki bütçelerde sevgili distributor forum üyesinin tecrübeleri daha doğru olur.

pahalı saatten hoşlanmamak bir erdem değildir; bir seçimdir yada durumdur. pahalı saat takıp etrafından onay bekleyen kişi de görgüsüz değildir. insan hayatında saate ilgi ve para aynı anda buluştuğunda, kola takılan saatin değeri artar.

grand seiko'ya gelince, tek saate 10k ila 100k TL vermiş sevgili forum üyelerimizin koleksiyonlarına neden hep 1-2 adet rolex, panerai, omega girmiş de, grand seiko girmemiş acaba? bu kadar kişi saatten anlamıyor o yüzden grand seiko almamış olamayacağına göre demek ki bir sebep var.

bu arada kişisel zevklere ve fikirlere enteresan bir eleştiri yağmuru var. ben almıyorum grand seiko. tipini beğenmiyorum. verdiğim paranın hakkını veren bir imajı yok. satmaya kalksan taraftarı pek bol ama satın alanı yok. dünya kupasında kamerun gibi saat. ve bunlar benim düşüncelerim, benim seçimim.

gs alana "sen bu işi bilmiyorsun" diye kimse bir tavır takınmıyor, "ben almam" deniyor. lakin grand seiko almayana "sen bu işi bilmiyorsun" demeye getirilmesin; kemikleşiyor tartışma.
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj fsinan » 17 Kas 2012, 21:30

Bir araba yazı yazdım, sildim. Gerek yok.

Seiko'nun web sayfasına 15 dakika ayıran adam benim burada yazacaklarımdan katbekat fazla ders alır kendine.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj SeRxx » 17 Kas 2012, 22:18

Mrbars merak ettigim icin soruyorum; satmaya kalksan alanı yok kanısına nereden vardın ?

Not: Grand Seiko hayranı değilim, her markaya saygım sonsuz, sadece araştırmalar doğrultusunda bazı yorumların yapılmasından yanayım.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj cavro » 17 Kas 2012, 22:20

saatler konusunda pek bir acemi olabilirim ama şu ana kadar okuduğum ve gözlemlediğim kadarıyla durum biraz araba sektörüne benziyor :)

VW Poloyuda üretiyor Phaetonu da ama Phaeton çoğu kişi tarafından dışlanıyor hor görülüyor her türlü sırf üzerinde VW amblemi olduğu için
Oysa sunduğu standartlar klasmanında ki diğer araçlarla Mercedes S ile BMW 7 ile benzer ve ortak
kimisi Mercedes S'ten başka bu klasmanda araç yoktur diyor
kimisi bu klasmanda VW Phaeton da var ve diğerlerinden eksik yanı yok hatta şu şu özellikleri daha iyi diyor.

velhasıl tercih meselesi oluyor sonuçta
nasıl ki Phaeton'u Polo ile bir tutmak bence yanlışsa Mercedes S'ten kat kat güzel demekte yanlış
ha kimisi de Polo alabilir Poloya bayılır :D
Kullanıcı avatarı
cavro

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 44 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners