TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

ETA 2824 Mekanizma Bilgi ve Grade Opsiyonları

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: ETA 2824

Mesaj Certus » 01 Ara 2009, 14:05

BU tabloyu yabancı bir forumdan aldım, buyurun bazı markaların 2824 seviyesi.

Saat------------------------------------------------Standard---Elaboré---Top---Chronomètre
Longines HydroConquest L3.642.4.56.6 --------------------------x
Sinn 657 ---------------------------------------------------------------------x
Louis Erard mit entspr. Kalibern -----------------------------------x
Eterna Kontiki fourhands--------------------------------------------x
Hamilton Khaki King Scuba-----------------------------------------x
Stowa Flieger Automatik--------------------------------------------x
Certina DS 1------------------------------------------x
Steinhart "Ocean 1" Black---------------------------x
Hamilton Jazzmaster --------------------------------x
Tissot PRS 516 Gent---------------------------------x
Archimede Outdoor Sport --------------------------x
Marcello C. Nettuno 3-----------------------------------------------x
Tissot Le Locle Automatic Gent----------------------x
Tissot Le Locle Automatic Power Reserve----------x
Mido All Dial Gent---------------------------------------------------x
Operari sequitur esse
Certus

Mesaj Certus » 01 Ara 2009, 14:33

Birde 2824'lü chronometer saatler var. Bu markalar sadece rastgele seçilmiş, örnek teşkil etsin diye. Tissot standart grade kullanıyor ama iyi ayarlanırsa pek tabi ki dakikliği artabilir senin Le Locle örneğinde olduğu gibi. Bence bu seviye olayı zaman ilerledikçe farkını ortaya çıkartır. 10 yıl sonra daha sağlam malzeme kullanmış saatler hala dakik çalışmaya devam ediyorken standart seviyedekilerde sorunlar baş gösteriyor olabilir, dakikliği azalabilir vs. Aynı şekilde, günlük hayatta standart bir eta, darbelere üstün bir eta'ya göre daha dayanıksızdır. Bunu sıcaklık, nem gibi faktörler için de düşünmek lazım.
Operari sequitur esse
Certus

Mesaj Azizim » 01 Ara 2009, 14:56

Certus yazdı:Şimdi, okuduklarım ve gördüklerime göre Tag'ın mekanizmaları Hamiltona oranla daha üst seviye. Aradaki fiyat farkında değer olup olmadığı tartışılır ancak mekanizmanın işlenişi göz önünde bulundurulduğunda Tag Heuer Hamilton'un önünde. Aşağıdaki resimler az da olsa fikir verir gibi.

Tag'ın 2824'ü
Resim

Bu 2836-2 calibresi.2824-2 ile aralarındaki fark çok fazla.
Kullanıcı avatarı
Azizim

Mesaj Certus » 01 Ara 2009, 15:03

Tam tersi azizim, benim bildiğim aradaki tek fark gün göstergesi. Yani 2836 = 2824 + gün göstergesi. Bu fark dışında ben hiçbir yerde 2836 ile 2824 arasında başka türlü bir fark olduğunu ne okudum ne de duydum. Tek fark 2836'da fazladan bir çark eklenmiş gün göstergesi için.
Operari sequitur esse
Certus

Mesaj Azizim » 01 Ara 2009, 15:55

Fark derken teknik açıdan değil markaların kullandıkları 2824 ile 2836 arasındaki fiyat farkını söyledim. Bu her model için geçerli değil ama değerini yükselttiği aşikar. Ayrıca Tag makine üzerinde mesela rotoru fırçalaması ve makinede dairesel şekiller vermesi dışında mesela bir Hamilton 2824 makine arasında ciddi bir fark oluşturmaz. Markanın prestiji saatin değerini fiyat açısından ciddi anlamda arttırdığı biliniyor. Sonuçta aynı makine üzerinde her marka kendine göre süslemeler, bazı değişiklikler yapıyor. Almak istediğimiz saat kaliteli uzun ömürlü olsun diyorsak mesela bir Hamilton ideal ama prestij benim için çok önemli saatte bunu kesin ararım diyorsak belki iki kat daha fazla ücret ödemek zorunda kalırız.
Kullanıcı avatarı
Azizim

Mesaj Certus » 01 Ara 2009, 16:43

Azizim açıkçası ben bunun böyle olduğunu düşünmüyorum. İş sadece süsleme ve bir kaç ince ayar yapmaktan daha fazla bence. Bir kere Tag Heuer'ın ve Hamilton'un 28XX mekanizmalarında kullanılan malzemeler çok farklı. Zaten konunun ilk mesajında belirtmiş olduğum gibi top grade mekanizmanın malzemeleri ile standart grade mekanizmanın malzemeleri arasında oldukça fark var, ki bu durum uzun vadede saatin dayanlıklığında önemli bir rol oynar. Prestij ve isim yüzünden saatin pahalıya satıldığını da kabul ediyorum, ne var ki bu tek başına fiyatı arttırmaz. Dolaysıyla benim iddiam saatin fiyatını pahalı yapan şey örneğin (Tag Heuer): İsim ve marka değeri + mekanizmanın kalitesi, kullanılan malzemelerdir.
Operari sequitur esse
Certus

Mesaj Azizim » 01 Ara 2009, 21:52

Saatte genel olarak kullanılan malzeme kalitesi marka prestiji ile arttırdığı doğru ama satın aldığımız saat kaliteli ise ve kullanılan makine ETA ise pek sorun yok.Mesela Hamilton'da kullanılan 2824 ile Tag'da kullanılan 2824 arasında materyal kalitesi açısından bir fark olduğunu mu söylüyorsunuz.Benim bildiğim firmalar bu makineleri alıp kendi bünyelerinde bazı rötuşlar ve iyileştirmeler yaparak modellerinde kullanıyorlar.Bir nevi makine modifikasyon işleminden geçiyor ama bu genelde rotor kısmında çok fazla uygulanıyor makinede herhangi bir parçayı değiştirme işlemi yapmıyorlar.Benim bilmediğim bir nokta var o da şu:Ya bu makineler materyal kalitesi açısından aynı ya da firmaya göre makinenin kalitesi değişiyor.Yani Hamilton'a verilen 2824 ün kalitesi farklı Tag'a verilenin kalitesi farklı bir nevi replica saatlerde gördüğümüz Asıa Valjoux 21.600 vuruşluk ile 28.800 vuruşluk arasındaki kalite farkı gibi.
Kullanıcı avatarı
Azizim

Mesaj Certus » 01 Ara 2009, 22:05

Azizim yazdı:Saatte genel olarak kullanılan malzeme kalitesi marka prestiji ile arttırdığı doğru ama satın aldığımız saat kaliteli ise ve kullanılan makine ETA ise pek sorun yok.Mesela Hamilton'da kullanılan 2824 ile Tag'da kullanılan 2824 arasında materyal kalitesi açısından bir fark olduğunu mu söylüyorsunuz.Benim bildiğim firmalar bu makineleri alıp kendi bünyelerinde bazı rötuşlar ve iyileştirmeler yaparak modellerinde kullanıyorlar.Bir nevi makine modifikasyon işleminden geçiyor ama bu genelde rotor kısmında çok fazla uygulanıyor makinede herhangi bir parçayı değiştirme işlemi yapmıyorlar.Benim bilmediğim bir nokta var o da şu:Ya bu makineler materyal kalitesi açısından aynı ya da firmaya göre makinenin kalitesi değişiyor.Yani Hamilton'a verilen 2824 ün kalitesi farklı Tag'a verilenin kalitesi farklı bir nevi replica saatlerde gördüğümüz Asıa Valjoux 21.600 vuruşluk ile 28.800 vuruşluk arasındaki kalite farkı gibi.

Azizim, tam da bunu diyorum zaten konunun ilk mesajını dikkatli okursanız orada da söylemiştim. Standart seviyedeki bir mekanizma ile top(üstün) seviyedeki mekanizma farklı malzemeler kullanır. Hamilton standart mekanizma kullanır, Tag Heuer gibi daha pahalı markalar ise top(üstün) grade kullanır. Yayından tutun da, çarklarına, taşlarına ve balansına kadar farklı malzemeler kullanılır farklı seviye mekanizmalarda. Tag Heuer zaten ETA'dan mekanizma alırken top grade alır ve üstüne kendi süslemelerini yapar. Hamilton, tissot ve certina gibi markalar ise stadart mekanizma alır ve öyle kullanır. Yani ortada replika durumu yok, sadece aynı isimdeki mekanizmların farklı seviyeleri ve kaliteleri mevcut. Dolayısıyla da bana göre örneğin Certina ve Hamilton'daki 2824 ile Tag Heuer'daki 2824 arasında azımsanmayacak derecede fark var.
Operari sequitur esse
Certus

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners