TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Atomic Timekeeping Kapsama Alanı Bilgi

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Atomic Timekeeping Kapsama Alanı Bilgi

Mesaj gurcano » 24 Mar 2011, 16:17

Merhaba,
Forumda yeniyim. Arama yaptırdığım kadarı ile bu konuda fazla bilgi bulamadım. Sormak istediğim Atomic Timekeeping denen 6 ülkedeki saat ayarlama frekansını kullanan sistemin Türkiye'de çalışıp çalışmadığı. Animasyonlarda sanki Almanya sinyalinin Türkiye'nin batı bölgelerinde etki edebileceği yönünde gösteriyor.
İleride bu sistemin Türkiye'yi kapsama ihtimali de bulunmakta mıdır? Casio PAW-5000 pathfinder saatinden almayı düşünüyorum. O yüzden bu konuyu merak ediyorum.
Kullanıcı avatarı
gurcano

Re: Atomic Timekeeping

Mesaj Clk » 24 Mar 2011, 16:21

Bazi arkadaslar calistigini bazilari da calismadigini söylüyor. Bildigim kadari ile Istanbul ve Trakya'dan sinyal aliniyor.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 24 Mar 2011, 16:23

TSF'ye hoşgeldin Gurcano. :champ: Arama kutusuna "radyo" yazarsan daha önce bilgi verilen bir kaç konuya ulaşabilirsin. Clk'nın da belirttiği gibi daha önceki yorumlar bazı bölgelerden sinyal alınabildiği şeklindeydi. İyi forumlar.

Düşündüğün model içinde TSF'de Thevenin'in yapmış olduğu çok güzel bir inceleme var belki işine yarar. Linki ekliyorum.

TSF Casio PAW/PRW 5000 Kullanıcı İncelemesi :arrow: viewtopic.php?f=13&t=4077&p=45787#p45787
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Thevenin » 24 Mar 2011, 16:35

Hosgeldiniz :champ: PAW-5000 kodlu saatler bildigim kadariyla satista degil zaten Turkiye'de. PRG-500'ler var ki onlarda bu islev ve "tough movement" islevi bulunmuyor. Turkiye'den aliciyla iletisim normalde beklenmiyor ve garanti edilmiyor diye biliyorum.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Re: Atomic Timekeeping Kapsama Alanı Bilgi

Mesaj gurcano » 24 Mar 2011, 16:43

Amerika'dan gelen bir arkadaşım var, saati ondan isteyeceğim. Bu özellik benim için çok önemli değil esasında ama merak ettim. Yaz saati uygulamasında falan da bir saatlik uyumsuzluk falan gibi durumlar da oluyormuş sanırım.
Kullanıcı avatarı
gurcano

Mesaj gurcano » 24 Nis 2011, 10:04

Yeni aldığım Casio PAW-5000 ile atomic timekeeping özelliğini dün gece "Auto Receive" özelliğini açarak denedim. Ve başarılı bir senkron sağladı. Bursa'da evim biraz yamaçta kalıyor, belki etkisi vardır. Bir gün daha aşağıda, işyerinden de deneyeceğim. Ama ilk sonuçlar Almanya Mainflingen'den gelen sinyalin Bursa'ya ulaştığını gösteriyor.
Saat ile ilgili daha detaylı bir incelemeyi daha sonra yazacağım.
Kullanıcı avatarı
gurcano

Mesaj gurcano » 02 May 2011, 13:43

Bu konuda bir güncelleme daha yapıyorum, ileride belki birilerinin işine yarar. Atomic Timekeeping sinyalini geçtiğimiz hafta Ankara'da deneme fırsatım oldu. Bir kere başarılı bir senkron sağladı. Ama diğer 2 gün senkron olamadı. Frekansın istikrarsız da olsa Ankara'ya da ulaşabildiğini gösteriyor. Bu hava şartları, atmosferdeki o zamanki hava olayları ile ilgili olarak değişiyor sanırım. Sonuç olarak atomic timekeeping sinyali Türkiye'nin batı bölgelerinden rahat alınabiliyor ama iç bölgelere doğru bazen ulaşabiliyor.
Kullanıcı avatarı
gurcano

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 15 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners