TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient CEM 7500 Saniye Ayarı

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Orient CEM 7500 Saniye Ayarı

Mesaj bengisaat » 02 Şub 2011, 06:15

Sonuç olarak ikimizde burada bilgimizi ortaya koyuyoruz.
Ve,ne ben sizin bilginizi; nede siz benim bilgimi sorgulayacak konuma ve hakka sahip değiliz.

Ben konuyu şöyle bağlamak istiyorum artık dileyen istediği yorumu değerlendirsin
-----------------------------------------------------------------
İsteyen saatini ayarlarken saatin saniyesini bir kaç saniye geri almak için saatin ayar kolunu ayar pozisyonunda iken tutup bir dakika bile geçmeden saniyesini istediği konuma getirsin,

yada bunun yerine,saatinin çarklarına zarar verme ihtimali olan 100 binde bir ihtimali düşünerek

Bir yada iki gün boyunca saatini masaüstüne bırakıp durmasını beklesin
sonra ayarının düzgün olduğuna inandığı saati alıp
onun saniyesi ile durmuş olan kendi saatinin saniyesi aynı hizaya geldiği anda kendi saatini sallasın kursun
ve çalışmaya devam ettirsin,
bir anlık kaçırma olduğunda tekrar bir kaç saat daha bekleyerek bu işlemi tekrarlasın.
----------------------------------------------------------------

* Örneğin ST 96 makinalı bir saatin sahibi takvimini bir gün ileri olduğunu farkettiğinde
İsteyen Saatini gece 24 üzerinde iken geriye 3 tur çevirsin 21 üzerine getirip
tekrar ileri 24 e getirip takvimi attırarak bu şekilde ayarlasın

Yada bunun yerine 100 binde bir riski düşünerek ve bu sistemi kurnazlık olsun diye yaptıklarına kanaat getirip

*Takvimi 30 kere attırabilmek için yelkovanın 30 gün boyunca döneceği kadar yani 720 tur ileri çevirsin
-------------------------------------------------------

*İsteyen seiko orient yada benzeri sistemli saat kullanıcısı saatini geriye doğru bir dakika almak yerine

24 saat ileri alsın
daha sonra ayar kolunu 2. kademeye getirip
takvimi ve günü birer tur attırmak suretiyle ayrı ayrı ayarlasın.

Tabii bunu yaparken contanın göreceği zarar ile
saati geri çevirmekten kaynaklanan 100 binde bir ihtimal arasında kararı da kendisi versin.
--------------------------------------------------------

Durmadan rakamlarla oynayarak kulağımı tersten göstererek saat kullanıcılarının kafasını daha fazla karıştırmayı yalnış buluyorum.

Ayrıca bir önceki mesajınızda diyorsunuz ki "saatin fabrikası bu kadar basit bir fizik kuralının bilindiğini düşündüğü için bunu kullanma kılavuzuna yazmamış."

Bunun değerlendirmesinide okuyan arkadaşlara bırakıyorum ancak bizim bile bu kadar tartıştığımız bu konuyu saati kullanan herhangi birinin bilmesi ihtimali çok çok afaki bir örnek oldu,yani Hindistan'daki yada Türkiye'deki bir çiftçi ,3 kuruşa boğaz tokluğuna çalışan ve çalışma saatlerinin adaletsizliği sayesinde ancak uyuyabilecek kadar zaman bulabilen inşaat işçisi ,bir coğrafya,tarih yada kimya öğretmeni V.S. Yani bütün bunları onlar nasılsa biliyordur ancak 35 yıllık saatçi bilmiyor

Bu kadar büyük risk ve bunu nasılsa her saat kullanıcısı bilir diyen bir seiko orient yada herhangi bir saat firması hatta rolex fabrikası hatta dünyadaki gelmiş geçmiş tüm saat fabrikaları !!!

Olamaz üstad böyle bir şey olabilirmi lütfen şu satırı okurken bari düşününüz...

Ben daha fazla yazmak istemiyorum artık .

Bu kadar komplike sistemleri yapabilen bir fabrika
kim ne söylerse söylesin böylesine büyük bir risk içeren sorunu gözardı etmez ve kesinlikle engelleyecek bir sistemi hemen geliştirirdi

Daha fazla bir şeyler yazarak konuyu uzatmanın kimseye faydası olmaz aksine kafaları karıştırır zaten eminim bu konuyu okuyanlar şu anda saçlarını karıştırarak mırıldanıyorlardır...
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj fsinan » 09 Mar 2011, 17:59

Yani, anlayamadığım nokta şu ki, otomatik bir makinede saniyenin günde 10-20'ye ye kadar yahut herneyse varyasyonu normal iken, belirli bir anda ben saatimi illa ki atomik saatle aynı saniyede kuracağım enerjisi nedir, nasıl bir psikolojidir anlayamıyorum?

Varsay ki 15-20 sn kayma ile ayarladın, bir gün sonraki varyasyonu öğrenmek istiyorsan başlangıçtaki farklılığı biryerlere kayıt ediver değil mi?

Ben mi çok basit düşünüyorum, yahut bu aşkı anlayamayacak bir noktada mıyım bilemiyorum, o yüzden varsa duyarsızlığımı da affedin.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj Modern60 » 10 Mar 2011, 22:55

Haklısın fsinan ama işte bu da saat merakının heyecanından. Mutlaka 0 saniye tv yada her hangi referansa göre ayarlamak. Ama kronometre ofisi test ederken yeniden ayarlamaz ikinci gün birinci günden artırılarak yada eksiltilerek devam ettirilir. Yani senin dediğin gibi!!!
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Önceki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 39 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners