TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatçi Doktor Modern Bir Atölye ve High End Saat Tamiri

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatçi Doktor Modern Bir Atölye ve High End Saat Tamiri

Mesaj SeRxx » 09 May 2015, 10:24

Özet olarak; cana gelecek mala gelsin diyebiliriz :D
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Architecte » 09 May 2015, 10:36

SeRxx yazdı:Özet olarak; cana gelecek mala gelsin diyebiliriz :D

Olay budur işte. ;) Mal nedir ki, bugün var yarın yok. Ama can öyle midir? Gitti mi gider.

Pandülü kırmışsın, kurma kolunu bükmüşsün lafı mı olur :D
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj sedir » 09 May 2015, 11:37

Bu forum güzel.
Zaman zaman tartışma harareti artıyor, ki bu iyi bir şey bence, ama seviyesini kaybetmiyor.
Bazı tartışmaların sevimsiz olduğunu ben de görüyorum fakat bu başlıkta öyle olmadı çok şükür (gerçi sevimsiz tartışmalar da kısa sürede bir şekilde rayına giriyor o da ayrı konu).
Evet eleştiriyi yazan bendim ve halen de haklı olduğumu düşünüyorum.
Bu arada hekim olduğum doğrudur ama cerrah değilim. Zaten örnek videoyu da "Dr. Mustafa Ataman'ın uzmanlık alanına ithaf ederek" vermiştim.
Kimsenin kırılıp güceneceği bir durum yok zaten.
Bir mimar "görsel" açıdan ve "ürün"e odaklı bakabilir, hekim "hayatı" ve "sağlığı" önceler, saat ustası "dakik", "karmaşık" ve "sağlam" bir "mekanizma"yı yapmak, düzeltmek, iyileştirmek ister.
Bunları ayrı ayrı ele alıp kendi içlerinde kıyaslamak en güzeli ve doğru olanı. Buraya kadar yazılanların da farklı olduğunu görmüyorum.
Ancak "saatçi doktor"umuzun gerçekten takdire değer bir gayreti ve çok yönlülüğü var. Bu da takdire şayan.
Ben de Dr. Ataman'ın forum üyesi olmasını isterdim. Kim bilir belki de aramızdan biridir ne dersiniz ;)
(Ben değilim emin olun)
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj bengisaat » 11 May 2015, 13:20

afl yazdı:Cengiz ustam, forum dostlarının böyle maksadını aşan cümleleri bilerek kurmayacağını benden eski olduğunuz için siz de tahmin edersiniz.
Ben bu başlığı açarken şöyle düşündüm. Ülkenin en iyi okullarında okumuş bir uzman doktor, yetmemiş, üzerine yine ülkenin en iyi üniversitelerinden birinde işletme üzerine de öğretim üyesi olacak kadar uğraşmış bir bilim adamı, üstelik her iki mesleği de icra etmeye devam ederken 15 yıl kadar önce saatlere olan ilgisini dizginleyemeyip bir de bu işe soyunuyor. Ulaşabileceği tüm okulları deniyor, ulaşabildiği ustalarla irtibat kuruyor ve atölye amacına ulaşmak için sadece bilgi değil alet edevat, tezgah da topluyor.

[b]Bence bu özel bir durum ve bu tür insanların bizim için tutku, sizin için ise hem tutku hem mesleğiniz olan saatçiliğe bulaşması önemli bir artı. Mevcut bir kişi daha arttı diye bakıyorum olaya [/b]:thumbup:

Başta da belirttiğim gibi Hiç itirazım yok ,Aslında benim demek istediğimi Sedir hocam tam olarak açıklamış,yazdıklarına aynen katılıyorum
Her meslek kendi içinde değerlendirilmelidir.
Çok iyi bir cerrah yada çok iyi bir saatçi olmak için adeta bunun için yaratılmış misali doğuştan yetenekli olmalıdır .
Ancak piyasadaki saatçilerle okulu bitirip hiç bir şey katmayıp kendini geliştirmeyen bir cerrah arasınnda bir fark yoktur da diyemeyiz bu açıdan bakıldığında cerrah enzından yüksek bir puan alarak belli bir xeka seviyesinin üzerinde olduğunu kanıtlamış okula girmiş yıllarca çok çalışmış ve zor bir mesleği seçmiştir.
Ancak bütün bunlara rağmen !
İşletme mezunu ve doktor üstelik cerrah ve işletme alanında öğretim üyesi olduğu için ; "ülkede yapılamayan saatleri onarabilecek birileri çıktı sonunda" diye bakılmasından rahatsız olmamı da hoşgörün.. Yoksa cerrahlarla saatçi ustasını kıyaslamak Şu meslek sahibi şunu döver, şu takımın taraftarı falanca takımın taraftarından daha akıllıdır daha dürüsttür,vicdanlıdır gibi yaklaşımlar haddime bile düşmez ...
Eğitim ve sınav sisteminin adaletsizliği nedeniyle bir çok insan istemediği mesleği seçmiş ve istemediği işlerde çalışmak zorunda kalıyorlar Fakat doktorluk deyince seçim yaparken istemediği mesleği seçmek değil tam tersine bu şanslı kesimin içinde yer almaktadır.

Elbette ki ; doktorluk vicdani açıdan bakıldığında son derece zor ve ülkemiz şartlarını düşünürsek bir o kadar stresli bir meslektir.Hatta ülkemizde sevdiği işi yapan şanslı meslek seçimlerinden olmasına rağmen bu nedenle mesleğinden fırsatını bulur bulmaz başka mesleklere kayanlar nedeniyle en çok fire veren mesleklerden biridir.

Sonuç olarak bütün bunlara rağmen bir cerrah daha akıllıdır bir mimar daha sorumluluk sahibidir diyemeyiz.
İnsanın yaradılıştan gelen kabiliyeti her şeyi belirler.
İnşallah ileride insanlar ülkemizde de sevdikleri mesleği yapabilsinler işte o zaman kalkınacağız.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Önceki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 50 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners