TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega / Daniels / Co-Axial Hemmung

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Omega / Daniels / Co-Axial Hemmung

Mesaj deVille » 11 Oca 2013, 19:15

tartışmalara bir son nokta koyma çabası olarak:

Şu ana kadar Rolex kullanmadım, hali hazırda bir Omega Devillke chonoscope (COCS serifikalı) kullanıyorum. bir haftalık sapması -7 sn. bence başarılı. bunun en önemli sebebi de co-axial echappement kullanması nokta diyorum. ve ustaya saygı duyuyorum.

Ama bu rolex almak istememe engel mi? hayır değil. peki bir başkasının rolex sevmemesine engel mi hayır değil, peki bir rolex severin sırf bu sistem yüzünden Omegayı sevmesini sağlar mı sağlamaz. Ned emiş Nazım Hikmet: "sen elmayı seviyorsun diye elmanın da seni sevmesi şart mı?"
Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Mesaj asymptote » 11 Oca 2013, 19:18

GS konusu nasıl diğer başlıklarda geçince rahatsızlık veriyorsa ben de bu başlıkta sürekli Rolex ismini duymaktan sıkıldım.. :geek:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Katana35 » 12 Oca 2013, 00:12

asymptote yazdı:GS konusu nasıl diğer başlıklarda geçince rahatsızlık veriyorsa ben de bu başlıkta sürekli Rolex ismini duymaktan sıkıldım.. :geek:

:thumbup:
Kullanıcı avatarı
Katana35

Mesaj fsinan » 14 Oca 2013, 10:47

İlgilenenler için Bond filmlerinde Seamaster ve PO saatleri;

http://www.shadeone.com/watches/
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj fsinan » 19 Oca 2013, 01:07

bu adamların ve bizim işimiz gücümüz yok yaa :D
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj Triton » 28 Mar 2013, 13:39

Zevkle okuduğum ve zihnimi oldukça meşgul eden bir konu. Ancak yenilikçi olmakla birlikte geleneksele karşı başarısını her yönüyle sorgulamak lazım.

Baz mekanizmalar üzerinde yapılan modifikasyonlar, mekanizmanın bakım görmeden uzun süreli kullanım ömrünü gerçekten olumlu mu etkiliyor?

Benim mekanik prensipler doğrultusundaki anlayışım, basitten karmaşığa doğru hassasiyetin arttığı ancak bakım prensibinin de buna uygun olarak yeniden düzenlenmesi gereğidir.

Rolex gibi gelenekçi markaların, imajlarını etkileyebilecek risk almak istememesi normaldir. Böyle yenilikçi sayılabilecek bir sistemi uygulamak da başka markanın pazar payını ve imajını pozitif yönde etkileyebilir. Ama soru güzel, bu sistem neden ağırlıklı olarak yalnız Omega tarafından kullanılıyor?

Örneğin başka konularda tartışılan güvenilir ETA bazlı modifiye kalibrelerin arıza çıkarmasını, aslında daha hassas ve nitelikli oldukları, ancak bu oranda da kırılgan noktalara sahip oldukları şeklinde açıklayabilir miyiz?

Aslında var olanı modifiye etmekle, amaçlara uygun sıfırdan yeni bir kalibre dizayn etmek arasında mekanikte ciddi bir fark olduğu düşüncesindeyim.

Bu nedenle Co-axial sistemin bakımsız çalışmaya daha uygun olduğu yönündeki iddiaları, mekaniğin temel prensibine aykırı bulduğum için şüpheyle karşıladım...
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj asymptote » 28 Mar 2013, 14:25

Triton çok güzel yazmışsınız fakat son cümlenize izninizle bir eleştiri getirmek istiyorum. Co-axial sistemi bakımsız çalışır demiyor kimse. Geleneksel eşapman sisteminde eşapman çarkı dişlileri maşanın her iki ucundaki taşlara (entry & exit pallet jewels) sürtünerek ve bu sırada maşayı iterek (slide friction) çalışırlar. Aşağıdaki video söylemek istediğimi daha iyi anlatıyor.

Co-axial eşapman sisteminin getirdiği yenilik bu sürtünmeyi (ve dolayısıyla yağlanma ihtiyacını) ortadan kaldırması. Co-axial sistemde impuls iletimini sanki dişli çarkların yuvarlanması gibi düşünebiliriz, sürtünme yok gibidir..

Bu sistemin elbette daha da geliştirilmesi gerekiyordur. Kol saatlerinde daha başarılı sonuçlar veren yeni uyarlamaları görebiliriz önümüzdeki günlerde..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 50 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners