Razz yazdı:trader yazdı:Mesela TAG HEUER PROFESSIONAL GOLF WATCH ..
Bu saatten bir süre kullanmıştım.. Üretim amacı gereği zaten mekanik ( özellikle otomatik ) olmaması gayet doğal..![]()
Ben quartz saatleri severim.. Özellikle Omega ve Breitling gibi markaların belirli modellerini hem quartz hem de mekanik olarak üretiyor olması hoşuma gider.. Örneğin bir Omega SMP 300 almak niyetiniz var.. Dizaynı çok hoşunuza gidiyor ancak hal-ü hazırda sizi memnun edecek nispette mekanik saatleriniz de mevcut.. Quartz modele yöneliyorsunuz.. Kadrandaki Chronometer yazısı gidiyor.. Giderken fiyat etiketinden de 880,00 CHF'yi birlikte götürüyor..Bence gayet başarılı..
![]()
Eşinize saat hediye almak niyetindesiniz.. Kaliteli ve nispeten ne olduğunu belli eden bir marka/model tercihiniz.. Lakin eşiniz o saati bazen birkaç gün takmayabilir..veya sık sık kolundan çıkartma alışkanlığı var.. Sorun değil.. Quartz bir Cartier veya Bvlgari sizin işinizi halledecektir.. Üstelik prestijinden zerre kaybetmeden ve de daha uygun bir fiyata..
![]()
Quartz'ın otomasyon temelli kitle üretim teknolojilerine mekanikten çok daha yatkın olduğu bir gerçek ancak ihtiyaçlar, F/P vb. farklı parametreler işin içine girdiğinde alternatif çözümler şart..
Ha bu arada " Quartz sivilce yapar.. " gibi geleneksellik fanatiği söylemlerde bulunup gerçek hayatta hiçbir zaman sahip olamayacağı saatleri hakir görmesini mantıklı bir nedene bağlama çabası içinde olan Loser'lar da var elbet
Drk yazdı:Bence 3000lira hatta daha da fazlası pilli bir saate verilebilir, ama hangi saate?
Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 18 misafir
|