TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Pilli ( Quartz ) Mekanizmalar Üzerine Yorumlar

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Pilli ( Quartz ) Mekanizmalar Üzerine Yorumlar

Mesaj trader » 31 May 2012, 16:06

İyi günler forum dostlarım , şimdi biz hep otomatik saatlerın mekanizmalarından bahsediyoruz örneğin ; eta diyoruz zenith diyoruz turbilion mekanizma diyoruz diyoruz.Peki aynı şey quartz mekanizmalarda da var mı yani pilli mekanizmanın iyisi kötüsü varmıdır ?

Eğer öyle ise quartz saat alırken mekanizmada nelere dikkat etmeliyiz ? Bu konuda pek az konusuldugunu gördüm valla pilli saat sevenleri hiç düşünmemişsiniz :D Şimdi can alıcı soru pilli bir saate 3.000 lira verilir mi? Gerçi zamanında pilli rolexler otomatik rolexlerın 10 katı pahalı fiyatalara gıdıyormuş ancak suan otomatık saatler tutuluyor.Evet dostlar değerli yorumlarınızı bekliyorum

Mesela bu köprü altında zencıler tarafından satılan bır saatın mekanızması;
Resim

Uploaded with ImageShack.us

Bu da orient marka bir saatin mekanizması;Resim

Bu da bulova bir marka saatin mekanizması sağlama benziyor;Resim

Kullanıcı avatarı
trader

Re: Pilli ( Quartz ) Mekanizmalar Üzerine Yorumlar

Mesaj doone » 31 May 2012, 16:18

evet zamanında kuvars saatler cok daha pahalıymıs.bende pilli saatleri cok seviyorum..
tissot t-classic dream ve t-heritage porto saatlerim var 2side pilli gayet memnunum
bende merak ediyorum mekanizmalarını üstadlar aydınlatırsa bilgi sahibi oluruz.
Kullanıcı avatarı
doone

Mesaj asymptote » 31 May 2012, 16:30

Bu başlık gerekliydi, aslında forumda quartz mekanizmalar ile ilgili bilgiler var ancak derli toplu şekilde bir arada değiller. Quartz mekanizmalar doğal olarak çeşit ve sayı olarak mekanik olanlardan daha fazlalar. Ancak mekanik olanlar kadar kalıcı değiller (model bazında söylüyorum, mekanizma ömrü olarak değil). Lüks segmentte yer alan saatlerde kullanılan süper quartz kalibreler ve aslında melez bir mekanizma olan Spring Drive' dan bahsetmek gerek. Eco Drive ve kinetik mekanizmaları da unutmamalı.
Bu arada göz atılması gereken, faydalı olabilecek bir başlık ==>http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=49&t=6075&p=74528&hilit=quartz+iso#p74528
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mucadeleci » 31 May 2012, 20:26

Bende şu güzide mekanizmanın (dünyanın en iyisi dersem iddialı sayılmaz umarım) fotoğrafı ile katkıda bulunayım. Bu arada mekanik saatlerin nasıl çalıştığına dair güzel bir videomuz mevcut fakat Quartz mekanizmanın nasıl çalıştığına dair bir video mevcut değil maalesef, bu konu ile ilgili elinde döküman olan arkadaşlarımdan burada paylaşmalarını rica ediyorum...
Resim
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj trader » 31 May 2012, 20:31

mucadeleci yazdı:Bende şu güzide mekanizmanın (dünyanın en iyisi dersem iddialı sayılmaz umarım) fotoğrafı ile katkıda bulunayım. Bu arada mekanik saatlerin nasıl çalıştığına dair güzel bir videomuz mevcut fakat Quartz mekanizmanın nasıl çalıştığına dair bir video mevcut değil maalesef, bu konu ile ilgili elinde döküman olan arkadaşlarımdan burada paylaşmalarını rica ediyorum...
Resim

Şundaki estetiğe baksana ap , pp halt yemiş :) Neden bilmiyorumda quartz saatler daha cazıp gelıyor bana belkı ınce saat sevmemdendır mekanık saatler hep kalın.
Kullanıcı avatarı
trader

Mesaj drk » 31 May 2012, 20:43

Kuartz mekanizmalar ilk çıktıklarında çok pahalıydılar, daha sonra fiyatları ulaşılabilir seviyelere geriledi. Birkaç kuruştan fazlasını haketmeyen kuartz saatler olduğu gibi yüzlerce hatta binlerce liraya satılan ve bunu hakeden saatler de mevcut. Kimisi sıradışılıklarıyla, kimisi de detaylardaki incelikleri ve kaliteleriyle öne çıkıyorlar.

Bence 3000lira hatta daha da fazlası pilli bir saate verilebilir, ama hangi saate? :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj vmetin » 31 May 2012, 21:00

Breitling, omega, cartier gibi markalarin quartz saatlerine normal den cok para verebilirim. Öte yandan ulaşılabilir markaların chronograph modellerinde ise ucuz mekanik yerine Quartz chronograph tercih ederim mesela tissotun ucuz chrono modeli yerine seiko sportura gibi bir saati yeglerim. Yani Quartz benim gözümde asla degersiz değil. Mesela Takım elbise saatlerinde de incelik sebebiyle Quartz alınabilir ap ro jumbo alamıyorsak :)
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj mucadeleci » 31 May 2012, 22:00

Kendi adıma quartz saatleri sevdiğimi fakat mekanik saatleri daha sıcak bulduğumu söylemek istiyorum ve TSF de okuduğum aşağıdaki söze yani *mrhero ya katılıyorum aslında.

mrhero yazdı:Son olarak bence Breguet zamanımızda yaşasaydı quartzçı olurdu :)

Bence de "ibrahim biricik abimiz" :) yaşasaydı Quartz saatleri tercih ederdi çünkü kendisine nereden baksanız mükemmeliyetçi.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Sonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners