TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko 5 Zaman Tutturma Ayarı Nasıl Yapılır?

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko 5 Zaman Tutturma Ayarı Nasıl Yapılır?

Mesaj safir » 10 Tem 2010, 16:22

aldığınız saat aynı model ise evet ebay e göre biraz pahalı ama diver modellerinden biri ise oldukça ucuza almışsınız ,5 serisindeki tüm modellerde bu mekanizma (7s2x-7s3x)kullanılıyor , fiyatı modellerin özelliğine göre 110 ile 480 tl arası değişiyor
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj mbbilici » 19 Tem 2010, 14:00

arkadaşlar bu saatin camı çok kolay çiziliyor. bunu çizilmez camla değiştirmek mümkün olur mu? mümkünse yeni cam estetik olur mu?
Kullanıcı avatarı
mbbilici

Mesaj safir » 20 Tem 2010, 00:13

mika camlarda işe yarayan polywatch isimli madde hardlex camda işe yarıyorsa çiziklerden kurtulmak çok basit ,tecrübesi olan var mı,safir cam taktırmak pahalıya mal olur ,belkide saatin yarı parasına mal olur ,hesalitte bir seçenek ,kolay çizilsede düzeltmek kolay
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj razz » 20 Tem 2010, 00:40

mbbilici yazdı:arkadaşlar bu saatin camı çok kolay çiziliyor. bunu çizilmez camla değiştirmek mümkün olur mu? mümkünse yeni cam estetik olur mu?

Polywatch ve benzeri maddeler sadece hesalite ( plastik bazlı ) materyaller üzerindeki çizikleri temizler.. ( Diş macunu da aynı görevi başarıyla görür.. ) Ancak mineral bazlı camlar ( hardlex, sentetik safir ) bu maddenin aşındırıcı etkisine dayanıklıdır.. Mineral ve/veya hardlex cam üzerinde mevcut çizikler Polywatch vb. maddeler ile değil bu iş için tasarlanmış ağır aşındırıcılar kullanılarak temizlenir.. Sentetik safir üzerindeki çizikler için ise malesef yapacak birşey yoktur..

Saatinizin camını sentetik safir ile değiştirmek mümkündür ancak mineral cama göre daha pahalıdır..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj mbbilici » 22 Tem 2010, 09:54

çizik o kadar kolay oldu ki innamıyorum hala. demirden kapı kasası düşünün, üzerinde boya var. kapıdan girerken arkadaşla çarpıştık ve ben kolumu hereket ettirince. kasaya hafif bir öpücük attı saatin camı. o kadar aza değdi ki ben o an bakmadım bile akşam evde farkettim. 12 nin tam bir rakamı üzerinde iki noktacık halinde cizik oluşmuş. ertesi gün kapıya baktım vurduğum yer belli o çiziği yapacak öyle keskin yüzey yok, kapı kasasının boyasında hasar yok.

sentetik safir cam nasıl birşey. bu tür kolayca çizilecek birşey mi. yani bu kadar hafif şeylere dayanıklı olsun istiyorum. bu işi estetik yapabilecek biri varsa saatimi gönderebilirim. veya değmez mi diyorsunuz.
Kullanıcı avatarı
mbbilici

Mesaj volkan80200 » 18 Ağu 2010, 11:38

Merhaba
geceleri takmadığınız zaman ayar vidasının üzerine dik vaziyette koyarsanız ileri gitme çok azalacaktır.
Kullanıcı avatarı
volkan80200

Mesaj SherlockHolmes » 22 Ağu 2010, 17:14

Saatinizi iyi günlerde kullanmanızı dilerim.

Saatinizin şu sıraladaki sapma eğilimi ne kadar acaba?

J kodlu olanların fiyatlarıyla arasında belirli derecede fark bulunuyor bu fark kaliteyi doğrudan etkiliyor mu?
Kullanıcı avatarı
SherlockHolmes

Mesaj ataolurahmet » 03 Eyl 2010, 10:02

arkadaşlar merhaba mekanik ve otomatik dediğimiz saatlerde ayar balans üzerindeki baskül raket vasıtası ile yapılmaktadır ancak 12,20,45 saniye gibi ayarsızlıklar hava koşullarından dolayıdır kışın sertleşen yazın gevşeyen balans üzerindeki pandül en hassas ayara dahi cevap veremez saniyelik ayarsızlıklar mutlaka olur ancak bunlar belli bir süre sonra yine hava koşullarına bağlı olarak düzelebilir günlük 35.40 saniye üstü ayarsızlık söz konusu ise çok iyi bir usta ayar makinası ile hassas ayar yapabilir ama yinede metallerin genleşmesini unutmayalım iyi günlerde en güzel saatlerde yaşama dileği ile
ataolurahmet

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 22 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners