TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot Heritage 1938 Automatic COSC Rezerv Bilgi

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tissot Heritage 1938 Automatic COSC Rezerv Bilgi

Mesaj eRcumenT1 » 20 Eyl 2024, 22:19

Merhaba arkadaşlar,

Birkaç hafta önce Tissot Heritage 1938 Automatic COSC aldım. Enerjisinin çok çabuk bittiğini, yaklaşık 12 saat kadar, düşünüyorum. Satın alırken mağazadaki arkadaşlar bana, uzun süredir kullanılmadığından ilk zamanlar enerjisinin çabuk bitebileceğini söylemişlerdi ama emin olamadım, bozuk olabileceğinden şüphelendim.

Bana 15 tur kurabilirsin demişlerdi ancak Tissot'nun sitesindeki genel kılavuzda, bu saate özel kılavuz yok, 30 tur çevirerek kurulmalı yazıyor. Bunun dışında, masa başı bir işte çalıştığımdan bileğimin kahve molaları haricinde çok da hareketli olduğunu söyleyemem.

https://www.tissotwatches.com/en-en/t1424641606200.html

Resim
Kullanıcı avatarı
eRcumenT1

Re: Tissot Heritage 1938 Automatic COSC Rezerv Bilgi

Mesaj hknmtn » 21 Eyl 2024, 02:16

Saati 30-35 tur manuel olarak kurup dinlenme pozisyonuna alın yani takmayın ve kaç saat rezerv olduğunu gözlemleyin.
Aynı saatin somon kadranlısına sahibim ve söylediğiniz gibi bir sorunla karşılaşmadım. Otomatik saatlerin çalışma mantığı bildiğiniz üzere saatin doğal hareketiyle kendi kendine bir bakıma enerji depolayıp onu kullanmasıdır. Eğer gün içerisinde yeterli hareketi alamazsa durması çok normaldir.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Mesaj eRcumenT1 » 21 Eyl 2024, 15:31

hknmtn yazdı:Saati 30-35 tur manuel olarak kurup dinlenme pozisyonuna alın yani takmayın ve kaç saat rezerv olduğunu gözlemleyin.
Aynı saatin somon kadranlısına sahibim ve söylediğiniz gibi bir sorunla karşılaşmadım. Otomatik saatlerin çalışma mantığı bildiğiniz üzere saatin doğal hareketiyle kendi kendine bir bakıma enerji depolayıp onu kullanmasıdır. Eğer gün içerisinde yeterli hareketi alamazsa durması çok normaldir.

Teşekkür ederim, 14.30'da tam olarak 30 tur kurdum. Ne kadar süre sonra duracağını paylaşacağım.
Kullanıcı avatarı
eRcumenT1

Mesaj Yedaself » 21 Eyl 2024, 17:03

Çalışma şekliniz nedeniyle büyük ihtimalle tam olarak enerji depolayamıyor saat. Ben de öyleyim kendimden biliyorum. Günlük kullandığım Hamilton Murph var bende, 80 saatlik güç rezervi var. Evden ve masa başında çalıştığım için saatin kolumdayken durduğu oldu :roll: Bu arada saat enerjisi düşükken daha çok sapacaktır. Yeterli güç seviyelerindeyken pozisyonuna bağlı olarak -2/+4sn sapan saat düşük güç seviyelerinde 1 dakikanın üzerinde sapabiliyor.
Kullanıcı avatarı
Yedaself

Mesaj eRcumenT1 » 22 Eyl 2024, 16:10

Yedaself yazdı:Çalışma şekliniz nedeniyle büyük ihtimalle tam olarak enerji depolayamıyor saat. Ben de öyleyim kendimden biliyorum. Günlük kullandığım Hamilton Murph var bende, 80 saatlik güç rezervi var. Evden ve masa başında çalıştığım için saatin kolumdayken durduğu oldu :roll: Bu arada saat enerjisi düşükken daha çok sapacaktır. Yeterli güç seviyelerindeyken pozisyonuna bağlı olarak -2/+4sn sapan saat düşük güç seviyelerinde 1 dakikanın üzerinde sapabiliyor.

4 sn geri kaldığını gördüm, ertesi gün 8 sn'ye yükselmişti :D Bu konuyu açıp, 30 tur kurup bırakmamın üstünden 26 saat geçti ve hala çalışıyor. Yalnızca 4 sn geri kalmış, bunun da çok önemi yok.
Kullanıcı avatarı
eRcumenT1

Mesaj Yedaself » 22 Eyl 2024, 17:48

eRcumenT1 yazdı:
Yedaself yazdı:Çalışma şekliniz nedeniyle büyük ihtimalle tam olarak enerji depolayamıyor saat. Ben de öyleyim kendimden biliyorum. Günlük kullandığım Hamilton Murph var bende, 80 saatlik güç rezervi var. Evden ve masa başında çalıştığım için saatin kolumdayken durduğu oldu :roll: Bu arada saat enerjisi düşükken daha çok sapacaktır. Yeterli güç seviyelerindeyken pozisyonuna bağlı olarak -2/+4sn sapan saat düşük güç seviyelerinde 1 dakikanın üzerinde sapabiliyor.

4 sn geri kaldığını gördüm, ertesi gün 8 sn'ye yükselmişti :D Bu konuyu açıp, 30 tur kurup bırakmamın üstünden 26 saat geçti ve hala çalışıyor. Yalnızca 4 sn geri kalmış, bunun da çok önemi yok.

Aşırı olmadıkça sapmanın bir önemi yok ama bu saatlerde güç rezervi göstergesi olmadığı için güç seviyesi konusunda biraz tahmin yürütmenize olanak sağlar diye belirttim.
Kullanıcı avatarı
Yedaself

Mesaj hknmtn » 22 Eyl 2024, 18:18

eRcumenT1 yazdı:

O geri kalma çok önemli değil kullandıkça düzelir. Ben aynı saatte 2sn gibi değerler görüyorum. Bu arada size mesaj yazınca bende kurup baktım yaklaşık 40 saat sonra durmuş.
Benim size önerim illaki mekanik saat kullanmak istiyorsanız manuel kurmalı bir saat kullanmanız yönünde olacaktır. Ya da power reserve göstergeli bir saat olabilir. Mesela her sabah her akşam ya da günün aşağı yukarı aynı saatlerinde elle kurarsınız kafanız rahat eder.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Mesaj scarbo » 22 Eyl 2024, 19:09

eRcumenT1 yazdı:Merhaba arkadaşlar,

Birkaç hafta önce Tissot Heritage 1938 Automatic COSC aldım. Enerjisinin çok çabuk bittiğini, yaklaşık 12 saat kadar, düşünüyorum. Satın alırken mağazadaki arkadaşlar bana, uzun süredir kullanılmadığından ilk zamanlar enerjisinin çabuk bitebileceğini söylemişlerdi ama emin olamadım, bozuk olabileceğinden şüphelendim.

Bana 15 tur kurabilirsin demişlerdi ancak Tissot'nun sitesindeki genel kılavuzda, bu saate özel kılavuz yok, 30 tur çevirerek kurulmalı yazıyor. Bunun dışında, masa başı bir işte çalıştığımdan bileğimin kahve molaları haricinde çok da hareketli olduğunu söyleyemem.

https://www.tissotwatches.com/en-en/t1424641606200.html

Resim

Merhabalar 15 tur çok az, günlük hareketiniz az ise minimum 30 çevirin, cosc olduğu için 21000 değil 28000 vuruştur rezervi powermatic 80 lere göre düşüktür ama tutarlılığı yüksektir.
Kullanıcı avatarı
scarbo

Sonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 50 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners