TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Mekanik Saatlerde Sapma Hakkında Yorumlar

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yeni Saatim Sapma Miktarı

Mesaj Bond » 23 Tem 2012, 16:11

Nasıl olduğunu asla anlamasam bile Seiko 5 ve Orient kullanıcılarının saatleri hep Cosc seviyelerinde ve hatta daha iyi durumda. Çok özel zaman tutabilmesi için üzerinde ciddi çalışılan ve bu şekilde lanse edilen üst segment mekanik Grand Seiko serilerinden bile iyi zaman tutan Seiko 5 modellerinden bahsedildiğini duymak olağan bir olay TSF ve yabancı forumlarda :)

Seiko bu 5 grubu ürünler için zaten çok geniş sapma aralığı veriyor, bu nedenle yeni bir ürün için 15-45 saniye aralığında sapma dahi fabrikasyon ürün mekanizma verilerine göre normal. Bu açıdan bakarsak bence 20 sn sapma çok anormal değil ama belli bir kullanım sonrası sapma miktarı nispeten azalacaktır.

MrBars'ın yukarıda yazdığı sapma verileri bence referans olarak almak adına daha mantıklı değerler.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Frax » 23 Tem 2012, 17:37

Sapmayı takıntı halinde ölçmeyi ben anlayamıyorum. Saati kullanırsın devamlı, daha sonra bakarsın 3-5 dakika geri kalmıştır ayarlarsın devam edersin :) Hem zaten günde 10-20 saniyenin büyük önemi varsa bu durumda sadece dijital saat kullanılabilir. Günde 5 dakika sapmadığı sürece kafanıza takmayın fokyay, keyfini çıkarın yeni saatinizin :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj mrbars » 23 Tem 2012, 17:55

işin ironik tarafı 100 TL'lik bir elektronik yada quartz saat 3 tourbillonlu 6 cosclu 300.000 EUR'luk saatten daha iyi zaman tutuyor. ;) (ilk yazdığımda daha iyi yol tutuyor yazdım, kafa neredeyse artık)

en temizi 10 tane mekanik saat sahibi olmak. 10lu winderın yoksa hepsi zaten duruyor, takacağın zaman ayarlıyorsun.
ya da benim gibi saatlerin hepsini 15 dakika ileri alıyorsun, yok geri kaldı ileri gitti derdin kalmıyor. hem hiçbir yere geç kalmıyorsun, hem de ha 14 dakika ha 17 dakika ileride tınmıyorsun :D
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj aokyy » 23 Tem 2012, 18:29

Frax yazdı:Sapmayı takıntı halinde ölçmeyi ben anlayamıyorum. Saati kullanırsın devamlı, daha sonra bakarsın 3-5 dakika geri kalmıştır ayarlarsın devam edersin :) Hem zaten günde 10-20 saniyenin büyük önemi varsa bu durumda sadece dijital saat kullanılabilir. Günde 5 dakika sapmadığı sürece kafanıza takmayın fokyay, keyfini çıkarın yeni saatinizin :thumbup:

Frax sonuna kadar hak veriyorum sana. Duygularıma tercüman olmuşsun.
Kullanıcı avatarı
aokyy

Mesaj fokyay » 23 Tem 2012, 18:58

arkadaşlar teşekkür ederim artık kafaya takmam. peki ayar gerekirse bu ayar zor bi ayarmıdır sizce her saatçi bu zaman ayarını yapabilir mi ileri gitme oranını ne kadar düşürebilir?
Kullanıcı avatarı
fokyay

Mesaj asymptote » 23 Tem 2012, 19:24

Ben seninle aynı düşünmüyorum Frax, benim için kabul edilebilir aralık [-8,+8] kapalı aralığı.. ;) Sapma konusunda takıntılı değilim ama biraz mükemmelliyetçiyim.. :geek: 8-)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Frax » 23 Tem 2012, 19:40

İyi de Seiko 5 o aralık değerleri sağlamak amacıyla üretilmiş bir saat değil mesela :) Aldığın COSC aralığındaki saat günde 20 saniye saparsa bunu umursaman daha olağan kabul ediyorum ama günlük +/- değerlerinin içerisinde sapma gösteren bir Seiko 5 için bu kadar mükemmelliği aramak bana pek mantıklımış gibi gelmiyor :roll:

Yorumum genelden özele kaydı farkındayım yine de bu şekilde ekleme yapayım, ben aşırı olmadığı sürece saparsa sapsın ne olacakçılardanım :D
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj SeRxx » 23 Tem 2012, 19:50

Frax yazdı:Sapmayı takıntı halinde ölçmeyi ben anlayamıyorum. Saati kullanırsın devamlı, daha sonra bakarsın 3-5 dakika geri kalmıştır ayarlarsın devam edersin :) Hem zaten günde 10-20 saniyenin büyük önemi varsa bu durumda sadece dijital saat kullanılabilir. Günde 5 dakika sapmadığı sürece kafanıza takmayın fokyay, keyfini çıkarın yeni saatinizin :thumbup:

Aynı ben :D
Kullanıcı avatarı
SeRxx

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 47 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners